|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Placuszki doskonałe na śniadanie.
Sprawdzalam,czy taki wątek był,ale nie mogłam znaleźć więc zakladam nowy. Jezeli byl-prosze nie bijcie
![]() Czesto rano(oczywiscie jak mam troche czasu) zastanawiam sie co by tu zjesc. Kiedyś znalazłam przepis na placuszki i postanowilam je wyprobowac. Sa pyszne i swietrnie nasycaja. Podaje przepis: - 3 jajka, - 50 ml mleka, - 4 łyżki cukru (płaskich), - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - ok. 1/2 szklanki mąki krupczatki lub wrocławskiej, - olej. 1) Białka ubijamy na sztywno 2) Dodajemy cukier i ubijamy dlej 3) Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i po malu dodajemy do bialek ciagle mieszajac mikserem 4) Dodajemy żółtka- miksujemy dalej 5) Dodajemy mleko i porządnie to wszystko miksujemy Smażymy na patelnie lekko- naprawde leciutko posmarawaną oliwą bądź olejem. Nalewamy ciasto na patelnie w formie małych placuszkow. Pierwsza strone smazymy ok. 1,5min ponieważ ciasto rośnie(proszek dopieczenia) dzięki temu są one puchate. Trzeba ostrożnie przewracac na druga strone zeby ciasto nie opadlo. Moj TŻ uwielbia placuszki z dżemem, ja z cukrem pudrem, nutellą, bądź rozpuszczoną prawdziwą, gorzką czekoladą ![]() SMACZNEGO!!
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Placuszki doskonałe na śniadanie.
mnie to wyglada na przepis na omlet biszkoptowy, natomiast faktycznie placuszki/omlet sa pyszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
to ja sie podepne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja raz sqsilam sie i zrobilam placuszki amerykanskie typu pancakes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Nutka nie gryzie!
|
oo cos dla mnie ..lubie sniadanka na slodko
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.