|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Oczyszczające chusteczki dobry wybór?
Witam Was Wizażanki, mam problem.Chodzi o to, że w sobotę wyjeżdżam na tydzień na wieś.Niestety, tam nie ma do końca takich rewelacyjnych warunków.Ja mam cerę trądzikową i tłustą, a ostatnio chodziłam do kosmetyczki na oczyszczanie i teraz moja buzia się goi.Boję się, że po tym wyjeździe zaprzepaszczę to co już zaczęło mi się polepszać. I wpadłam na pomysł żeby na ten tydzień używać chusteczek oczyszczjących.I tak też zrobiłam, kupiłam chusteczki Nivea Visage do cery normalnej i mieszanej, bo oprócz nich były do cery suchej i wrażliwej, więc to już zupełnie odpadało.I teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam.Byłam dzisiaj znowu u kosmetyczki i powiedziałam jej o tym, a ona stwierdziła, że nie wiadomo czy to mi pomoże, bo nie jest to do cery tłustej.Trochę mnie to zmartwiło, może nie były one takie drogie(ok.12 zł 25 szt.,ale można je przeciąć, bo są w miarę duże),jednak kupiłam je po to żeby z nich korzystać.Jak myślicie czy mogę ich używać i stan mojej twarzy się nie pogorszy?Aha, a po tych chusteczkach kładłabym Metronidazol, lek od dermatologa.Do tego akurat kosmetyczka się nie przyczepiła, bo mówiła, że tak mogę.Bardzo proszę Was o opinię.Dziekuję i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczyszczające chusteczki dobry wybór?
Nie sądzę żeby te chsuetczki jakoś znacząco się różniły pod względem właściwości pielgęnacyjnych. Nie sądzę, żeby Ci zaszkodziły. Możesz oczyścić nimi skórę a następnie przetrzeć tonikiem dobranym do Twoich potrzeb.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Sa takie chusteczki antybakteryjne do cery tradzikowej wiec moze uzyj takie.Ja tez uzywam chusteczek Nivea Visage i nic mi nie bylo.Nie sadze zeby Ci zaszkodzily.Zrob tak jak podpowiedziala Ci Estella aby na koncu przetrzec skore tonikiem.To jest dokladnie moj sposob i nigdy nic mi sie nie dzialo na mojej skorze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
O dziękuję, bo martwiłam się, że to może coś mi popsuć.Jeżeli kupię tonik to nie pomieszają się składniki tych chusteczek i tego toniku?Czyli tak używałabym:
-najpierw chusteczki żeby oczyścić cerę -następnie posmarowałabym tonikiem -później Metronidazol od dermatologa czy to będzie dobre rozwiązanie?Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() To tak jakbyś najpierw użyła mleczka, później żelu do mycia twarzy, a następnie przetarła tonikiem. Teoretycznie większość chusteczek łączy w sobie właściwości tych wszystkich kosmetyków, ale ja zawsze przecieram skórę jeszcze tonikiem.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
po oczyszczeniu chusteczkami użyj jeszcze toniku dobranego do twojego rodzaju skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi miło, bo ja też używałam Metronidazolu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.