|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zabieg Ultraformer III
Witam, szukam opinii osób, które miały robiony zabieg Ultraformer III.
Zastanawiam się nad zabiegiem na twarz, ale nie widzę konkretnych opinii w internecie i efektów (oprócz zdjęć wrzuconych przez producenta aparatu). Oczywiście bez spamu klinik. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zabieg Ultraformer III
Cytat:
Ile masz lat? Słyszałam od mojej chrzestnej, że dla kobiet powyżej 40 roku życia poleca się urządzenie ultraformer HIFU 3. Ponoć jeden zabieg wystarcza, bo technika jaką wykonywany jest zabieg pomaga organizmowi naprodukować więcej kolagenu co sprzyja sprężystości i jędrności skóry. Wpisałam nazwę urządzenia i trafiłam na taki artykuł <ciach> - może odpowie na Twoje pytania. Pozdrawiam.
Mogłaby zamknąć oczy, udawać, że wszystko jest w porządku. Wiedziała jednak, że nie da się żyć z zamkniętymi oczami. Cassandra Clare - Miasto Szkła Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2018-11-12 o 00:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez sie nad tym zastanawiałam ale nie wiedziałam, ze to dopiero po 40stce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
zdaje się, że to nie jest warunek. Pewnie i można wcześniej, ale zdaje się że ten sprzęt jest dość "konkretny", do zmarszczek które trochę już przeżyły - ale mogę się mylić ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie, zabieg świetnie się sprawdza w przypadku starszych kobiet (myślę tu o 40+).
Moja mama (45 lat) była z zabiegu bardzo zadowolona. Część jej zmarszczek, zwłaszcza koło oczu, zostało wygładzonych. Dodam, że moja mama była na tylko jednym zabiegu, a słyszałam, że na innym sprzęcie trzeba chodzić po kilka razy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie wykonywała ten zabieg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, ale ja zadałam pytanie do osób, które MIAŁY robiony zabieg i mogą wypowiedzieć się w tym temacie na podstawie własnych doświadczeń! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Jestem po zabiegu już 3 miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
O super! Bolało?Jesteś zadowolona z efektów? Czy mogłaś od razu wrócić do pracy po zabiegu? Czytałam, że niby można i że nie ma żadnych efektów ubocznych ale to co często obiecują a to co jest prawdą to dwie różne rzeczy. I na jaką okolice robiłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Do jakiego lekarza chodzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Niestety nie moje okolice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
super! mieszkam w Gdańsku i myślałam o takim zabiegu. Możesz napisać coś o nim więcej? Jest bolesny? I po jakim czasie widać efekty?
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-01-22 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Też miałam zabieg Ultraformerem i mam wrażenie, że to jest najlepszy sprzęt do tego zabiegu. Miałam też zabiegi Ultherą i jeszcze jakimś innym urządzeniem, ale wtedy nie było jakoś wybitnego efektu.
Chyba Ultraformer jest najnowocześniejszy i najbardziej precyzyjny - tak można przeczytać w internecie. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę efekty, jakie widzę na swoich udach, muszę się z tym zgodzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa, na co robiłaś i jakie efekty widzisz ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Niemniej jednak sama technologia wydaje się sensowna no i samo urządzenie Ultraformera podobno jest skuteczniejsza niż np. taka Ulthera. Zresztą osoba w moim dość bliskim otoczeniu bardzo sobie chwaliła i efekty były widoczne, ale to też nie mój przedział wiekowy, więc mam nadzieję, że dziewczyny >40 się jeszcze odezwą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba w ogóle zrezygnuję z laserów, bo mam ograniczony poziom zaufania do niszczenia i "regeneracji". To chyba ma sens jedynie w przypadku czegoś, czego chcesz się pozbyć na stałe (tłuszcz, owłosienie, rozstępy, tatuaże) . Teraz zastanawiam się nad linerase, bo ten pomysł się powtarzał wśród lekarzy. Poza tym zalecali serię mezoterapii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a powiedzcie co sądzicie o tego typu zabiegu jako prezent? Warto, czy to trochę niedelikatne? No i czym trzeba się kierować przy wyborze kliniki na zabieg ultraformerem? Jak macie jakieś swoje sprawdzone miejsca to też możecie podesłać na priv żeby tu nie spamować
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Aneczqa1024 nie wiem co Ci powiedzieć od zależy od osoby. Znam takie, które by się obraziły, z kolei inne kobietki (w tym ja) mogłyby się ucieszyć, jeżeli myślały wcześniej o czymś takim, a nie sprzyjały im finanse. Jeśli chodzi o wybór to na tę chwilę sprawdzałabym 1) kto tam pracuje, jakie ma kwalifikacje 2) możliwość spotkania przed zabiegiem 3) rodzaj sprzętu. Za to chyba nie odważyłabym się na groupon, no i zbyt niska cena też by mnie zaniepokoiła.
Skąd jesteś? Mam jedno fajne miejsce na północy PL, wyślę Ci zaraz wiadomość na skrzynkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kieruj się tym, czym się zazwyczaj trzeba kierować przy wyborze specjalisty - doświadczenie, OBIEKTYWNE opinie (chociaż z tym ciężko), samo miejsce (stan sprzętowy, higiena - niby norma ale różnie bywa). preciioous poprosiłabym o wiadomość również ![]()
Edytowane przez Agatynek Czas edycji: 2019-01-07 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Miała robiony ultraformer III w klinice Miracki 3,5 miesiąca temu. Zabieg obejmował szyje i podbródek. Do tej pory mam efekty zerowe. Szkoda było wydawać tyle pieniędzy
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ja mam 44 lata i zrobiony ultraformer III w klinice Miracki na szyje i podbródek. Minęło 3 miesiące i efektów nie widac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Robiłam zabieg Ultraformer III w kilnika Dr Duda we Wrocławiu. Wiek ok 40 lat. Jestem szczupła, mam mało zmarszczek, zadbaną ale dość cieńką skórę i zaczyna opadać mi owal twarzy. U mnie zero efektu. Jak wróciłam do lekarza z reklamacją to wspomniał, że miał być to element dłuższego planu i teraz nie zobaczę efektów. Dodam, że wcześniej na konsulacji powiedział coś zupełnie innego, że dodatkowe zabiegi prawdopodobnie nie będą potrzebne. Ostatecznie zaproponował zniżkę na wypełniacze. Nie skorzystałam, bo straciłam zaufanie do tej klinik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej, Czy ktoś z was miał robiony zabieg Hifu w Bydgoszczy?
Jesteście zadowoleni/ zadowolone? Jak efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.