sens używania golarek elektrycznych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-03-21, 16:53   #1
Nimve
Zakorzenienie

sens używania golarek elektrycznych

Czy ktoś z Was takiej używa i może stwierdzić, że warto wydać kilka stówek na to urządzenie, zamiast golić zwykłymi jednorazówkami? Nurtuje mnie to, bo im bardziej wgłębiam się w temat, tym więcej opinii, że takie golarki nie golą na zero, a więc chodzi tylko o minimalizowanie podrażnień i to jeszcze kosztem dokładności? Czy ktoś może mi rozjaśnić w głowie?
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 17:37   #2
Fenenna
Wtajemniczenie

Dot.: sens używania golarek elektrycznych

Miałam dwie golarki (ale nie za kilka stówek tylko za ok 50zl) i żadna nie goliła na zero, gdy przejeżdżałam dłonią po nogach wyczuwałam lekka szorstkość. Czy jest sens? Nie wiem, zależy jaki efekt ktoś lubi/potrzebuje Mi ta półmilimetrowa szorstkość nie przeszkadzała,.większym problemem było dla mnie to że moje włoski są cienkie i mięciutkie i nie wszystkie golarka łapała, musiałam się porządnie najezdzic po ciele i zajmowało to za dużo czasu
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 18:18   #3
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was takiej używa i może stwierdzić, że warto wydać kilka stówek na to urządzenie, zamiast golić zwykłymi jednorazówkami? Nurtuje mnie to, bo im bardziej wgłębiam się w temat, tym więcej opinii, że takie golarki nie golą na zero, a więc chodzi tylko o minimalizowanie podrażnień i to jeszcze kosztem dokładności? Czy ktoś może mi rozjaśnić w głowie?
Depilator jest bardziej dokładny. Jeden zakup na lata.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 18:30   #4
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
Miałam dwie golarki (ale nie za kilka stówek tylko za ok 50zl) i żadna nie goliła na zero, gdy przejeżdżałam dłonią po nogach wyczuwałam lekka szorstkość. Czy jest sens? Nie wiem, zależy jaki efekt ktoś lubi/potrzebuje Mi ta półmilimetrowa szorstkość nie przeszkadzała,.większym problemem było dla mnie to że moje włoski są cienkie i mięciutkie i nie wszystkie golarka łapała, musiałam się porządnie najezdzic po ciele i zajmowało to za dużo czasu

No właśnie widzę na filmikach, że dziewczyny jeżdżą w tę i we wtę, gdzie jednorazówką już bym ogoliła dany skrawek 5 razy. Do tego te 0,5 milimetra długości pozostawionych włosków, czyli nawet po samym goleniu nie jest się ultra gładkim jak po jednorazówce. Chciałam sobie kupić, bo myślałam, że to musi być lepsza jakość golenia, ale teraz nie wiem czy warto, skoro wypadają gorzej niż tradycyjne jednorazówki za kilka złotych. Wolniej, mniej gładko, trzeba dużo wydać na raz, czy jest jakiś plus? Na razie mam jeden: mniej podrażnień, ale akurat z tym problemu nie mam.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Depilator jest bardziej dokładny. Jeden zakup na lata.

Czyli polecasz?
Stary 2021-03-21, 19:15   #5
karawanna
Zakorzenienie

ja dostałam kiedyś depilator, ale nie odważyłam się go użyć ani razu
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 19:48   #6
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Mi chodzi o golarkę elektryczną, coś jak faceci używają do twarzy, a nie depilator do wyrywania włosów No i w sumie nie wyczymałam i właśnie kupiłam, i to dokładnie męską. Jeśli ktoś też się zastanawia czy jest różnica, to zrobię update w temacie jak dojdzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2021-03-21, 19:51   #7
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak samo

