|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
![]() Teczka tematyczna - JAK?
Cześć wszystkim
![]() Mam taki problemik: ![]() Muszę zrobić dla siebie teczkę tematyczną z brystolu B1(złozyc go na pół i.....??). Nie wiem co dalej zrobic żeby było to "stabilne", a nie giętkie. Dochodzi jeszcze problem z wymysleniem - jak teczkę ozdobić. Licze na Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Teczka tematyczna - JAK?
moze srodek usztywnic kartonem? a na ozdoby to moze kolorowymi tasmami klejacymi pozaklejac no. w takie linie, nic nie bedzie sie przedzieralo, a efekt tez moze byc calkiem ciekawy
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a na co jest taka teczka
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zamaist brystolu możesz kupić papier kredowy. Jest co prawda droższy od brystolu (kosztuje jakieś 5-6 zł), ale jest znacznie sztywnieszy i jedną stronę ma z połyskiem, taką "polakierowaną" (nie wiem czy to dobre określenie, bo nie znam się za dobrze na fakturach papierów).
Z własnego doświadczenia odradzam mazanie po nim gumką- zostają brzydkie smugi ![]() No właśnie, do czego ma być ta teczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SPAMER
|
![]() To jest teczka na moje prace, musze je zanieśc i pokazac w szkole, najlepiej jest jeśli ona jest własnorecznie zrobiona ![]() Potrzebne sa mi jeszcze jakies wasze rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczyłam w Twoim profilu, że masz 16 lat. Czyżbyś wybierała się do "plastyka"? ![]() ![]() 1) spróbować namalować na niej reprodukcje jakiegoś znanego obrazu, albo namalować jakiś swój własny obraz 2) colage, colage, colage! Dużo roboty, ale efekt końcowy zazwyczaj jest piorunujący! 3) umiesz szyć na maszynie? Możesz kupić płótno, lub jeans i uszyć teczkę. Do usztywnienia może posłużyć Ci bristol, który już kupiłaś ![]() ![]() Na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a ja bym wybrała jednak rysunek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
w sklepach do plastykow mozna kupic biłe tektury.. sa sztywne i nic ci sie nie pognie a ozdabiac mozna jak zwykly karton, tylko nie zginaj go tak poprostu bo tektura nie jest tak gietka jak papier..w miejscu zgjecia musisz ja leciutko naciac...wtedy zegnie sie ladnie prosto - tylko uwazaj zeby ejj calkiem nie przeciac..
ja skonczylam liceum plastyczne i z doswiadczenia wiem ze w takich szkolach mile widziana jest prostota, estetyka - wiec mysle ze teczke wystarczy ze ozdobisz wlasnie jakimis tasmami kolorowymi ktore wzmocnia konstrukcje ale nie baw sie z ta teczka za nadto.. bo przeciesz najwazniejsze jest to co w srodku! ja na twoim miejscu zrobilabym jakos ciekawa kompozyjcje a nie zadne kwiatki czy portrety itp. cos latwego - tak zeby efekt byz przyjemny dla oka ale nie za bardzo narzucajacy sie ( jesli wiesz o co mi chodzi ![]() ja tata teczke robilam ze zwyklych szarych tektur i papieru pakowego - ale u nas nie kazali robic jakis ozdobnych teczek. mozesz zrobic jakas mala ladna grafike, albo napis zrob to co potrafisz najlepiej ale niech to nie bedzie lepsze niz twoje prace, bo to one sa na przegladzie najwazniejsze ![]() Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Może zainspirujesz się tym:
http://cafeart.pl/index.php?option=c...258&Itemid=127
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ooo to co podała Beaux mi się podoba!!
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Świetna strona, Beaux! Dodałam ją sobie do ulubionych
![]() A co do teczki, to jeszcze tak mnie naszło: można zrobić "teczkę- prasówkę". Powycinać różne artykuły z gazety i ponaklejać tworząc kompozycje. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
SPAMER
|
![]()
dzieki............przy pomocy te teczki a może nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
SPAMER
|
thx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.