zabieg Ultraformer III - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-19, 13:22   #1
_Sasha_
Raczkowanie

zabieg Ultraformer III

Witam, szukam opinii osób, które miały robiony zabieg Ultraformer III.
Zastanawiam się nad zabiegiem na twarz, ale nie widzę konkretnych opinii w internecie i efektów (oprócz zdjęć wrzuconych przez producenta aparatu). Oczywiście bez spamu klinik. pozdrawiam
_Sasha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-25, 10:45   #2
ankatom
Raczkowanie

Dot.: zabieg Ultraformer III

Cytat:
Napisane przez _Sasha_ Pokaż wiadomość
Witam, szukam opinii osób, które miały robiony zabieg Ultraformer III.
Zastanawiam się nad zabiegiem na twarz, ale nie widzę konkretnych opinii w internecie i efektów (oprócz zdjęć wrzuconych przez producenta aparatu). Oczywiście bez spamu klinik. pozdrawiam

Ile masz lat? Słyszałam od mojej chrzestnej, że dla kobiet powyżej 40 roku życia poleca się urządzenie ultraformer HIFU 3. Ponoć jeden zabieg wystarcza, bo technika jaką wykonywany jest zabieg pomaga organizmowi naprodukować więcej kolagenu co sprzyja sprężystości i jędrności skóry. Wpisałam nazwę urządzenia i trafiłam na taki artykuł <ciach> - może odpowie na Twoje pytania. Pozdrawiam.

Cassandra Clare - Miasto Szkła

Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Czas edycji: 2018-11-12 o 00:30
ankatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-25, 19:03   #3
DaisyDuck23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankatom Pokaż wiadomość
Ile masz lat? Słyszałam od mojej chrzestnej, że dla kobiet powyżej 40 roku życia poleca się urządzenie ultraformer HIFU 3. Ponoć jeden zabieg wystarcza, bo technika jaką wykonywany jest zabieg pomaga organizmowi naprodukować więcej kolagenu co sprzyja sprężystości i jędrności skóry. Wpisałam nazwę urządzenia i trafiłam na taki artykuł https://clinicacosmetologica.pl/zabi...rmer-iii-hifu/ - może odpowie na Twoje pytania. Pozdrawiam.

Ja tez sie nad tym zastanawiałam ale nie wiedziałam, ze to dopiero po 40stce...
DaisyDuck23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-27, 09:26   #4
ankatom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DaisyDuck23 Pokaż wiadomość
Ja tez sie nad tym zastanawiałam ale nie wiedziałam, ze to dopiero po 40stce...

zdaje się, że to nie jest warunek. Pewnie i można wcześniej, ale zdaje się że ten sprzęt jest dość "konkretny", do zmarszczek które trochę już przeżyły - ale mogę się mylić

Cassandra Clare - Miasto Szkła
ankatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-01, 10:25   #5
DaisyDuck23
Raczkowanie

Cytat:

zdaje się, że to nie jest warunek. Pewnie i można wcześniej, ale zdaje się że ten sprzęt jest dość "konkretny", do zmarszczek które trochę już przeżyły - ale mogę się mylić

Poczytałam trochę o tym i masz rację. Moze byc za wczesnie dla mnie na ten zabieg
DaisyDuck23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-04, 12:04   #6
Mishink
Przyczajenie

Zdecydowanie, zabieg świetnie się sprawdza w przypadku starszych kobiet (myślę tu o 40+).

Moja mama (45 lat) była z zabiegu bardzo zadowolona. Część jej zmarszczek, zwłaszcza koło oczu, zostało wygładzonych. Dodam, że moja mama była na tylko jednym zabiegu, a słyszałam, że na innym sprzęcie trzeba chodzić po kilka razy.
Mishink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-05, 10:33   #7
jankaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mishink Pokaż wiadomość
Zdecydowanie, zabieg świetnie się sprawdza w przypadku starszych kobiet (myślę tu o 40+).

Moja mama (45 lat) była z zabiegu bardzo zadowolona. Część jej zmarszczek, zwłaszcza koło oczu, zostało wygładzonych. Dodam, że moja mama była na tylko jednym zabiegu, a słyszałam, że na innym sprzęcie trzeba chodzić po kilka razy.

A gdzie wykonywała ten zabieg?
jankaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-09, 12:07   #8
_Sasha_
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki, ale ja zadałam pytanie do osób, które MIAŁY robiony zabieg i mogą wypowiedzieć się w tym temacie na podstawie własnych doświadczeń!
_Sasha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 09:24   #9
esteme
BAN stały

Jestem po zabiegu już 3 miesiąc Tak więc jak chcecie to pytajcie się!
esteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 10:39   #10
katrin11111
BAN stały

O super! Bolało?Jesteś zadowolona z efektów? Czy mogłaś od razu wrócić do pracy po zabiegu? Czytałam, że niby można i że nie ma żadnych efektów ubocznych ale to co często obiecują a to co jest prawdą to dwie różne rzeczy. I na jaką okolice robiłaś?
katrin11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 12:11   #11
katrin11111
BAN stały

Do jakiego lekarza chodzisz?
Stary 2018-07-25, 13:24   #12
katrin11111
BAN stały

Niestety nie moje okolice Ale dzięki za odpowiedź. Jestem z Warszawy i zastanawiałam się właśnie albo nad ultraformerem albo nad RF i chyba jednak zdecyduje się na ultraformer.
Stary 2018-07-26, 09:10   #13
elizaiza
Przyczajenie

super! mieszkam w Gdańsku i myślałam o takim zabiegu. Możesz napisać coś o nim więcej? Jest bolesny? I po jakim czasie widać efekty?

Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Czas edycji: 2019-01-22 o 17:27
elizaiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 14:57   #14
tamara38
Przyczajenie

Też miałam zabieg Ultraformerem i mam wrażenie, że to jest najlepszy sprzęt do tego zabiegu. Miałam też zabiegi Ultherą i jeszcze jakimś innym urządzeniem, ale wtedy nie było jakoś wybitnego efektu.
Chyba Ultraformer jest najnowocześniejszy i najbardziej precyzyjny - tak można przeczytać w internecie. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę efekty, jakie widzę na swoich udach, muszę się z tym zgodzić.
tamara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-04, 11:39   #15
MissScareAll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mishink Pokaż wiadomość

To bardzo współczuję Twojej mamie, bo osoba, która wykonywała zabieg w okolicach oczu, chyba nie wiedziała, co robi i cud, że nie uszkodziła jej wzroku. Te okolice się omija. Poza tym to nie zabieg na zmarszczki, tylko na poprawę jędrności skóry, lifting. Polega na zniszczeniu kolagenu i który organizm da sobie radę, ten go odbuduje, ale niekoniecznie każdy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-12-16, 15:27   #16
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamara38 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę efekty, jakie widzę na swoich udach, muszę się z tym zgodzić.
A jaki masz efekt na udach? Chodzi o wewnętrzną stronę? Szukam skutecznego zabiegu na cienką, zwiotczałą skórę, nieodchudzającego i nieantycelulitowego. Jedna lekarka zaproponowała spróbowanie ostrzyknięć kolagenowych, może też będę robić na twarz. Ultraformera konsultowałam, ale na właśnie na buzię, i zabieg podobno nie dla mnie (zbyt cienka skóra, a właśnie taką mam na udach).

Jestem bardzo ciekawa, na co robiłaś i jakie efekty widzisz

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez littlebambi Pokaż wiadomość

ja jestem młodsza, buzia jest jeszcze w miarę gładka, korzystałam z ultraformera u dr <ciach>, ale boczki i uda. fajna sprawa, jak się ma problemy z jędrnością tych partii, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać trochę na efekty, ale warto, skóra jest mięciutka i super napięta