Ale koleżanki używały i chwaliły, nie trzeba codziennie się golić
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-03-22, 02:49   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Mnie golarka elektryczna pomogła pozbyć się problemu nadwrażliwej skóry z często wrastającymi włoskami. Miałam jakiś taki przejściowy na szczęście okres, że często wrastały mi włoski na nogach, pojawiały się podrażnienia, czerwone plamki. Miałam wrażenie, że to po użyciu kilka razy depilatora (dostałam na próbny okres), ale nie chcę oskarżać, bo może chodziło o coś innego. Golarka nie goliła na zero, ale prawie i wizualnie wyglądało to okej. Przede wszystkim nie podrażniała. Pomogła mi wyjść z problemu i poszła w odstawkę. Teraz znowu używam maszynek jednorazowych, natomiast myślę nad zakupem golarki wyższej klasy, bo ta była jakaś pierwsza z brzegu, w dodatku kilka lat wstecz. Golarka ma ten plus, że można jej użyć na szybko, bez cackania się - nie skaleczy, nie podrażni. Przynajmniej tak jest w moim przypadku. Z jednorazówkami jednak muszę bardziej uważać, bo prawie zawsze trochę się zatnę.
Stary 2021-03-22, 03:43   #9
kasztanka3
Pani Mizantrop

Golarka elektryczna jest super do okolic bikini - nie mialam po jej uzyciu zadnych podraznien i skora byla bardziej gladka, niz po goleniu zwykla maszynka. Podobny efekt daje tez krem do depilacji, ale tam moga wystapic reakcje alergiczne no i trzeba to na skorze trzymac przez jakis czas, dla mnie to niekomfortowe.
Stary 2021-03-22, 06:11   #10
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Powiem tak, w pewnym wieku już raczej człowiekowi mija faza na ultra-gładką skórę i wystarczy, że po prostu te włosy nie są jakoś specjalnie widoczne i odstające, więc te pół milimetra nie robi wielkiej różnicy. Za to ogromną różnicę czuć w okolicach bikini, kiedy nagle dowiadujesz się co to jest życie bez czerwonych kropek na łonie, bez wrastających włosków i robiących się ropiejących krostek w tych okolicach. Nagle nie musisz się drapać po 2 dniach od depilacji, bo żadne odrastające włoski nie swędzą, a do tego te odrastające włoski nie są tak "ostre" i nie podrażniają partnera podczas seksu.

I nagle argumenty wizualne i odczucie idealnej gładkości wyczuwalnej 1 dobę przestaje być takie ważne

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-22, 07:01   #11
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Miałam jakiś taki przejściowy na szczęście okres, że często wrastały mi włoski na nogach, pojawiały się podrażnienia, czerwone plamki. Miałam wrażenie, że to po użyciu kilka razy depilatora (dostałam na próbny okres), ale nie chcę oskarżać, bo może chodziło o coś innego.

tak, to wina depilatora. jak jeszcze go używałam, miałam ten sam problem - pomagał częsty peeling, nawilżający balsam na dzień i smarowanie maścią z wit.A na noc.

10 lat temu zrobiłam depilację laserową, trochę włosków mi rośnie tu i ówdzie, ale przejadę raz na tydzień jednorazówką i jest ok. włoski są jasne i słabe, nie mam żadnych podrażnień po goleniu, więc polecam takie rozwiązanie.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-22, 08:22   #12
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Czyli polecasz?
Zdecydowanie polecam depilator.
Używałam ok 15 lat, od 18 roku życia.
Teraz od 2 lat używam metody na mokro, maszynką na żyletki, bo nie mam aż tak tego dużo, a czekać kilka tygodni na zarost nie chce mi się.
Cytat:
Każdy ma różny próg bólu
Cytat:
Mi chodzi o golarkę elektryczną, coś jak faceci używają do twarzy, a nie depilator do wyrywania włosów No i w sumie nie wyczymałam i właśnie kupiłam, i to dokładnie męską. Jeśli ktoś też się zastanawia czy jest różnica, to zrobię update w temacie jak dojdzie.

Mój mąż ma już drugą golarkę, bo ta pierwsza niby tania i średnio goliła, ale ta nowa nie jest wcale lepsza i teraz znowu goli się na mokro.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-22, 08:29   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88593279]
(...)

10 lat temu zrobiłam depilację laserową, trochę włosków mi rośnie tu i ówdzie, ale przejadę raz na tydzień jednorazówką i jest ok. włoski są jasne i słabe, nie mam żadnych podrażnień po goleniu, więc polecam takie rozwiązanie.[/QUOTE]

Fajnie rozwiązanie, ale szkoda mi pieniędzy. Aż tak mi szczerze nie zależy. Zimą nieraz mam włosy na nogach i olewam temat. Nie jestem na tym specjalnie zafiksowana i mój TŻ też nie z tych, którzy by mi czynili jakieś wymówki. Natomiast chyba wrócę do tematu golarki elektrycznej, aby wiosną wizualnie móc szybko doprowadzić nogi do wersji wyjściowej. Zamierzam po porodzie często nosić sukienki.
Stary 2021-03-22, 09:03   #14
Nimve
Zakorzenienie

Te okolice bikini do mnie mocno przemawiają. I w sumie duża racja, ultra gładkość jest tylko zaraz po goleniu i zaraz znika, a jednak komfort używania i brak podrażnień odczuje się bardziej. We wtorek będzie, nie mogę się doczekać

Stary 2021-03-22, 09:06   #15
Keket
Zakorzenienie

Nie golarka, ale depilator. Zażyczylam sobie na 18-tkę. Tragedia. Włosy tak wrastały, że musiałam podważać je igłą. Nic nie dały peelingi przed.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-03-22, 09:08   #16
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Nie golarka, ale depilator. Zażyczylam sobie na 18-tkę. Tragedia. Włosy tak wrastały, że musiałam podważać je igłą. Nic nie dały peelingi przed.

Właśnie miałam to samo i problem został długo po używaniu depilatora. Myję się szorstką gąbką peelingującą, więc skóra jest złuszczana na bieżąco.
Stary 2021-03-23, 00:34   #17
skara
Zakorzenienie

Ja po depilatorze mam podobnie, włosy mocno wrastają.
Golarkę ma moja siostra, czasami u niej używałam i choć jest ok, to nie widzę jej wyższości nad zwykłą maszynką. Nie goli do gładkości i dość długo zajmuje nim się całość ogoli.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-23, 14:48   #18
Tyven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Golarka elektryczna jest super do okolic bikini - nie mialam po jej uzyciu zadnych podraznien i skora byla bardziej gladka, niz po goleniu zwykla maszynka. Podobny efekt daje tez krem do depilacji, ale tam moga wystapic reakcje alergiczne no i trzeba to na skorze trzymac przez jakis czas, dla mnie to niekomfortowe.
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88593242]Powiem tak, w pewnym wieku już raczej człowiekowi mija faza na ultra-gładką skórę i wystarczy, że po prostu te włosy nie są jakoś specjalnie widoczne i odstające, więc te pół milimetra nie robi wielkiej różnicy. Za to ogromną różnicę czuć w okolicach bikini, kiedy nagle dowiadujesz się co to jest życie bez czerwonych kropek na łonie, bez wrastających włosków i robiących się ropiejących krostek w tych okolicach. Nagle nie musisz się drapać po 2 dniach od depilacji, bo żadne odrastające włoski nie swędzą, a do tego te odrastające włoski nie są tak "ostre" i nie podrażniają partnera podczas seksu.

I nagle argumenty wizualne i odczucie idealnej gładkości wyczuwalnej 1 dobę przestaje być takie ważne
[/QUOTE]

Możecie polecić konkretny model, który się u was sprawdził?
Tyven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-23, 15:23   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tyven Pokaż wiadomość
Możecie polecić konkretny model, który się u was sprawdził?
Ja mam taką:

Załącznik 7744578
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-03-23, 15:24   #20
natalia_t
Zakorzenienie

Ja mam golarkę elektryczną i dla mnie wygrywa pod wieloma względami, jedynie czas trwania golenia jest ze dwa razy dłuższy niż jednorazówką, ale biorąc pod uwagę, że po jednorazówce zawsze musiałam tamować krwawienie, to wychodzi mniej więcej na to samo
Z tym, że nie goli na zero kompletnie się nie zgadzam, bo goli do gładkości i to bardzo dobrze, co przy braku zacięć, podrażnień i przesuszenia skóry jest cudem. Naciągnięcie skóry, trzymanie maszynki pod odpowiednim kątem i jej dociśnięcie i gładkość jest nie gorsza niż po jednorazówce.

Na pewno trzeba zwrócić uwagę, aby była możliwość zmiany głowicy, folii czy jak tam nazywa się to co tnie - ja kupiłam 2w1, golarkę i depilator, brak części zamiennych i po roku używania już czuję, że golarka trochę się stępiła i czasami ciągnie włosy. Depilator mi się przydaje tylko do pach, bo do nóg okazał się niewypałem, ale jak mi głowica goląca się stępi do końca to na pewno kupię następną.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-23, 15:31   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalia_t Pokaż wiadomość
Ja mam golarkę elektryczną i dla mnie wygrywa pod wieloma względami, jedynie czas trwania golenia jest ze dwa razy dłuższy niż jednorazówką, ale biorąc pod uwagę, że po jednorazówce zawsze musiałam tamować krwawienie, to wychodzi mniej więcej na to samo
Z tym, że nie goli na zero kompletnie się nie zgadzam, bo goli do gładkości i to bardzo dobrze, co przy braku zacięć, podrażnień i przesuszenia skóry jest cudem. Naciągnięcie skóry, trzymanie maszynki pod odpowiednim kątem i jej dociśnięcie i gładkość jest nie gorsza niż po jednorazówce.

Na pewno trzeba zwrócić uwagę, aby była możliwość zmiany głowicy, folii czy jak tam nazywa się to co tnie - ja kupiłam 2w1, golarkę i depilator, brak części zamiennych i po roku używania już czuję, że golarka trochę się stępiła i czasami ciągnie włosy. Depilator mi się przydaje tylko do pach, bo do nóg okazał się niewypałem, ale jak mi głowica goląca się stępi do końca to na pewno kupię następną.
To też może zależy gdzie ta gładkość. Na łydce to spoko, da się naciągnąć i docisnąć mocniej, ale weź głębokie bikini (w tym wargi sromowe) sobie ponaciągaj, albo nad łechtaczką - ja nie potrafię tam się na idealnie gładko ogolić tą maszynką

Stary 2021-03-23, 15:48   #22
natalia_t
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88597015]To też może zależy gdzie ta gładkość. Na łydce to spoko, da się naciągnąć i docisnąć mocniej, ale weź głębokie bikini (w tym wargi sromowe) sobie ponaciągaj, albo nad łechtaczką - ja nie potrafię tam się na idealnie gładko ogolić tą maszynką

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
No tak, ze względu na rozmiary maszynki może być trudno tam dotrzeć (z tego co wiem są maszynki/końcówki do takich trudniej dostępnych miejsc), jednak mi to i jednorazówką było ciężko dokładnie ogolić się w różnych załamaniach bez zrobienia sobie krzywdy. Aktualnie nie golę głębokiego bikini na zero, tylko używam trymera.
Stary 2021-03-23, 16:41   #23
Wenress
Zakorzenienie

Do bikini i rąk jest genialna, zero podrażnień a u mnie goli na zero, mogę nią wygodnie manewrować i się nie skaleczę. Nóg z kolei nie potrafię nią golić, mogę jeździć godzinę i nadal coś zostaje, szkoda czasu.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-03-23, 16:50   #24
Nimve
Zakorzenienie

Dobra, mam. Moje pierwsze wnioski są takie, że mało brakuje do totalnej gładkości, czyli jest o wiele lepiej niż się spodziewałam. Faktycznie długo to trwa, brak wprawy zapewne też robi swoje, ale no nie jest i nie będzie to przejechanie raz jednorazówką, trzeba się namachać. Ogromny plus za kompletne zero podrażnień. Plan jest taki, że jak zarosnę, to pierwsze golenie będę robiła jednorazówką, a już poprawiać bez bólu będę tą. Wcześniej musiałam odczekiwać aż odrosną dłuższe, bo golenie dzień po dniu to już za wiele i skończyłoby się krwotokiem. Jeszcze poczekam i zobaczę jak zachowają się okolice bikini po operacji, ale zanosi się na to, że zaznam nowej jakości życia Jak na teraz to pozytywnie.

