Co sądzicie o rf mikroigłowej??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 10:54   #1
kkass
Przyczajenie

Question

Co sądzicie o rf mikroigłowej???

Witam, chciałam zapytać jakie są wasze opinie na temat radiofrekwencji mikroigłowej? Czy miałyście wykonywany ten zabieg? Na co Wam pomógł? - o ile pomógł. Jakie macie doświadczenia związane z tym zabiegiem?

Edytowane przez kkass
Czas edycji: 2015-01-31 o 16:33
kkass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 14:11   #2
kkass
Przyczajenie

Question Dot.: Co sądzicie o rf mikroigłowej???

Witam ponownie, Widzę że nikt nie odpisał na razie. Zastanawia mnie brak opinii na tym forum na temat właśnie radiofrekwencji mikroigłowej/ frakcjonowania mikroigłowego rf. Dużo natomiast jest wątków na temat lasera frakcyjnego. Zastanawia mnie mała popularność tego zabiegu w stosunku do lasera, tym bardziej że obie metody słuzą podobnym celom ( m.in usuwaniu blizn, ujędrnianiu napięcia skóry) i podobno rf mikroigłowa jest tym lepsza - że o wiele mniej inwazyjna. Jeśli wierzyć artykułom poświęconym na jej temat, to uzyskuje się porównywalne rezultaty co po laserze frakcyjnym. Ale jak napisałam- jeśli wierzyć artykułom. Tak więc chciałabym zachęcic różne osoby , które miały styczność z tym zabiegiem do wypowiedzi na tym forum.

Edytowane przez kkass
Czas edycji: 2015-01-31 o 16:32
Stary 2015-02-04, 21:08   #3
lotta_983
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o rf mikroigłowej???

Cytat:
Napisane przez kkass Pokaż wiadomość
Witam ponownie, Widzę że nikt nie odpisał na razie. Zastanawia mnie brak opinii na tym forum na temat właśnie radiofrekwencji mikroigłowej/ frakcjonowania mikroigłowego rf. Dużo natomiast jest wątków na temat lasera frakcyjnego. Zastanawia mnie mała popularność tego zabiegu w stosunku do lasera, tym bardziej że obie metody słuzą podobnym celom ( m.in usuwaniu blizn, ujędrnianiu napięcia skóry) i podobno rf mikroigłowa jest tym lepsza - że o wiele mniej inwazyjna. Jeśli wierzyć artykułom poświęconym na jej temat, to uzyskuje się porównywalne rezultaty co po laserze frakcyjnym. Ale jak napisałam- jeśli wierzyć artykułom. Tak więc chciałabym zachęcic różne osoby , które miały styczność z tym zabiegiem do wypowiedzi na tym forum.
Ja miałam w ubiegłą sobotę. Problem, blizny potrądzikowe.
Pewnie rf mikroigłowa może wyglądać różnie, w zależności od gabinetu, więc napiszę jak to było u mnie.
Najpierw miałam mikrodermabrazję korundową, następnie rozsmarowaną ampułkę i zabieg. Bez znieczulenia. Igły dł .0,5.
Podobno po zabiegu skóra może piec i odczuwalne jest mrowienie, u mnie nic takiego nie miało miejsca. Skóra troszkę szczypała przy wieczornym demakijażu. Rano była rozświetlona.
Myślałam, że po zabiegu będę napuchnięta i czerwona chować się pod szalikiem. Ale znajomi, którzy wiedzieli mnie bezpośrednio po, stwierdzili, że wyglądam lepiej niż przed wejściem do gabinetu.
Zmiany mają być widoczne do miesiąca- zobaczymy. Zabieg trzeba powtarzać kilka razy dla efektu- takie mam inf.
Stary 2015-02-04, 21:23   #4
kkass
Przyczajenie

O super, że ktoś wreszcie coś napisał No więc dopytuję:
- U kogo był wykonywany zabieg?
- Czyli rozumiem że nawet bezpośrednio po zabiegu nie było żadnego zaczerwnienia ani śladów po nakłuciach??- to mnie dziwi bo to raczej inwazyjna metoda , chociaż na pewno nie tak jak np laser frakcyjny
- Jeśli będą z czasem widoczne jakies zmiany- proszę o zdanie relacji Pozrawiam
Stary 2015-06-15, 08:24   #5
dominika12x
Przyczajenie

