![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co sądzicie o rf mikroigłowej???Witam, chciałam zapytać jakie są wasze opinie na temat radiofrekwencji mikroigłowej? Czy miałyście wykonywany ten zabieg? Na co Wam pomógł? - o ile pomógł. Jakie macie doświadczenia związane z tym zabiegiem?
Edytowane przez kkass Czas edycji: 2015-01-31 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ponownie, Widzę że nikt nie odpisał na razie. Zastanawia mnie brak opinii na tym forum na temat właśnie radiofrekwencji mikroigłowej/ frakcjonowania mikroigłowego rf. Dużo natomiast jest wątków na temat lasera frakcyjnego. Zastanawia mnie mała popularność tego zabiegu w stosunku do lasera, tym bardziej że obie metody słuzą podobnym celom ( m.in usuwaniu blizn, ujędrnianiu napięcia skóry) i podobno rf mikroigłowa jest tym lepsza - że o wiele mniej inwazyjna. Jeśli wierzyć artykułom poświęconym na jej temat, to uzyskuje się porównywalne rezultaty co po laserze frakcyjnym. Ale jak napisałam- jeśli wierzyć artykułom. Tak więc chciałabym zachęcic różne osoby , które miały styczność z tym zabiegiem do wypowiedzi na tym forum.
Edytowane przez kkass Czas edycji: 2015-01-31 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o rf mikroigłowej???
Cytat:
Pewnie rf mikroigłowa może wyglądać różnie, w zależności od gabinetu, więc napiszę jak to było u mnie. Najpierw miałam mikrodermabrazję korundową, następnie rozsmarowaną ampułkę i zabieg. Bez znieczulenia. Igły dł .0,5. Podobno po zabiegu skóra może piec i odczuwalne jest mrowienie, u mnie nic takiego nie miało miejsca. Skóra troszkę szczypała przy wieczornym demakijażu. Rano była rozświetlona. Myślałam, że po zabiegu będę napuchnięta i czerwona chować się pod szalikiem. Ale znajomi, którzy wiedzieli mnie bezpośrednio po, stwierdzili, że wyglądam lepiej niż przed wejściem do gabinetu. Zmiany mają być widoczne do miesiąca- zobaczymy. Zabieg trzeba powtarzać kilka razy dla efektu- takie mam inf.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
O super, że ktoś wreszcie coś napisał
![]() - U kogo był wykonywany zabieg? - Czyli rozumiem że nawet bezpośrednio po zabiegu nie było żadnego zaczerwnienia ani śladów po nakłuciach??- to mnie dziwi bo to raczej inwazyjna metoda , chociaż na pewno nie tak jak np laser frakcyjny - Jeśli będą z czasem widoczne jakies zmiany- proszę o zdanie relacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Miałas kosmetyczną Rf mikroigłowa medyczna to głebokośc wkłuc do 3 mm i nie wolno żadnych ampułek ani zabiegów w trakcie Po zabiegu skóra powinna byc czerwona , obrzęknięta i 2 dni nic nie wolno na nia nakładać 0,5 to zdecydowanie za mało także zabieg nie był medyczny jak u Nas robi sie ten zabieg to klientki ciepło czują przez 2 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku radiofrekwencja mikroigłowa pomogła w redukcji rozstępów. Zabieg Scarlet Rf wykonywałam trochę ponad pół roku temu. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Rozstępy wyraźnie się spłyciły i nie są już tak widoczne jak poprzednio. Zamierzam wykonać jeszcze jeden zabieg, aby osiągnąć pełen rezultat. Jeśli chodzi o sam przebieg zabiegu, nie było w tym nic strasznego. Nałożono mi maść znieczulającą, dzięki czemu w ogóle nie odczuwałam bólu. Po zabiegu miałam tylko lekki rumień, który zniknął zaraz po przyjeździe do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
jesień nastała i też się przymierzam do rf mikroigłowej, z tymże ja w temacie odmłodzenia. Któraś z Was robiła pod tym kątem? Jakie efekty? Te zabiegi na całą twarz kosztują w W-wie ok. 2500 zł i wydają się być dużo bezpieczniejsze niż laser frakcyjny (zresztą tutaj też mam mętlik, bo tych laserów jest od groma ![]() Z tego, co czytam, wnioskuję, że zabieg głównie sprawdza się na blizny i rozstępy - następuje odbudowa włókien kolagenowych, tylko że po falach RF niby też tak się dzieje, a osobiście tego nie zauważyłam. No i wreszcie takie włókna pewnie mogą się ładnie zregenerować na rozstępach u 20 latki, ale z wiekiem to już coraz mniej chętnie się regenerują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć Zyta
![]() Co prawda Scarlet Rf wykonywałam pod kierunkiem redukcji rozstępów, ale słyszałam, że daje także spektakularne efekty w przypadku ogólnego odmłodzenia twarzy. W klinice, w której wykonywałam zabieg widziałam zdjęcia efektów Pacjentów przed i po zabiegu. Dodatkowo w trakcie mojej wizyty, spotkałam Panią, która miała wykonywany właśnie ten zabieg na całą twarz. Była bardzo zadowolona. Z tego co mówiła, zmarszczki jej się znacznie wygładziły i uniosła powieka (!). Ja ze swojego własnego doświadczenia mogę przyznać, że warto poddać się temu zabiegowi. Jest bezbolesny, bezkrwawy i są po nim rezultaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź! A gdzie Ty robiłaś? Ja się zapisałam do Triclinium na konsultację i biorąc pod uwagę, że jest płatna tzn. jeśli nie zdecyduję się na zabieg to nie, to chciałabym już tam coś zrobić. Ta powieka to mnie zwłaszcza interesuje, bo właśnie u siebie coś takiego zauważyłam niestety, że mam tendencję ![]() Słyszałam, że botox otwiera oko, ale jakoś bardzo jestem nieprzekonana do botoksu i kojarzy mi się ze zmarszczkami na czole albo między brwiami, których praktycznie nie mam, no ale właśnie zauważam taką poluźnioną skórę i najbardziej chodzi mi o to, żeby ją zbić. Poza tym liczę na to, że jak mi się podniosą policzki, to spłycą się bruzdy, które akurat mam ![]() A ta pani to w jakim wieku była? Też pooglądałam sobie na stronie Triclinium efekty RF mikroigłowej na rozstępy i jeśli wierzyć zdjęciom, to jestem w szoku! Tobie zeszły całkowicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na razie jestem po jednym zabiegu scarlet Rf. Przymierzam się do kolejnego, gdyż widzę poprawę. Prawdę mówiąc też chciałabym się poddać tej terapi na twarz, ale najpierw muszę uporać się z rozstępami ![]() Też nie jestem zwolennikiem botoxu, wole naturalne metody jak w tym wypadku. Skóra sama "pracuje" co daje naturalny efekt, bez żadnych udziwnień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A orientujesz się, czy to działa tak samo jak fraxel tylko bez komplikacji i bez tak długiego czasu gojenia? Tzn. na jakiej zasadzie to działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Z tego co kojarze, po zabiegu Fraxel jest duży czas rekowalescencji. Skóra jest jakby po oparzeniu i łuszczy się po zabiegu. Natomiast przy Scarlet tego nie miałam. Po powrocie do domu z gabinetu rumień zniknął. Czułam ciepło wokół tego miejsca, gdzie miałam wykonywany zabieg, nic poza tym. Zabieg Scarlet Rf polega na nakłuwaniu skóry mikroigłami. Lekarz tłumaczył mi, że energia dociera w głębokie warstwy skóry, dzięki czemu pobudza się ją do działań naprawczych. Więc wszystko opiera się na naturalnych procesach, co mnie osobiście bardzo odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł oszczędnościowy, żeby zrobić najpierw na jedną partię tj. oczy: górna i dolna powieka i zobaczyć, jak to działa. W sumie to jest kawałek, na którym najbardziej mi zależy, ale jak sobie przypomnę inne zabiegi, które robiłam pod kątem bruzd, to mi świetnie działały na wszystko inne tylko nie na bruzdy ![]() Scarlet to nazwa urządzenie do RF mikroigłowej? Jak Twoje rozstępy? Znikają? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej ! Ja robię mikroigłową u Wasiluka na rozstępy. Jestem miesiąc i tydzień po drugim zabiegu więc jeszcze ciężko powiedzieć. Po pierwszym efekty były myślę że tak z10-15% lepiej. Teraz czekam na efekty po drugim.Mam stare ,szerokie brzydkie rozstępy. Moja córka robiła na świeże czerwone i u niej efekt jest lepszy ale nie ma co wierzyć że na świeże to 1 max 2 zabiegi,bardziej myślę że 3-4,a na stare to aż boję się myśleć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A znasz jakieś kliniki w Warszawie, które robią 3 przyjazdy? A zła po tej wizycie byłam maksymalnie, co widać w poprzednim poście ![]() A wychodząc, pomyślałam sobie: ehh, lepiej było wydać te 150 zł na karboksyterapię, z której byłam bardzo zadowolona. Czy ten zabieg jest bolesny? W trakcie i po? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja jestem ze Szczecina więc będę chciała popytać w gabinetach na miejscu, ale patrzyłam też w Warszawie i jest dużo klinik robiących mikroigłową i są fajne promocje. Wiem że on krytykuje inne metody i jeśli chodzi o rozstępy to muszę mu przyznać rację zabieg coś robi w porównaniu do innych metod których próbowałam wcześniej. Jeśli chodzi o odmładzanie to jest wiele zabiegów i wiele gabinetów gdzie robią te same zabiegi co on i wiele innych.
Ps. zabieg miejscami jest odczuwalny ale nieporównywalnie mniej niż onp fotoodmładzanie czy depilacja laserem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jakie zabiegi byś poleciła? No tak z tego, co czytałam o tej metodzie, to wygląda na rewolucyjną i jedynie skuteczną, jeśli chodzi o rozstępy...tylko ja nie z tym tematem poszłam ![]() Zrobiłam raz eksperymentalnie green peel na wewnętrzną stronę ud w celu ujędrnienia, antycellulitowym i sprawdzenia jak reaguję, żeby może potem zrobić na twarz. I to był koszmarny zabieg, który głównie pomógł mi na rozstępy (bardzo małe ale jeszcze z liceum, więc nie z wczoraj ![]() Fotoodmładzania nie robiłam, więc nie mam porównania. Jeśli chodzi o bolesność w trakcie to najgorzej zniosłam mezoterapię igłową (ekhm...ze znieczuleniem), która mi zresztą nic nie dała. Natomiast wręcz relaksacyjnym dla mnie zabiegiem była karboksyterpia, do której chyba koniec końców wrócę, jeśli nie wymyślę nic innego, co by działało jeszcze lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że nie istnieje "złoty środek" na wszystko, więc człowieku domyśl się co będzie dla Ciebie odpowiednim rozwiązaniem. Potrzeba dużo cierpliwości przy takich zabiegach, no i na pewno pełny portfel
![]() Zyta, dalej chcesz wykonać mikroigłówkę, czy jednak wracasz do sprawdzonej karboksyterapii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę cały czas o mikro, tylko w lepszej cenie. Dziś tymczasem byłam na kolejnej konsultacji, tym razem bezpłatnej, gdzie nie robią akurat tego zabiegu i zaproponowano mi fraxel (2 razy lub 1 fraxel i 1 laser mosaic), znów w jakiejś kosmicznej cenie, ale przynajmniej wyglądało to profesjonalnie. No i mam odwieczny dylemat, bo co prawda zaczęłam te lasery jako tako już rozróżniać tyle tylko, że rozbieżności cenowe w postaci, bagatela, ponad 3000 zł, to jest dla mnie dalej nie do logicznego ogarnięcia! Czy jak zrobię ten za 3000 zł, to o te 3000 zł będę miała lepszy efekt? Czy to tylko oznacza profilowanie pod określonego klienta? Czy jak zrobię taki za 299 zł, to będę musiała dopłacić te 3 tyś za naprawę skutków poparzenia? A jak za 700 zł, to nie będę miała żadnego efektu? To jest dla mnie wciąż wielka zagadka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja mam trochę inne pytanie , ale też odnośnie scarlet rf, czy nie wiecie gdzie można zrobic kurs/ szkolenie, szukalam na necie ale nic o tym nie pisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Do Zyta Flores!
Przepraszam że tak późno odpisuje. Mikroigłowa w porównaniu z mezoterapią nie boli prawie nic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń, jak już będziesz po
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, pytałam na wizażu o zabieg Scarlet Rf, ale nikt mi nie odpisał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Cześć! Jestem tydzień po mikroigłowej na twarz i próbę na rozstępach. Buzia bezpośrednio po była obrzęknięta i czerwona, w okolicach oczu zrobiły się siniaki. Na drugi dzień buzia była bolesna,siniaki ściemniały i pojawiło się kilka wyprysków ropnych. Na trzeci dzień nałożyłam podkład kryjący i zaczęłam wychodzić z domu. Buzia dochodziła do siebie tydzień ale spokojnie dało się wychodzić z domu. Rozstępy były potraktowane leciutko,skóra tylko zaróżowiona, niebolesna. Teraz czekam na efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.