|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży
Witam kobietki, nie za bardzo znam się na dodawaniu tutaj postów w wątkach dlatego proszę o wyrozumiałość. Otóż chciałabym, abyście napisały mi co myślicie o zaistniałej u mnie sytuacji. Na wstępie zaznaczam, że od 10 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne dionelle i od tamtej pory moje cykle są regularne, trwają 28-29 dni. W niedzielę 27.03 skończyłam opakowanie tabletek. 28.03 w pierwszy dzień tygodniowej przerwy zdecydowałam się z partnerem na stosunek. Można powiedzieć że już na samym początku pękła nam prezerwatywa. Kiedy to zauważyliśmy odrazu przerwaliśmy, do wytrysku nie doszlo. (Tak stosujemy 2 metody antykoncepcji) W zamian za przerwanie przyjemności, gdyż nie jestem przekonana do uprawiania seksu bez prezerwatywy, zaczęłam robić mojemu facetowi dobrze ustami. Dopiero po dłuższym czasie doszedł na swój brzuch. Po dwóch dniach, tj. 30.03 zgodnie z cyklem dostałam miesiączki. Była ona jednak dość skąpa choć raz czy dwa już mi się taka zdarzała lecz na samym początku brania tabletek, później była ona trochę bardziej obfita. Czy są jakie kolwiek szanse na to bym była w ciąży? Chodzi mi najbardziej o to, iż był to dzień rozpoczęcia przerwy i akurat wtedy pękła też prezerwatywa. Dodam też że dwa dni po zakończeniu miesiączki zaczął bolec mnie lewy jajnik. Czy są jakiekolwiek szanse w takiej sytuacji na zapłodnienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży
Nie
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
na pewno nie jesteś w ciąży, spokojnie. nie masz czym się stresować!
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Bierzesz tabletki. Jesteś chroniona tez w czasie przerwy. Tylko nie rozumieniu jak to twój cykl trwa 28-29 dni. Przy tabletkach cykl jet tylko jeden. W twoich tabletkach 21 dni tabletki aktywne i 7 dni przerwy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
właśnie też to chciałam napisać^^
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89177681]Nie ma znaczenia, jeśli przyjmujesz tabletki poprawnie to w żaden dzień nie jesteś płodna, nie na więc sensu liczyć dni jak przy normalnym cyklu
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk[/QUOTE] Dokładnie tak jak pisze Skczat. Jesteś na tabletkach. Liczenie dni cyklu ma sens od pierwszego dnia miesiączki żeby określić w przybliżeniu dni płodne. W przypadku tabletek takie dni nie występują. Nie ma też miesiączki. Występuje tylko krwawienie z odstawienia. Dla Ciebie cykl jak już chcesz koniecznie liczyć zawsze wynosi 28 dni. Od pierwszej tabletki aktywnej przez 21 tabletek i 7 dni przerwy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.