![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
sens używania golarek elektrycznych
Czy ktoś z Was takiej używa i może stwierdzić, że warto wydać kilka stówek na to urządzenie, zamiast golić zwykłymi jednorazówkami? Nurtuje mnie to, bo im bardziej wgłębiam się w temat, tym więcej opinii, że takie golarki nie golą na zero, a więc chodzi tylko o minimalizowanie podrażnień i to jeszcze kosztem dokładności? Czy ktoś może mi rozjaśnić w głowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sens używania golarek elektrycznych
Miałam dwie golarki (ale nie za kilka stówek tylko za ok 50zl) i żadna nie goliła na zero, gdy przejeżdżałam dłonią po nogach wyczuwałam lekka szorstkość. Czy jest sens? Nie wiem, zależy jaki efekt ktoś lubi/potrzebuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie widzę na filmikach, że dziewczyny jeżdżą w tę i we wtę, gdzie jednorazówką już bym ogoliła dany skrawek 5 razy. Do tego te 0,5 milimetra długości pozostawionych włosków, czyli nawet po samym goleniu nie jest się ultra gładkim jak po jednorazówce. Chciałam sobie kupić, bo myślałam, że to musi być lepsza jakość golenia, ale teraz nie wiem czy warto, skoro wypadają gorzej niż tradycyjne jednorazówki za kilka złotych. Wolniej, mniej gładko, trzeba dużo wydać na raz, czy jest jakiś plus? Na razie mam jeden: mniej podrażnień, ale akurat z tym problemu nie mam. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Czyli polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam kiedyś depilator, ale nie odważyłam się go użyć ani razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale koleżanki używały i chwaliły, nie trzeba codziennie się golić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie golarka elektryczna pomogła pozbyć się problemu nadwrażliwej skóry z często wrastającymi włoskami. Miałam jakiś taki przejściowy na szczęście okres, że często wrastały mi włoski na nogach, pojawiały się podrażnienia, czerwone plamki. Miałam wrażenie, że to po użyciu kilka razy depilatora (dostałam na próbny okres), ale nie chcę oskarżać, bo może chodziło o coś innego. Golarka nie goliła na zero, ale prawie i wizualnie wyglądało to okej. Przede wszystkim nie podrażniała. Pomogła mi wyjść z problemu i poszła w odstawkę. Teraz znowu używam maszynek jednorazowych, natomiast myślę nad zakupem golarki wyższej klasy, bo ta była jakaś pierwsza z brzegu, w dodatku kilka lat wstecz. Golarka ma ten plus, że można jej użyć na szybko, bez cackania się - nie skaleczy, nie podrażni. Przynajmniej tak jest w moim przypadku. Z jednorazówkami jednak muszę bardziej uważać, bo prawie zawsze trochę się zatnę.
![]() |
#9 |
Pani Mizantrop
|
Golarka elektryczna jest super do okolic bikini - nie mialam po jej uzyciu zadnych podraznien i skora byla bardziej gladka, niz po goleniu zwykla maszynka. Podobny efekt daje tez krem do depilacji, ale tam moga wystapic reakcje alergiczne no i trzeba to na skorze trzymac przez jakis czas, dla mnie to niekomfortowe.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Powiem tak, w pewnym wieku już raczej człowiekowi mija faza na ultra-gładką skórę i wystarczy, że po prostu te włosy nie są jakoś specjalnie widoczne i odstające, więc te pół milimetra nie robi wielkiej różnicy. Za to ogromną różnicę czuć w okolicach bikini, kiedy nagle dowiadujesz się co to jest życie bez czerwonych kropek na łonie, bez wrastających włosków i robiących się ropiejących krostek w tych okolicach. Nagle nie musisz się drapać po 2 dniach od depilacji, bo żadne odrastające włoski nie swędzą, a do tego te odrastające włoski nie są tak "ostre" i nie podrażniają partnera podczas seksu.
I nagle argumenty wizualne i odczucie idealnej gładkości wyczuwalnej 1 dobę przestaje być takie ważne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tak, to wina depilatora. jak jeszcze go używałam, miałam ten sam problem - pomagał częsty peeling, nawilżający balsam na dzień i smarowanie maścią z wit.A na noc. 10 lat temu zrobiłam depilację laserową, trochę włosków mi rośnie tu i ówdzie, ale przejadę raz na tydzień jednorazówką i jest ok. włoski są jasne i słabe, nie mam żadnych podrażnień po goleniu, więc polecam takie rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
zielony stworek
|
Zdecydowanie polecam depilator.
Używałam ok 15 lat, od 18 roku życia. Teraz od 2 lat używam metody na mokro, maszynką na żyletki, bo nie mam aż tak tego dużo, a czekać kilka tygodni na zarost nie chce mi się. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88593279]
(...) 10 lat temu zrobiłam depilację laserową, trochę włosków mi rośnie tu i ówdzie, ale przejadę raz na tydzień jednorazówką i jest ok. włoski są jasne i słabe, nie mam żadnych podrażnień po goleniu, więc polecam takie rozwiązanie.[/QUOTE] Fajnie rozwiązanie, ale szkoda mi pieniędzy. Aż tak mi szczerze nie zależy. Zimą nieraz mam włosy na nogach i olewam temat. Nie jestem na tym specjalnie zafiksowana i mój TŻ też nie z tych, którzy by mi czynili jakieś wymówki. Natomiast chyba wrócę do tematu golarki elektrycznej, aby wiosną wizualnie móc szybko doprowadzić nogi do wersji wyjściowej. Zamierzam po porodzie często nosić sukienki.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Te okolice bikini do mnie mocno przemawiają. I w sumie duża racja, ultra gładkość jest tylko zaraz po goleniu i zaraz znika, a jednak komfort używania i brak podrażnień odczuje się bardziej. We wtorek będzie, nie mogę się doczekać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie golarka, ale depilator. Zażyczylam sobie na 18-tkę. Tragedia. Włosy tak wrastały, że musiałam podważać je igłą. Nic nie dały peelingi przed.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam to samo i problem został długo po używaniu depilatora. Myję się szorstką gąbką peelingującą, więc skóra jest złuszczana na bieżąco.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja po depilatorze mam podobnie, włosy mocno wrastają.
Golarkę ma moja siostra, czasami u niej używałam i choć jest ok, to nie widzę jej wyższości nad zwykłą maszynką. Nie goli do gładkości i dość długo zajmuje nim się całość ogoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nagle argumenty wizualne i odczucie idealnej gładkości wyczuwalnej 1 dobę przestaje być takie ważne ![]() [/QUOTE] Możecie polecić konkretny model, który się u was sprawdził? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja mam taką:
Załącznik 7744578 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja mam golarkę elektryczną i dla mnie wygrywa pod wieloma względami, jedynie czas trwania golenia jest ze dwa razy dłuższy niż jednorazówką, ale biorąc pod uwagę, że po jednorazówce zawsze musiałam tamować krwawienie, to wychodzi mniej więcej na to samo
![]() Z tym, że nie goli na zero kompletnie się nie zgadzam, bo goli do gładkości i to bardzo dobrze, co przy braku zacięć, podrażnień i przesuszenia skóry jest cudem. Naciągnięcie skóry, trzymanie maszynki pod odpowiednim kątem i jej dociśnięcie i gładkość jest nie gorsza niż po jednorazówce. Na pewno trzeba zwrócić uwagę, aby była możliwość zmiany głowicy, folii czy jak tam nazywa się to co tnie - ja kupiłam 2w1, golarkę i depilator, brak części zamiennych i po roku używania już czuję, że golarka trochę się stępiła i czasami ciągnie włosy. Depilator mi się przydaje tylko do pach, bo do nóg okazał się niewypałem, ale jak mi głowica goląca się stępi do końca to na pewno kupię następną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88597015]To też może zależy gdzie ta gładkość. Na łydce to spoko, da się naciągnąć i docisnąć mocniej, ale weź głębokie bikini (w tym wargi sromowe) sobie ponaciągaj, albo nad łechtaczką - ja nie potrafię tam się na idealnie gładko ogolić tą maszynką
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No tak, ze względu na rozmiary maszynki może być trudno tam dotrzeć (z tego co wiem są maszynki/końcówki do takich trudniej dostępnych miejsc), jednak mi to i jednorazówką było ciężko dokładnie ogolić się w różnych załamaniach bez zrobienia sobie krzywdy. Aktualnie nie golę głębokiego bikini na zero, tylko używam trymera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Do bikini i rąk jest genialna, zero podrażnień a u mnie goli na zero, mogę nią wygodnie manewrować i się nie skaleczę. Nóg z kolei nie potrafię nią golić, mogę jeździć godzinę i nadal coś zostaje, szkoda czasu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dobra, mam. Moje pierwsze wnioski są takie, że mało brakuje do totalnej gładkości, czyli jest o wiele lepiej niż się spodziewałam. Faktycznie długo to trwa, brak wprawy zapewne też robi swoje, ale no nie jest i nie będzie to przejechanie raz jednorazówką, trzeba się namachać. Ogromny plus za kompletne zero podrażnień. Plan jest taki, że jak zarosnę, to pierwsze golenie będę robiła jednorazówką, a już poprawiać bez bólu będę tą. Wcześniej musiałam odczekiwać aż odrosną dłuższe, bo golenie dzień po dniu to już za wiele i skończyłoby się krwotokiem. Jeszcze poczekam i zobaczę jak zachowają się okolice bikini po operacji, ale zanosi się na to, że zaznam nowej jakości życia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kupilam depilator, który ma wymienne końcówki i właśnie jedna z nich jest golarka. Z biegiem czasu okazało się, ze golarka jest o wiele częściej w użyciu niż depilujaca końcówka. Raz, ze ból nie do wytrzymania, a dwa wiecznie podrażniona skora z wyrastającymi włoskami. Dzieki, postoje. Ogromnym plusem jest wytrzymałość tego urządzenia, przez 8-9 lat jeszcze się nie stępiło. I dla środowiska lepiej niż kumulowanie plastikowych odpadów po jednorazowkach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam coś takiego: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj jest naprawdę stary, ale tutaj bardzo podobny nowszy model: https://www.johnlewis.com/philips-br...B&gclsrc=aw.ds Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.