Stary 2021-03-23, 17:06   #25
Ava_
Zakorzenienie

Kupilam depilator, który ma wymienne końcówki i właśnie jedna z nich jest golarka. Z biegiem czasu okazało się, ze golarka jest o wiele częściej w użyciu niż depilujaca końcówka. Raz, ze ból nie do wytrzymania, a dwa wiecznie podrażniona skora z wyrastającymi włoskami. Dzieki, postoje. Ogromnym plusem jest wytrzymałość tego urządzenia, przez 8-9 lat jeszcze się nie stępiło. I dla środowiska lepiej niż kumulowanie plastikowych odpadów po jednorazowkach.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-23, 17:11   #26
natalia_t
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, mam. Moje pierwsze wnioski są takie, że mało brakuje do totalnej gładkości, czyli jest o wiele lepiej niż się spodziewałam. Faktycznie długo to trwa, brak wprawy zapewne też robi swoje, ale no nie jest i nie będzie to przejechanie raz jednorazówką, trzeba się namachać. Ogromny plus za kompletne zero podrażnień. Plan jest taki, że jak zarosnę, to pierwsze golenie będę robiła jednorazówką, a już poprawiać bez bólu będę tą. Wcześniej musiałam odczekiwać aż odrosną dłuższe, bo golenie dzień po dniu to już za wiele i skończyłoby się krwotokiem. Jeszcze poczekam i zobaczę jak zachowają się okolice bikini po operacji, ale zanosi się na to, że zaznam nowej jakości życia Jak na teraz to pozytywnie.

Według mnie to właśnie to pierwsze golenie jest lepiej zrobić elektryczną. Z tego co pamiętam, to gdy włosy za mocno odrosły, to zapychały maszynkę.
Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Kupilam depilator, który ma wymienne końcówki i właśnie jedna z nich jest golarka. Z biegiem czasu okazało się, ze golarka jest o wiele częściej w użyciu niż depilujaca końcówka. Raz, ze ból nie do wytrzymania, a dwa wiecznie podrażniona skora z wyrastającymi włoskami. Dzieki, postoje. Ogromnym plusem jest wytrzymałość tego urządzenia, przez 8-9 lat jeszcze się nie stępiło. I dla środowiska lepiej niż kumulowanie plastikowych odpadów po jednorazowkach.

A jaką masz? Bo w mojej to wyraźnie czuć, że już nie jest tak ostra jak na początku.

Stary 2021-03-23, 17:19   #27
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie to właśnie to pierwsze golenie jest lepiej zrobić elektryczną. Z tego co pamiętam, to gdy włosy za mocno odrosły, to zapychały maszynkę.
A jaką masz? Bo w mojej to wyraźnie czuć, że już nie jest tak ostra jak na początku.

Wydaje mi się, że ona nie będzie łapała takich długich za dobrze.

Mam coś takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 163835595_247489540388622_3468277536053266960_n.jpg (127,1 KB, 44 załadowań)
Stary 2021-03-23, 17:23   #28
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:

Moj jest naprawdę stary, ale tutaj bardzo podobny nowszy model:

https://www.johnlewis.com/philips-br...B&gclsrc=aw.ds

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-23, 17:35   #29
natalia_t
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że ona nie będzie łapała takich długich za dobrze.

Mam coś takiego:
Może faktycznie od maszynki zależy. Ja mam głowice podobna do tego co wstawiła Ava:
Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Moj jest naprawdę stary, ale tutaj bardzo podobny nowszy model:

https://www.johnlewis.com/philips-br...B&gclsrc=aw.ds

I długie włosy bardzo dobrze ścina.

Stary 2021-03-23, 17:37   #30
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie od maszynki zależy. Ja mam głowice podobna do tego co wstawiła Ava:I długie włosy bardzo dobrze ścina.

To może faktycznie lepiej będzie całkiem zrezygnować z żyletek, nie mam jak sprawdzić aktualnie jak sobie poradzi z długimi, muszę wyhodować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości