|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Blizny na nogach
Mam taki problem Moje nogi eygladaja FATALNIE!!! MAm dopiero 18 lat a o krotkich spodniczkach nawet nie marze!! Od 3 lat mam problem. Mam okropne blizny na nogach ktore sa efektem rozrdapywania i wydrapywania wrastajacych wloskow. Najppirw po goleniu, po drodze byl tez wosk (jeszcze gorzej) a ostatnio wydepilowalam sie depilatorem ale moje nogi mimo braku owlosienia wygladaja okropnie! No a teraz ja sa 30 stopniowe upaly i ja chodze w dlugich spodniach to sie wszyscy dziwnie patrza a ja sama sie gotuje! Ale jest to na tyle wstydliwa i krepujaca sprawa ze nie mowilam o tym nikomu a nog moich nie pokazuje swiatu zewnetrznemu. Pomozcie! Chce byc wolnym czlowiekiem i moc nnosic krotkie aspodniczki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Blizny na nogach
mam ten sam problem... :-( obojetnie jaka metoda bym nie pozbyla sie wloskow zawsze wrastaja.... jedynie golenie maszynka "z wlosem" nie powoduje wrastanie ale wtedy musialabym chyba z dwa razy dziennie sie golic... ale najgorsze w tym wszystkim sa blizny... ja codzinnie robie peeling, zauwazylam ze przynajmniej te krostki robia sie plaskie. wyczytalam w internecie ze na wrastajace wloski sa dwa kremy, xerial30 i keranorm, zastanawiam sie ktory z nich kupic, podobno oba maja dzialanie zluszczajace wiec i blizny powinny sie wybielic. moja dermatolog tez mi poradzila xerial30 ale sama nie wiem...to dosc drogi kosmetyk... boje sie ze jedynym wyjsciem bedzie pozycie sie tych blizn przez laser...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zalaczam zdjecia moich nog ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzieki Ci wielkie za te slowa ale moja sytuacja jest inna. Ty masz blizny po operacji a ja mam bo sie sama do tego doprowadzialm. Ja sama nie moge sie na nie patrzec a jak moja mama je zobaczyla to sie az wystraszyla.(teraz zachowuje sie tak jakby nic nie widziala) I tu chodzi o moj komfort psychiczny. zrobilabym Ci zdjecie ale w chwili obecnej nie mam aparatu. To jest po prostu koszmar! A poza tym ludzie sie patrza. nie jest to blizna "normalna" jak po operacji tylko co najmniej jakbym miala okropna wysypke czy byla tredowata
Ale jeszcze raz dziekuje za Twe slowa i podziwiam Cie. Naprawde. Bo nie jest latwo wyjsc ze swoimi kopleksami naprzeciw swiatu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja mam blizne na stopie po wypadku-nie wiem czy to jest jakos podobne do Waszych blizn ale kazda rada jest cenna.Lekarz kazal mi ta blizne moczyc w szlamie leczniczym ciechocinskim(taka sol,ok 20 zl) i smarowac mascia Contractubex(do kupienia w aptece,ok 30 zl), ktora wybiala blizny.
![]() |
#6 |
Wiele hałasu o nic.
|
Coś co na pewno pomoże to powstrzymywanie sie od rozdrapywania, wiem że trudno bo sama nie moge sie tego oprzeć ale w okolocach bikini gdy po depilacji wrastają mi się włoski
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.