na początku był lekki obrzęk i zaczerwienienie, ale szybko zszedł.
A jakie dokładnie widzisz efekty? Jest zagęszczenie cienkiej, luźnej skóry? I w jakim wieku robiłaś zabieg?
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-17, 09:50   #17
cynnamooonka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Zyta_Flores Pokaż wiadomość
A jaki masz efekt na udach? Chodzi o wewnętrzną stronę? Szukam skutecznego zabiegu na cienką, zwiotczałą skórę, nieodchudzającego i nieantycelulitowego. Jedna lekarka zaproponowała spróbowanie ostrzyknięć kolagenowych, może też będę robić na twarz. Ultraformera konsultowałam, ale na właśnie na buzię, i zabieg podobno nie dla mnie (zbyt cienka skóra, a właśnie taką mam na udach).
Fajnie, że Ci w ogóle powiedzieli, że lepiej wybrać coś innego. Odkąd się zrobiło głośniej o hifu mam wrażenie, że to ma być panaceum na wszystkie bolączki No fajnie by było, ale uniwersalne metody nie istnieją.
Niemniej jednak sama technologia wydaje się sensowna no i samo urządzenie Ultraformera podobno jest skuteczniejsza niż np. taka Ulthera. Zresztą osoba w moim dość bliskim otoczeniu bardzo sobie chwaliła i efekty były widoczne, ale to też nie mój przedział wiekowy, więc mam nadzieję, że dziewczyny >40 się jeszcze odezwą
cynnamooonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-17, 13:04   #18
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynnamooonka Pokaż wiadomość
Fajnie, że Ci w ogóle powiedzieli, że lepiej wybrać coś innego. Odkąd się zrobiło głośniej o hifu mam wrażenie, że to ma być panaceum na wszystkie bolączki No fajnie by było, ale uniwersalne metody nie istnieją.
Niemniej jednak sama technologia wydaje się sensowna no i samo urządzenie Ultraformera podobno jest skuteczniejsza niż np. taka Ulthera. Zresztą osoba w moim dość bliskim otoczeniu bardzo sobie chwaliła i efekty były widoczne, ale to też nie mój przedział wiekowy, więc mam nadzieję, że dziewczyny >40 się jeszcze odezwą
Ja jestem taki przedział wiekowy Pierwszy lekarz do którego poszłam, zapytał mnie na dzień dobry, ile mam lat, bo to zabieg dla kobiet +35 Potem było o szczupłej twarzy i cienkiej skórze. Pozostali w zasadzie potwierdzali tę samą opinię. W międzyczasie dowiedziałam się o 3 rodzajach parametrów. Najsilniejsze i tym samym najdroższe rozpuszczają komórki tłuszczowe, więc w ogóle odpada. Te słabsze to w zasadzie zwykła fala.
Chyba w ogóle zrezygnuję z laserów, bo mam ograniczony poziom zaufania do niszczenia i "regeneracji". To chyba ma sens jedynie w przypadku czegoś, czego chcesz się pozbyć na stałe (tłuszcz, owłosienie, rozstępy, tatuaże) .
Teraz zastanawiam się nad linerase, bo ten pomysł się powtarzał wśród lekarzy. Poza tym zalecali serię mezoterapii.
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-28, 12:07   #19
Aneczqa1024
Przyczajenie

Dziewczyny a powiedzcie co sądzicie o tego typu zabiegu jako prezent? Warto, czy to trochę niedelikatne? No i czym trzeba się kierować przy wyborze kliniki na zabieg ultraformerem? Jak macie jakieś swoje sprawdzone miejsca to też możecie podesłać na priv żeby tu nie spamować
Stary 2018-12-31, 08:51   #20
preciioous
Przyczajenie

Aneczqa1024 nie wiem co Ci powiedzieć od zależy od osoby. Znam takie, które by się obraziły, z kolei inne kobietki (w tym ja) mogłyby się ucieszyć, jeżeli myślały wcześniej o czymś takim, a nie sprzyjały im finanse. Jeśli chodzi o wybór to na tę chwilę sprawdzałabym 1) kto tam pracuje, jakie ma kwalifikacje 2) możliwość spotkania przed zabiegiem 3) rodzaj sprzętu. Za to chyba nie odważyłabym się na groupon, no i zbyt niska cena też by mnie zaniepokoiła.

Skąd jesteś? Mam jedno fajne miejsce na północy PL, wyślę Ci zaraz wiadomość na skrzynkę.
preciioous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-07, 11:39   #21
Agatynek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneczqa1024 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie co sądzicie o tego typu zabiegu jako prezent? Warto, czy to trochę niedelikatne? No i czym trzeba się kierować przy wyborze kliniki na zabieg ultraformerem? Jak macie jakieś swoje sprawdzone miejsca to też możecie podesłać na priv żeby tu nie spamować
Eee trudno powiedzieć. Jak wiadomo, że ktoś się tym interesował i chciał to moim zdaniem fajny prezent ja bym się nie obraziła. Na pewno bezpieczniejszy byłby jakiś voucher który można wykorzystać na to, co się chce.
Kieruj się tym, czym się zazwyczaj trzeba kierować przy wyborze specjalisty - doświadczenie, OBIEKTYWNE opinie (chociaż z tym ciężko), samo miejsce (stan sprzętowy, higiena - niby norma ale różnie bywa).
preciioous poprosiłabym o wiadomość również

Edytowane przez Agatynek
Czas edycji: 2019-01-07 o 11:41
Agatynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-27, 19:23   #22
AnitaAnitaD
Przyczajenie

Miała robiony ultraformer III w klinice Miracki 3,5 miesiąca temu. Zabieg obejmował szyje i podbródek. Do tej pory mam efekty zerowe. Szkoda było wydawać tyle pieniędzy .

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Ja mam 44 lata i zrobiony ultraformer III w klinice Miracki na szyje i podbródek. Minęło 3 miesiące i efektów nie widac
AnitaAnitaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-19, 16:23   #23
Ewunia1969
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez esteme Pokaż wiadomość
Jestem po zabiegu już 3 miesiąc Tak więc jak chcecie to pytajcie się!
I JAK ZADOWOLONA? ja miałabym ochotę ale sa efekty,warto?
Ewunia1969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-01, 00:34   #24
MissMonami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Zyta_Flores Pokaż wiadomość
Ja jestem taki przedział wiekowy Pierwszy lekarz do którego poszłam, zapytał mnie na dzień dobry, ile mam lat, bo to zabieg dla kobiet +35 Potem było o szczupłej twarzy i cienkiej skórze. Pozostali w zasadzie potwierdzali tę samą opinię. W międzyczasie dowiedziałam się o 3 rodzajach parametrów. Najsilniejsze i tym samym najdroższe rozpuszczają komórki tłuszczowe, więc w ogóle odpada. Te słabsze to w zasadzie zwykła fala.
Chyba w ogóle zrezygnuję z laserów, bo mam ograniczony poziom zaufania do niszczenia i "regeneracji". To chyba ma sens jedynie w przypadku czegoś, czego chcesz się pozbyć na stałe (tłuszcz, owłosienie, rozstępy, tatuaże) .
Teraz zastanawiam się nad linerase, bo ten pomysł się powtarzał wśród lekarzy. Poza tym zalecali serię mezoterapii.
podbijam - w sensie ze jaka twarz to dobra twarz do HIFU? Czytam bardzo rozne komenty na ten temat...
MissMonami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-14, 19:15   #25
Pris2911
Przyczajenie

Robiłam zabieg Ultraformer III w kilnika Dr Duda we Wrocławiu. Wiek ok 40 lat. Jestem szczupła, mam mało zmarszczek, zadbaną ale dość cieńką skórę i zaczyna opadać mi owal twarzy. U mnie zero efektu. Jak wróciłam do lekarza z reklamacją to wspomniał, że miał być to element dłuższego planu i teraz nie zobaczę efektów. Dodam, że wcześniej na konsulacji powiedział coś zupełnie innego, że dodatkowe zabiegi prawdopodobnie nie będą potrzebne. Ostatecznie zaproponował zniżkę na wypełniacze. Nie skorzystałam, bo straciłam zaufanie do tej klinik.
Pris2911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-08, 15:24   #26
aniula_2010
Raczkowanie

hej, Czy ktoś z was miał robiony zabieg Hifu w Bydgoszczy?
Jesteście zadowoleni/ zadowolone?
Jak efekty?
aniula_2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości