![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Twin Peaks.
Pełno tutaj wątków o różnych serialach, ale ciągle brakuje mi jednego! Czy nie ma tu już żadnej fanki Twin Peaks?
![]() ![]() Kto chętny żeby sobie powspominać? Żeby podyskutować o co w końcu chodziło, co się stało i co nas zaskoczyło? A może ktoś właśnie zaczyna go oglądać? Albo może kogoś zachęcimy? Chciałabym bardzo znaleźć jeszcze kilka fanek serialu i rozwinąć jakąś bardzo interesującą dyskusję, mam nadzieję, że mi się uda! Ja oglądałam go raz jako mała dziewczyna, ostatnio po raz drugi.. i zdecydowanie nie ostatni. Już za nim tęsknie! Za genialnym i słodkim Dale Cooperem, moją ukochaną Audrey Horne, a przede wszystkim za mnóstwem irytujących postaci i totalnie schizofrenicznym scenariuszem. Nie muszę wspominać, że przechodzą mnie ciarki kiedy tylko słyszę... http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Twin Peaks.
Oj pamięta się, pamięta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam jako dziecko. Wszyscy oglądaliśmy w domu. I cała klasa chyba. Do dziś pamiętam wszystkich bohaterów i główne wątki. Mam uraz i słabo mi jak zranię się w paznokieć
![]() Od kilku lat zabieram się, żeby sobie odświeżyć - w końcu trzeba. Jestem ciekawa jak na to spojrzę o 20 parę lat starsza ![]() ![]() ![]() No i oczywiście dyskoteka w podstawówce...intro było naszymi pierwszymi wolnymi tancami ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-09-29 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
zgłaszam się jako fanka serialu
![]() ![]() ![]() ![]() wyjątkowy serial, muzyka, krajobrazy, główna postać i jej pokręcony, zagadkowy świat... mając już te 20 lat, mimo wszystko odczuwałam pewien niepokój, gdy oglądałam te co bardziej "drastyczne" momenty i na ekranie pojawiał się Bob, jego ohydne spojrzenie... -.- myślę, że był to dość nietypowy, symboliczny sposób na przedstawienie tzw. mrocznych zakamarków ludzkiej duszy ![]() a Audrey uważam za przepiękną dziewczynę ![]() ![]() ![]() aach, a wątek powstał idealnie w czasie, hah ![]() ![]()
on the left side, there's nothing right and on the right side, there's nothing left." Edytowane przez Pampalini Czas edycji: 2011-09-29 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No witam siostry! Chyba nie muszę się przedstawiać
![]() ![]() też oglądałam jako dziecko i guzik rozumiałam wtedy, ale jakiś rok temu zrobiliśmy sobie maraton z mężem i oglądaliśmy ciurkiem oba sezony z przerwani na siku, spanie i wyjście z psem ![]() Uwielbiam ten serial, jest najlepszym filmem dla mnie ever! Ma klimat, nastrój. Strasznie podobają mi się wnętrza w tym serialu (szczególnie kamienny otwarty kominek w gabinecie Bena Horna) Każdy odcinek jest genialny i kończy się tak, że trzeba zaraz obejrzeć kolejny. Aktorzy też są dobranib.dobrze. Mogłabym tak pisać i pisać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
melduje się kolejna fanka
![]() Uwieeelbiam "Twin Peaks", uwielbiam samego Lyncha, Cooper jest cu-do-wny, a jego sny mnie przerażają. Aż nie chce myśleć co będzie jak już go skończę...
![]() Edytowane przez Heidi_ Czas edycji: 2011-09-29 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja też, ja też!!!
Obejrzałam serial, film "ogniu krocz ze mną", przeczytałam "dziennik laury palmer" i książkę o Cooperze i jeszcze tą "Sowy nie są tym czym się wydają". Jestem fanką, choć dotychczas taki gatunek filmu nie był moim ulubionym. Nadal nie jest, a mimo to Twin Peaks kocham. Zaczęło się przez przypadek. Byłam po sesji już i szukałam jakiegoś ebooka. A ponieważ lubię książki w formie dzienników to trafiłam na dziennik Laury P. Nic kompletnie nie rozumiałam z niego. Ona umarła i koniec książki. Zaczęłam szperać w necie o co chodzi. I dowiedziałam się, że najpierw trzeba obejrzeć serial... No i tak zaczęła się moja mania. Obejrzę jeszcze kiedyś na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że nas przybywa
![]() Powiem Wam, że najbardziej jednak podoba mi się serial, bo film pełnometrażowy trochę psuje mi obraz całości. Aktorzy już nie są w komplecie i jakoś tak to nie ro samo ![]() Mam pytanie czy też miałyście oglądając ochotę na pączki? Cooper i szeryf Truman pożerali je z dużych ilościach i do tego placek (ciekawa jestem jak on smakuje ![]() ![]() Snafu bardzo podoba mi się Twój podpis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do podpisu - również mi się bardzo podoba, hah ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Zgłaszam się jako fanka serialu
![]() ![]() Twin Peaks chyba nigdy mi się nie znudzi, oglądałam ten serial już 4 razy i na pewno obejrzę jeszcze nieraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
właśnie zaczynam oglądać on line
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wiem komu spodobałby się jeszcze bardziej. Mojej córze lat 4
![]() a tak, na te słodkości też miałam ochotę zawsze.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dzięki, dzięki
![]() O tak pamiętne pączki i słynne ciasto ![]() Dla mnie Audrey była ikoną stylu w serialu. Świetne stylizacje miała. Za to nie rozumiałam co ludzie widzieli w Josie? Dla mnie ona była jakaś nijaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;29722746]Dzięki, dzięki
![]() O tak pamiętne pączki i słynne ciasto ![]() Dla mnie Audrey była ikoną stylu w serialu. Świetne stylizacje miała. Za to nie rozumiałam co ludzie widzieli w Josie? Dla mnie ona była jakaś nijaka.[/QUOTE] Dokładnie, Andy i Lucy byli najfajniejszą parą w tym serialu, ich dialogi czasami powalały na kolana ![]() Audrey dla mnie była przepiękna wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja zakochałam się w tej piosence z tego serialu:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=c8MLR...&feature=feedf |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
O tak! Muzyka jest wspaniała w tym serialu. Taka nastrojowa, mroczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podoba ta piosenka
![]() A pamiętacie taniec Audrey? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Raczkowanie
|
Nie było mnie dwa dni (koniec kampanii wrześniowej ;-)) a tu wątek tak się rozkkręcił! Fajnie, że jest nas tak dużo.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;29729598]Ja zakochałam się w tej piosence z tego serialu: ![]() http://www.youtube.com/watch?v=c8MLR...&feature=feedf[/QUOTE] nie pamiętam jej z serialu ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Sherilyn_, Cooper o plackach powiedział dokładnie to, co napisałaś
![]() A pamiętacie Pieńkową Damę (chyba nic nie pokręciłam), dla mnie zawsze była bardzo intrygującą osobą i o ile się nie mylę, to ona powiedziała "sowy nie są tym, czym się wydają", tak? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dokładnie! Teraz jak z moim widzimy sowy to on mi zawsze mówi "sowy nie są tym czym się wydają" a ja sikam po kolanach ze strachu ;P
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Właśnie kończę oglądać drugi sezon i trzeba przyznać, że serial jest zupełnie wyjątkowy. Mroczny klimat i zgrabne połączenie różnych gatunków (wątki kryminalne, surrealistyczne, komediowe...). Wszystkie postacie są ciekawe i wyraziste, a młode aktorki- piękne. Choć moim zdaniem, niestety, odcinki po rozwikłaniu zagadki śmierci Laury nie są już tak dobre.
Uwielbiam Audrey Horne. A ta scena zawsze mnie rozwala ![]() http://www.youtube.com/watch?v=VFxTHrYk0IA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja się bałam pani z pieńkiem. Czekałam, aż się skończy
![]() Nie ma bata, jak skonczę "Breaking Bad" oglądać, zabieramy się za TP.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-10-01 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Arcydzieło! Najlepszy serial ever... klimat, postacie, muzyka, pieńkowa dama, miasteczko, wszystko! Oba sezony + 'Fire walk with me' pochłonęłam w kilka dni, od tamtego momentu jestem psychofanką Lyncha
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
uwielbiam Cię svamp! mam tak samo jak Ty! ;-)
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Cieszę się
![]() Od siebie polecam 'Blue Velvet' i "Zagubioną autostradę' Lyncha, poziom abstrakcji i klimatu idealny ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja "Fire walk with me" jeszcze nie widziałam, a zabieram się za to i zabieram
![]() Tak jeszcze trochę poza tematem, to z filmów Lynch'a za każdym razem bardzo wzrusza mnie "Prosta historia", nie wiem czy ktoś oglądał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; } Intro do filmu twin peaks ( wykonanie Julee Cruise – Falling) zawsze wzbudzało we mnie strach i niepokój. Nie lubiłam i nadal nie lubię tego utworu.
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; } Ten film stanowił tylko dla dwóch osób trampolinę do sławy, dla Kylea MacLachlaan grającego agenta Coopera oraz p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; } Lary Flynn Boyle grającej Donnę Hayward. Moim zdaniem wielcy przegrani to Sherilyn Fenn grająca Audrey Horne oraz Sheryl Lee grająca Laurę Palmer. p { margin-bottom: 0.21cm; } Najładniejszą dziewczyną w filmie była dla mnie Shelly Johnson.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że Audey Horne czyli Sherilyn Fenn jest najpiękniejszą kobietą w serialu. Jak dla mnie 200% kobiecości. Cooper głupi był, że sie oparł jej wdzękom
![]() ![]() Melodię Audrey's Dance mam jako dzwonek w komórce i często przeciagam moment odebrania, żeby jeszcze posłuchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
na drugie mam Irena
|
gdzie można obejżeć
uwielbiam tą piosenkę a serial prawie zapomniałam
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.