Miałas kosmetyczną Rf mikroigłowa medyczna to głebokośc wkłuc do 3 mm i nie wolno żadnych ampułek ani zabiegów w trakcie Po zabiegu skóra powinna byc czerwona , obrzęknięta i 2 dni nic nie wolno na nia nakładać 0,5 to zdecydowanie za mało także zabieg nie był medyczny jak u Nas robi sie ten zabieg to klientki ciepło czują przez 2 dni
dominika12x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-17, 12:51   #6
Andzia0606
Raczkowanie

W moim przypadku radiofrekwencja mikroigłowa pomogła w redukcji rozstępów. Zabieg Scarlet Rf wykonywałam trochę ponad pół roku temu. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Rozstępy wyraźnie się spłyciły i nie są już tak widoczne jak poprzednio. Zamierzam wykonać jeszcze jeden zabieg, aby osiągnąć pełen rezultat. Jeśli chodzi o sam przebieg zabiegu, nie było w tym nic strasznego. Nałożono mi maść znieczulającą, dzięki czemu w ogóle nie odczuwałam bólu. Po zabiegu miałam tylko lekki rumień, który zniknął zaraz po przyjeździe do domu
Andzia0606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 21:29   #7
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

jesień nastała i też się przymierzam do rf mikroigłowej, z tymże ja w temacie odmłodzenia.
Któraś z Was robiła pod tym kątem?
Jakie efekty?
Te zabiegi na całą twarz kosztują w W-wie ok. 2500 zł i wydają się być dużo bezpieczniejsze niż laser frakcyjny (zresztą tutaj też mam mętlik, bo tych laserów jest od groma , tylko właśnie zastanawia mnie, czy tym zabiegiem uzyskam efekt spektakularnego odmłodzenia, czy raczej takiego ogólnego odświeżenia jak po dermapenie np., który jest dużo tańszy albo fotoodmładzaniu laserem, którego zresztą nigdy nie robiłam?
Z tego, co czytam, wnioskuję, że zabieg głównie sprawdza się na blizny i rozstępy - następuje odbudowa włókien kolagenowych, tylko że po falach RF niby też tak się dzieje, a osobiście tego nie zauważyłam. No i wreszcie takie włókna pewnie mogą się ładnie zregenerować na rozstępach u 20 latki, ale z wiekiem to już coraz mniej chętnie się regenerują
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 08:55   #8
Andzia0606
Raczkowanie

Cześć Zyta

Co prawda Scarlet Rf wykonywałam pod kierunkiem redukcji rozstępów, ale słyszałam, że daje także spektakularne efekty w przypadku ogólnego odmłodzenia twarzy. W klinice, w której wykonywałam zabieg widziałam zdjęcia efektów Pacjentów przed i po zabiegu. Dodatkowo w trakcie mojej wizyty, spotkałam Panią, która miała wykonywany właśnie ten zabieg na całą twarz. Była bardzo zadowolona. Z tego co mówiła, zmarszczki jej się znacznie wygładziły i uniosła powieka (!). Ja ze swojego własnego doświadczenia mogę przyznać, że warto poddać się temu zabiegowi. Jest bezbolesny, bezkrwawy i są po nim rezultaty Jedyna wada to koszt zabiegu. Ale jak to mówią - gra jest warta świeczki.
Stary 2015-09-10, 12:07   #9
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andzia0606 Pokaż wiadomość
Cześć Zyta

Co prawda Scarlet Rf wykonywałam pod kierunkiem redukcji rozstępów, ale słyszałam, że daje także spektakularne efekty w przypadku ogólnego odmłodzenia twarzy. W klinice, w której wykonywałam zabieg widziałam zdjęcia efektów Pacjentów przed i po zabiegu. Dodatkowo w trakcie mojej wizyty, spotkałam Panią, która miała wykonywany właśnie ten zabieg na całą twarz. Była bardzo zadowolona. Z tego co mówiła, zmarszczki jej się znacznie wygładziły i uniosła powieka (!). Ja ze swojego własnego doświadczenia mogę przyznać, że warto poddać się temu zabiegowi. Jest bezbolesny, bezkrwawy i są po nim rezultaty Jedyna wada to koszt zabiegu. Ale jak to mówią - gra jest warta świeczki.
Cześć Andzia

Dzięki za odpowiedź!
A gdzie Ty robiłaś?
Ja się zapisałam do Triclinium na konsultację i biorąc pod uwagę, że jest płatna tzn. jeśli nie zdecyduję się na zabieg to nie, to chciałabym już tam coś zrobić.
Ta powieka to mnie zwłaszcza interesuje, bo właśnie u siebie coś takiego zauważyłam niestety, że mam tendencję
Słyszałam, że botox otwiera oko, ale jakoś bardzo jestem nieprzekonana do botoksu i kojarzy mi się ze zmarszczkami na czole albo między brwiami, których praktycznie nie mam, no ale właśnie zauważam taką poluźnioną skórę i najbardziej chodzi mi o to, żeby ją zbić. Poza tym liczę na to, że jak mi się podniosą policzki, to spłycą się bruzdy, które akurat mam
A ta pani to w jakim wieku była?
Też pooglądałam sobie na stronie Triclinium efekty RF mikroigłowej na rozstępy i jeśli wierzyć zdjęciom, to jestem w szoku! Tobie zeszły całkowicie?
Stary 2015-09-10, 13:42   #10
Andzia0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zyta_Flores Pokaż wiadomość
Cześć Andzia

Dzięki za odpowiedź!
A gdzie Ty robiłaś?
Ja się zapisałam do Triclinium na konsultację i biorąc pod uwagę, że jest płatna tzn. jeśli nie zdecyduję się na zabieg to nie, to chciałabym już tam coś zrobić.
Ta powieka to mnie zwłaszcza interesuje, bo właśnie u siebie coś takiego zauważyłam niestety, że mam tendencję
Słyszałam, że botox otwiera oko, ale jakoś bardzo jestem nieprzekonana do botoksu i kojarzy mi się ze zmarszczkami na czole albo między brwiami, których praktycznie nie mam, no ale właśnie zauważam taką poluźnioną skórę i najbardziej chodzi mi o to, żeby ją zbić. Poza tym liczę na to, że jak mi się podniosą policzki, to spłycą się bruzdy, które akurat mam
A ta pani to w jakim wieku była?
Też pooglądałam sobie na stronie Triclinium efekty RF mikroigłowej na rozstępy i jeśli wierzyć zdjęciom, to jestem w szoku! Tobie zeszły całkowicie?
Zabieg wykonywałam w Szczecinie na Małkowskiego. Prawdę mówiąc nie wiem ile mogła mieć lat, nie pytałam Dałabym koło pięćdziesiątki nie więcej.
Ja na razie jestem po jednym zabiegu scarlet Rf. Przymierzam się do kolejnego, gdyż widzę poprawę. Prawdę mówiąc też chciałabym się poddać tej terapi na twarz, ale najpierw muszę uporać się z rozstępami Całkowicie jeszcze nie zeszły, ale są zdecydowanie mniej widoczne, płytsze. Szkoda że nie zrobiłam zdjęcia dla porównania, lepiej byłoby to wtedy zobaczyć.
Też nie jestem zwolennikiem botoxu, wole naturalne metody jak w tym wypadku. Skóra sama "pracuje" co daje naturalny efekt, bez żadnych udziwnień.
Stary 2015-09-12, 11:01   #11
Zyta_Flores
Raczkowanie

A orientujesz się, czy to działa tak samo jak fraxel tylko bez komplikacji i bez tak długiego czasu gojenia? Tzn. na jakiej zasadzie to działa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 09:26   #12
Andzia0606
Raczkowanie

Z tego co kojarze, po zabiegu Fraxel jest duży czas rekowalescencji. Skóra jest jakby po oparzeniu i łuszczy się po zabiegu. Natomiast przy Scarlet tego nie miałam. Po powrocie do domu z gabinetu rumień zniknął. Czułam ciepło wokół tego miejsca, gdzie miałam wykonywany zabieg, nic poza tym. Zabieg Scarlet Rf polega na nakłuwaniu skóry mikroigłami. Lekarz tłumaczył mi, że energia dociera w głębokie warstwy skóry, dzięki czemu pobudza się ją do działań naprawczych. Więc wszystko opiera się na naturalnych procesach, co mnie osobiście bardzo odpowiada
Stary 2015-09-17, 16:08   #13
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co kojarze, po zabiegu Fraxel jest duży czas rekowalescencji. Skóra jest jakby po oparzeniu i łuszczy się po zabiegu. Natomiast przy Scarlet tego nie miałam. Po powrocie do domu z gabinetu rumień zniknął. Czułam ciepło wokół tego miejsca, gdzie miałam wykonywany zabieg, nic poza tym. Zabieg Scarlet Rf polega na nakłuwaniu skóry mikroigłami. Lekarz tłumaczył mi, że energia dociera w głębokie warstwy skóry, dzięki czemu pobudza się ją do działań naprawczych. Więc wszystko opiera się na naturalnych procesach, co mnie osobiście bardzo odpowiada
Jutro idę na konsultację. Zobaczymy Tylko pogoda zrobiła się taka słoneczna, że kurcze, nie wiem, czy coś robić na twarzy?
Jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł oszczędnościowy, żeby zrobić najpierw na jedną partię tj. oczy: górna i dolna powieka i zobaczyć, jak to działa. W sumie to jest kawałek, na którym najbardziej mi zależy, ale jak sobie przypomnę inne zabiegi, które robiłam pod kątem bruzd, to mi świetnie działały na wszystko inne tylko nie na bruzdy

Scarlet to nazwa urządzenie do RF mikroigłowej?
Jak Twoje rozstępy? Znikają?
Stary 2015-09-18, 09:17   #14
Andzia0606
Raczkowanie

Cytat:
Jutro idę na konsultację. Zobaczymy Tylko pogoda zrobiła się taka słoneczna, że kurcze, nie wiem, czy coś robić na twarzy?
Jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł oszczędnościowy, żeby zrobić najpierw na jedną partię tj. oczy: górna i dolna powieka i zobaczyć, jak to działa. W sumie to jest kawałek, na którym najbardziej mi zależy, ale jak sobie przypomnę inne zabiegi, które robiłam pod kątem bruzd, to mi świetnie działały na wszystko inne tylko nie na bruzdy

Tak, Scarlet to nazwa urządzenia Rf mikroigłowej. A Ty na jaką rf się zdecydowałaś i gdzie? Przy tej radiofrekwencji, którą ja wykonywałam, nie było przeciwwskazań do przeprowadzenia zabiegu w okresie wakacyjnym. Jednym warunkiem to oczywiście używanie kremu z filtrem, by przebarwienia się nie pojawiły Moje rozstępy są na tym etapie co ostatnio, ale dalej jestem dobrej myśli, bo i tak dużo już pomogło
Stary 2015-09-18, 19:00   #15
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Tak, Scarlet to nazwa urządzenia Rf mikroigłowej. A Ty na jaką rf się zdecydowałaś i gdzie? Przy tej radiofrekwencji, którą ja wykonywałam, nie było przeciwwskazań do przeprowadzenia zabiegu w okresie wakacyjnym. Jednym warunkiem to oczywiście używanie kremu z filtrem, by przebarwienia się nie pojawiły Moje rozstępy są na tym etapie co ostatnio, ale dalej jestem dobrej myśli, bo i tak dużo już pomogło
Nie zdecydowałam się I w ogóle jestem niezadowolona z tej wizyty, mega! Kolejny ośrodek medycyny estetycznej nastawiony na wyciąganie kasy Nie wiem, może ten lekarz był w złym humorze, chociaż ja bym była w bardzo dobrym, jakbym za każde 15 minut swoje obecności zarabiała 150 zł...Efekt jest taki, że myślałam sobie, że będę się lenić w ten weekend i pięknieć, a się wkurzam i kombinuję komu by zaufać i co wybrać...
Stary 2015-09-19, 15:17   #16
karola1000
Przyczajenie

Hej ! Ja robię mikroigłową u Wasiluka na rozstępy. Jestem miesiąc i tydzień po drugim zabiegu więc jeszcze ciężko powiedzieć. Po pierwszym efekty były myślę że tak z10-15% lepiej. Teraz czekam na efekty po drugim.Mam stare ,szerokie brzydkie rozstępy. Moja córka robiła na świeże czerwone i u niej efekt jest lepszy ale nie ma co wierzyć że na świeże to 1 max 2 zabiegi,bardziej myślę że 3-4,a na stare to aż boję się myśleć no ale ważne żeby efekt był. Jeśli chodzi o twarz to nie wiem czy się zdecyduje na Wasiluka bo na forum o bliznach czytałam że on robi tylko jeden przejazd na twarz, a zbieg nazywa się lifting 3 D i podobno w innych klinikach robią 3 przejazdy na różnych głębokościach. Ja jestem ze Szczecina i chcę się wybrać albo do Osadowskiej albo do Aroma&Beauty żeby spróbować zarówno buzię i jakiś inny obszar rozstępów żebym miała porównanie. Piszcie dziewczyny o waszych doświadczeniach bo ciągle mało jest opinii. Ja dam znać za 1,5 miesiąca jak efekty po drugim zabiegu. Pozdrawiam ciepło
karola1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-20, 12:33   #17
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola1000 Pokaż wiadomość
Hej ! Ja robię mikroigłową u Wasiluka na rozstępy.
Jeśli chodzi o twarz to nie wiem czy się zdecyduje na Wasiluka bo na forum o bliznach czytałam że on robi tylko jeden przejazd na twarz, a zbieg nazywa się lifting 3 D i podobno w innych klinikach robią 3 przejazdy na różnych głębokościach.
Cześć! To ciekawa informacja, bo tłumaczy ilość zabiegów, którą mi zaproponował. U niego na stronie albo na blogu jest napisane, że do 45 lat albo do 40 wystarcza jeden zabieg RF mikroigłowej do odmłodzenia twarzy, więc pomyślałam sobie, że skoro to daje tak świetne efekty, to warto. Tymczasem on powiedział, że po jednym nie będę zadowolona.

A znasz jakieś kliniki w Warszawie, które robią 3 przyjazdy?

A zła po tej wizycie byłam maksymalnie, co widać w poprzednim poście , bo odniosłam wrażenie, że on chce mnie albo zniechęcić do zabiegów (bo nie będę zadowolona) albo oskubać (bo plan działania, który mi przedstawił, był dla mnie budżetowo totalnie kosmiczny), skrytykował przy tym literalnie konkurencję i inne zabiegi, które robiłam (co już dla mnie oznacza wypad z tego gabinetu) oraz sprawił, że poczułam się jakbym miała 60 lat, czyli nie najlepiej oglądnie mówiąc.

A wychodząc, pomyślałam sobie: ehh, lepiej było wydać te 150 zł na karboksyterapię, z której byłam bardzo zadowolona.

Czy ten zabieg jest bolesny? W trakcie i po?
Stary 2015-09-20, 18:52   #18
karola1000
Przyczajenie

Ja jestem ze Szczecina więc będę chciała popytać w gabinetach na miejscu, ale patrzyłam też w Warszawie i jest dużo klinik robiących mikroigłową i są fajne promocje. Wiem że on krytykuje inne metody i jeśli chodzi o rozstępy to muszę mu przyznać rację zabieg coś robi w porównaniu do innych metod których próbowałam wcześniej. Jeśli chodzi o odmładzanie to jest wiele zabiegów i wiele gabinetów gdzie robią te same zabiegi co on i wiele innych.
Ps. zabieg miejscami jest odczuwalny ale nieporównywalnie mniej niż onp fotoodmładzanie czy depilacja laserem
Stary 2015-09-21, 00:31   #19
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola1000 Pokaż wiadomość
Ja jestem ze Szczecina więc będę chciała popytać w gabinetach na miejscu, ale patrzyłam też w Warszawie i jest dużo klinik robiących mikroigłową i są fajne promocje. Wiem że on krytykuje inne metody i jeśli chodzi o rozstępy to muszę mu przyznać rację zabieg coś robi w porównaniu do innych metod których próbowałam wcześniej. Jeśli chodzi o odmładzanie to jest wiele zabiegów i wiele gabinetów gdzie robią te same zabiegi co on i wiele innych.
Ps. zabieg miejscami jest odczuwalny ale nieporównywalnie mniej niż onp fotoodmładzanie czy depilacja laserem
A masz jakieś sprawdzone miejsca w W-wie?
I jakie zabiegi byś poleciła?

No tak z tego, co czytałam o tej metodzie, to wygląda na rewolucyjną i jedynie skuteczną, jeśli chodzi o rozstępy...tylko ja nie z tym tematem poszłam

Zrobiłam raz eksperymentalnie green peel na wewnętrzną stronę ud w celu ujędrnienia, antycellulitowym i sprawdzenia jak reaguję, żeby może potem zrobić na twarz. I to był koszmarny zabieg, który głównie pomógł mi na rozstępy (bardzo małe ale jeszcze z liceum, więc nie z wczoraj , ale biorąc pod uwagę, że przez 3 dni potem byłam chora, to nie polecam.

Fotoodmładzania nie robiłam, więc nie mam porównania. Jeśli chodzi o bolesność w trakcie to najgorzej zniosłam mezoterapię igłową (ekhm...ze znieczuleniem), która mi zresztą nic nie dała.
Natomiast wręcz relaksacyjnym dla mnie zabiegiem była karboksyterpia, do której chyba koniec końców wrócę, jeśli nie wymyślę nic innego, co by działało jeszcze lepiej
Stary 2015-09-21, 15:07   #20
Andzia0606
Raczkowanie

Szkoda, że nie istnieje "złoty środek" na wszystko, więc człowieku domyśl się co będzie dla Ciebie odpowiednim rozwiązaniem. Potrzeba dużo cierpliwości przy takich zabiegach, no i na pewno pełny portfel Oczywiście dobry specjalista to podstawa. Też nie jestem nastawiona na to, że rozsępy znikną od razu po jednym zabiegu. Powiedziano mi że muszę wykonać do 3 sesji.
Zyta, dalej chcesz wykonać mikroigłówkę, czy jednak wracasz do sprawdzonej karboksyterapii?
Stary 2015-09-21, 16:54   #21
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda, że nie istnieje "złoty środek" na wszystko, więc człowieku domyśl się co będzie dla Ciebie odpowiednim rozwiązaniem. Potrzeba dużo cierpliwości przy takich zabiegach, no i na pewno pełny portfel Oczywiście dobry specjalista to podstawa. Też nie jestem nastawiona na to, że rozsępy znikną od razu po jednym zabiegu. Powiedziano mi że muszę wykonać do 3 sesji.
Zyta, dalej chcesz wykonać mikroigłówkę, czy jednak wracasz do sprawdzonej karboksyterapii?
Jutro idę na karbo do tego samego lekarza co poprzednio
Myślę cały czas o mikro, tylko w lepszej cenie.
Dziś tymczasem byłam na kolejnej konsultacji, tym razem bezpłatnej, gdzie nie robią akurat tego zabiegu i zaproponowano mi fraxel (2 razy lub 1 fraxel i 1 laser mosaic), znów w jakiejś kosmicznej cenie, ale przynajmniej wyglądało to profesjonalnie.
No i mam odwieczny dylemat, bo co prawda zaczęłam te lasery jako tako już rozróżniać tyle tylko, że rozbieżności cenowe w postaci, bagatela, ponad 3000 zł, to jest dla mnie dalej nie do logicznego ogarnięcia! Czy jak zrobię ten za 3000 zł, to o te 3000 zł będę miała lepszy efekt? Czy to tylko oznacza profilowanie pod określonego klienta? Czy jak zrobię taki za 299 zł, to będę musiała dopłacić te 3 tyś za naprawę skutków poparzenia? A jak za 700 zł, to nie będę miała żadnego efektu? To jest dla mnie wciąż wielka zagadka...
Stary 2015-09-22, 20:27   #22
jorget
Przyczajenie

Witam.
Ja mam trochę inne pytanie , ale też odnośnie scarlet rf, czy nie wiecie gdzie można zrobic kurs/ szkolenie, szukalam na necie ale nic o tym nie pisza
jorget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 08:27   #23
Andzia0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jorget Pokaż wiadomość
Witam.
Ja mam trochę inne pytanie , ale też odnośnie scarlet rf, czy nie wiecie gdzie można zrobic kurs/ szkolenie, szukalam na necie ale nic o tym nie pisza
Na Twoim miejscu zapytałabym w gabinecie, w którym oferują ten zabieg
Stary 2015-09-23, 10:55   #24
jmwg88
Przyczajenie

Cytat:

Zdecydowałaś się już może na Scarlet na okolice oczu? Zastanawiam się nad tym samym, czytałam że pod tym względem to dosyć wyjątkowy zabieg, bo działają i dolną i górną powiekę. Zależałoby mi jednak na opinii osoby, któa ma już to za sobą
jmwg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-01, 15:46   #25
karola1000
Przyczajenie

Do Zyta Flores!
Przepraszam że tak późno odpisuje. Mikroigłowa w porównaniu z mezoterapią nie boli prawie nic Miałam mezoterapię na piersi i boli bardzo. Niestety nigdzie w Warszawie nie dzwoniłam odnośnie mikroigieł oprócz Wasiluka. Te informacje wyczytałam ze stron internetowych. Dzwoniłam do gabinetu w Szczecinie do dr Osadowskiej(ona robi chyba też w Warszawie) i w recepcji powiedzieli że ona na buzi robi od 1-3 ,4 przejazdów. To ja na to że ja chcę jak najwięcej No i to jest tak że na czoło i nos robi się jeden przejazd na policzki od 2 w górę. Przy rozstępach robią 3 przejazdy. Umówiłam się na koniec października na buzię i szyję(koszt 2500) i rozstępy na próbę żeby porównać z Wasilukiem. Pozdrawiam ciepło
Stary 2015-10-08, 20:32   #26
Zyta_Flores
Raczkowanie

Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń, jak już będziesz po Ja na razie odpuściłam wszelkie nowości i wróciłam do sprawdzonej karboksyterapii. Potem rozważam mikroigłową kaniulą albo właśnie rf mikroigłową, tylko muszę wynaleźć, gdzie to robią w W-wie sensownie i za sensowną cenę

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jmwg88 Pokaż wiadomość
Zdecydowałaś się już może na Scarlet na okolice oczu? Zastanawiam się nad tym samym, czytałam że pod tym względem to dosyć wyjątkowy zabieg, bo działają i dolną i górną powiekę. Zależałoby mi jednak na opinii osoby, któa ma już to za sobą
Wciąż nie i też jestem czekam, aż ktoś zrobi i opowie
Stary 2015-10-19, 09:17   #27
dzikuska00
Przyczajenie

hej dziewczyny, pytałam na wizażu o zabieg Scarlet Rf, ale nikt mi nie odpisał widzę, że tutaj też został poruszony ten wątek, dlatego chciałam się przyłączyć do rozmowy. Jestem bardzo zaciekawiona tym zabiegiem, szczególnie na całą twarz - blizny i porowata cera. Myślicie, że faktycznie daje super efekty już po jednym zabiegu?? Cena jest kosmiczna....tam gdzie sprawdzałam 3200zł!!! Dlatego warto znać opinie innych zanim się wyda tyle kasy. Pozdrawiam serdecznie
dzikuska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 14:37   #28
jmwg88
Przyczajenie

Cytat:
Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń, jak już będziesz po Ja na razie odpuściłam wszelkie nowości i wróciłam do sprawdzonej karboksyterapii. Potem rozważam mikroigłową kaniulą albo właśnie rf mikroigłową, tylko muszę wynaleźć, gdzie to robią w W-wie sensownie i za sensowną cenę

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Wciąż nie i też jestem czekam, aż ktoś zrobi i opowie
Ja poczytałam więcej na ten temat i przekonałam się Jestem już zapisana na scarlet i po zabiegu zdam relację
jmwg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 08:17   #29
dzikuska00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jmwg88 Pokaż wiadomość
Ja poczytałam więcej na ten temat i przekonałam się Jestem już zapisana na scarlet i po zabiegu zdam relację
Będe czekać!!! Pozdrawiam
dzikuska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 19:11   #30
karola1000
Przyczajenie

Cześć! Jestem tydzień po mikroigłowej na twarz i próbę na rozstępach. Buzia bezpośrednio po była obrzęknięta i czerwona, w okolicach oczu zrobiły się siniaki. Na drugi dzień buzia była bolesna,siniaki ściemniały i pojawiło się kilka wyprysków ropnych. Na trzeci dzień nałożyłam podkład kryjący i zaczęłam wychodzić z domu. Buzia dochodziła do siebie tydzień ale spokojnie dało się wychodzić z domu. Rozstępy były potraktowane leciutko,skóra tylko zaróżowiona, niebolesna. Teraz czekam na efekty
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości