|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta i aktywność brak efektów
Witam Was,
Już od dłuższego czasu mam problem z zrzuceniem wagi. Mam 31 lat 157 wzrostu i ważę 51 kg. Mimo przestrzegania diety, która wynosi 1500 kalorii waga ani drgnie. Ćwiczę 3 razy w tygodniu po 30 min, biegam 2 razy w tygodniu. I dziennie spaceruje około 12-15 kilometrów. Dodam, że biorę tabletki hormonalne, być może one powodują takie skutki uboczne. Nie mam pojęcia, czy powinnam zmniejszyć kaloryczność diety. Może zacząć brać jakieś suplementy? Dodaje zdjęcie jak na obecną chwilę wyglądam jestem osobą niską, wiem że mam taką budowę ciała i że nie będę miała szczupłych nóg, ale żeby chociaż trochę się wysmukliły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta i aktywność brak efektów
Cytat:
Wyglądasz bardzo ładnie i zgrabnie, masz w dodatku genetycznie bardzo ładną, kobiecą figurę. A wagę niską nawet jak na ten niewysoki wzrost. Inna sprawa, ze faktycznie tabletki mogą zaburzać retencję wody w organizmie, jak brałam, to byłam stale jakby równomiernie lekko nalana , myślałam ze przytyłam trochę , ale po odstawieniu tabletek bardzo szybko to zeszło. To nie był tłuszcz, z którego można sie odchudzić, tylko właśnie zatrzymana woda.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie pomogę, ale uważam podobnie jak powyżej. Masz ładną figurę. W tabletkach może być problem. Ja nie brałam nigdy tabletek hormonalnych, ale ostatnio się odchudzam. Robiłam u siebie taki test i ważę się codziennie od kilku miesięcy i w dni płodne kiedy kobieta wydziela najwięcej hormonów, jest tak że waga potrafi być wtedy czasami nawet 2 kg większa, nawet moje kostki i łydki są o 1 cm większe, a 4, 5 dni później spada o jakieś 1-2 kg i na nogach wymiary też węższe. A to jest u kobiety która nie bierze hormonów. Podejrzewam, że z tabletkami hormonalnymi to jest jeszcze więcej i przez cały czas a nie tylko w niektórych dniach cyklu. Może powiedzieć lekarzowi żeby doradził albo przepisał coś żeby organizm nie zatrzymywał wody.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz szczupłe nogi, wagę i tkankę tłuszczową w normie. Nie szukaj sobie problemów na siłę, będzie Ci łatwiej. Postaw na to co jest zawsze dobre czyli: jedzenie pełnowartościowych posiłków z dobrych źródeł, jak najmniej przetworzone, najlepiej posiłki przyrządzaj w domu, wtedy i partner będzie zadowolony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.