On mnie zgwałcił, a się ze mną kontaktuje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-12-27, 20:33   #1
twowalls
Przyczajenie

On mnie zgwałcił, a się ze mną kontaktuje

hej. wiem ze powinnam isc do prawnika, ale chcialam sie wyzalic na forum i moze ktos z was wie jak to zalatwic.
Mam teraz 20 lat. Na mojej osiemnastce doszlo do gwaltu, a raczej molestowania, bo było tylko dotykanie czesc intymnych. Zrobił to mój kolega z byłej dorywczej pracy, znaliśmy się wtedy dość długo. Nie chcę wchodzić w szczegóły. Chłopak mnie stalkował po tym co mi zrobił.
Poszłam na policje, ale bardzo długo po czasie. Minął miesiąc od tych wydarzeń. Nie chciałam tego zgłaszać, ale jego stalking stał się tak natarczywy, ze byłam juz na skraju co robic.
Sprawa została umorzona mimo tego, że raz się odwołałam. Powodem było brak wystarczających dowodów i czytałam jakies wypociny, że mógł nie zrozumieć mojej odmowy (zachowałam sie biernie wtedy...) przez aspergera, który on ma.
Starałam sie zyc normalnie. Przez to raz probowalam popelnic samobojstwo, chodzilam po psychologach, to bylo straszne.
Sprawa w sadzie jest juz zakonczona, a on szuka ze mna kontaktu.
Zaczęło sie od tego, że znalazł mnie na snapchacie, napisał co tam jak tam, że mnie przeprasza i nie ma mi za złe, że poszłam na ta policje i to wszystko sie wydarzyło. Napisałam mu wprost, że ma mi dać swiety spokoj, nie chce go znac i niech wyp*** za przeproszeniem. On mi coś pisał, że ludzie sie zmieniaja. Potem ode mnie na tym snapie poszedł blok. I myślałam, że sprawa załatwiona. Bo nic sie nie odzywal.
Miałam tindera. Widziałam, że mnie polubił z trzech różnych kont, poznałam go po zdjeciach. Pewnie chciał sie tam skontaktowac. Ale nie dalo rady, bo dawalam go w lewo.
Znowu zapomnialam, chociaz widok jego ryja na calym ekranie mojego telefonu mi rozwalilo dzien, ale no nic, wyswietlil mi sie, trudno.
Ale dzisiaj juz dostalam goraczki. Napisal do mnie sms'a. Ze jeszcze trzyma moj numer i z pytaniem jak mi minely swieta. Nic nie odpisalam. Ale mam dosc. Nie rozumiem teg czlowieka. Nasłałam na niego policje, a on liczy ze zostanie moim kolega czy co?
Nie wiem co mam robic. Policja nie zrobi nic. Bo pamietam jak byla sytuacja kiedy sprawa byla w toku, a on siedzial przed moim blokiem. Zadzwonilam na policje, przyjechali i do mnie 'a ma pani zakaz zblizania? ten pan moze sobie tutaj siedziec'.. no chryste. ale to ze bylismys tronami w sprawie karnej to juz nikogo nie obchodzilo. Wiec doskonale wiem, ze teraz jak zwykle nic z tym nie zrobią.
Co mam robic w tej sytuacji? Moge jakos zalatwic zakaz zblizania sie w tym zakaz kontaktu przez internet? Bo widze ze on znajduje dojscia do kontaktu do mnie przez rozne aplikacje, tindery, teraz nawet sie okazuje ze psychol trzyma moj nr. mam dosyc
twowalls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 21:43   #2
skara
Zakorzenienie

Dot.: On mnie zgwałcił, a się ze mną kontaktuje

Jeśli nie jesteś trollem to zmień numer telefonu, adres e-maila i ukryj konta - żeby nie były z Twoimi danymi. Wiele więcej nie zrobisz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 22:07   #3
Ruwi
Zadomowienie

Rozmowa z prawnikiem to dobry pomysł, może też któraś z fundacji dla kobiet będących ofiarami przemocy byłaby Ci wstanie pomóc i udzielić informacji? Życzę dużo siły, już jesteś dzielna, że zgłosiłaś to na policję.

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Jeśli nie jesteś trollem to zmień numer telefonu, adres e-maila i ukryj konta - żeby nie były z Twoimi danymi. Wiele więcej nie zrobisz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To bardzo przykre, że nie dość, że dziewczyna jest tu ofiarą, to teraz miałaby ponosić dalsze konsekwencje jak konieczność ukrywania kont. Choć pewnie dla świętego spokoju lepiej to zrobić.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-27, 22:51   #4
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

A ja polecam wizytę u prawnika, może faktycznie są możliwości z tym zakazem zbliżania. Plus blokować gdzie się da, w ostateczności zmienić numer.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-29, 17:38   #5
drazetkaa
Czerwcowa PM

Zacznij od tego, że piszesz mu wyraźnie, że nie życzysz sobie zadnej formy kontaktu. Jeśli napisze - piszesz to samo jeszcze raz. Trzeci raz piszesz, że w wypadku ponownego kontaktu zgłaszasz sprawę o nękanie.
Za czwartym razem zgłaszasz sprawę o nękanie.

Jeśli masz środki to między trzecim a czwartym razem prawnik pisze pismo na adres jego domu lub pracy, że nie życzysz sobie kontaktu i że za kolejnym razem zgłaszasz sprawę o nękanie.

Porada od prawnika.
Powodzenia.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2021-12-30, 09:42   #6
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twowalls Pokaż wiadomość
hej. wiem ze powinnam isc do prawnika, ale chcialam sie wyzalic na forum i moze ktos z was wie jak to zalatwic.
Mam teraz 20 lat. Na mojej osiemnastce doszlo do gwaltu, a raczej molestowania, bo było tylko dotykanie czesc intymnych. Zrobił to mój kolega z byłej dorywczej pracy, znaliśmy się wtedy dość długo. Nie chcę wchodzić w szczegóły. Chłopak mnie stalkował po tym co mi zrobił.
Poszłam na policje, ale bardzo długo po czasie. Minął miesiąc od tych wydarzeń. Nie chciałam tego zgłaszać, ale jego stalking stał się tak natarczywy, ze byłam juz na skraju co robic.
Sprawa została umorzona mimo tego, że raz się odwołałam. Powodem było brak wystarczających dowodów i czytałam jakies wypociny, że mógł nie zrozumieć mojej odmowy (zachowałam sie biernie wtedy...) przez aspergera, który on ma.
Starałam sie zyc normalnie. Przez to raz probowalam popelnic samobojstwo, chodzilam po psychologach, to bylo straszne.
Sprawa w sadzie jest juz zakonczona, a on szuka ze mna kontaktu.
Zaczęło sie od tego, że znalazł mnie na snapchacie, napisał co tam jak tam, że mnie przeprasza i nie ma mi za złe, że poszłam na ta policje i to wszystko sie wydarzyło. Napisałam mu wprost, że ma mi dać swiety spokoj, nie chce go znac i niech wyp*** za przeproszeniem. On mi coś pisał, że ludzie sie zmieniaja. Potem ode mnie na tym snapie poszedł blok. I myślałam, że sprawa załatwiona. Bo nic sie nie odzywal.
Miałam tindera. Widziałam, że mnie polubił z trzech różnych kont, poznałam go po zdjeciach. Pewnie chciał sie tam skontaktowac. Ale nie dalo rady, bo dawalam go w lewo.
Znowu zapomnialam, chociaz widok jego ryja na calym ekranie mojego telefonu mi rozwalilo dzien, ale no nic, wyswietlil mi sie, trudno.
Ale dzisiaj juz dostalam goraczki. Napisal do mnie sms'a. Ze jeszcze trzyma moj numer i z pytaniem jak mi minely swieta. Nic nie odpisalam. Ale mam dosc. Nie rozumiem teg czlowieka. Nasłałam na niego policje, a on liczy ze zostanie moim kolega czy co?
Nie wiem co mam robic. Policja nie zrobi nic. Bo pamietam jak byla sytuacja kiedy sprawa byla w toku, a on siedzial przed moim blokiem. Zadzwonilam na policje, przyjechali i do mnie 'a ma pani zakaz zblizania? ten pan moze sobie tutaj siedziec'.. no chryste. ale to ze bylismys tronami w sprawie karnej to juz nikogo nie obchodzilo. Wiec doskonale wiem, ze teraz jak zwykle nic z tym nie zrobią.
Co mam robic w tej sytuacji? Moge jakos zalatwic zakaz zblizania sie w tym zakaz kontaktu przez internet? Bo widze ze on znajduje dojscia do kontaktu do mnie przez rozne aplikacje, tindery, teraz nawet sie okazuje ze psychol trzyma moj nr. mam dosyc
Nie rozumiem, juz dawno powinnas go zabnlokowac na telefonie. dlaczego tego nie zrobilas?
Zabnlokuj a potem idz na policje.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-30, 11:28   #7
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości