|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie, proszę
Zmarł mój Tata. Moja Mama ma głodową emeryturę, może ktoś wie czy może przejść na emeryturę męża, rezygnując ze swojej. A tak w ogóle chce mi się wyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie, proszę
niestety nie znam odpowiedzi na twoje pytanie ale bardzo mi przykro z powodu twojego taty
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ile masz lat? jesli do 25 i sie jeszcze uczysz to dostaniesz rente rodzinna, a mama ile ma lat? jesli wiecej niz 50 albo jest niezdolna do pracy albo ma na utrzymaniu ciebie do pewnego wieku, przysluguje jej renta rodzinna...tylko teraz nie wiem, czy wam obydwom przysluguje ta renta czy tylko jedna..
kluczem jest wasz wiek.. zajrzyj do ustawy o emeryturach i rentach z FUS art. 65 i dalsze albo najlepiej udac sie do zusu ..oni powinni wszystkich informacji udzielic ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tu masz dosc kompleksowo wyjasnione rozne mozliwosci : http://www.poradaprawna.pl/index_pyt...zycja&id=26265
http://ww2.tvp.pl/6180,20060809380231.strona http://www.spes.org.pl/?module=tresc&id=389 - zwlaszcza tutaj klarownie to ujeli Bardzo Ci wspolczuje. Trzymajcie sie z Mama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim współczuję Ci bardzo
![]() Tak.W przypadku śmierci współmałżonka można przejść na jego świadczenie emerytalne,jeśli będzie ono korzystniejsze dla strony. Ale,tak jak pisze Grinajz-więcej informacji uzyska mama w ZUS. Edit Widzę,że Nekome wkleiła świetnego linka.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia,ale bardzo wspolczuje
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja rowniez niestety nie moge pomoc, ale wspolczuje, zycze duzo sily w najblizszych dniach
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się składa, że mogę udzielić Ci podpowiedzi, jeśli spełnione są kryteria (nekome Zamieściła informacje), należy zgłosić się do ZUS-u, z aktem zgonu i aktem ślubu. Tam wypełnia się wniosek. Procedura trwa ok 6 misięcy, ale po tym czasie przysługuje wyrównanie, naliczane od dnia złożenia wniosku. Życzę Ci sił. I powodzenia
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Też Ci współczuję
![]() W Polsce niestety trzeba walczyć o wszystko, jeśli człowiek się nie upomni sam, nic za niego i w jego interesie nie zrobią. Mam ciocię w Niemczech, która niedawno została wdową i nie musiała się martwić , bo przejęła po mężu pieniądze i tak ma swoje, i jego, jako,że państwo uznaje tam,iż stopa życiowa obniża się w momencie gdy człowiek zostaje sam.Tam przynajmniej można doczekać się godnej starości.Ach,szkoda gadać ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrazy współczucia ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Kropelko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim, jesteście KOCHANE !!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wspólczuję, miesiąc temu umarł mój dziadek. Można wziąć emeryturę zmarłego jeśli jest wyższa. Poza tym od Zusu dostaliśmy ok. 5tysięcy na sprawy związane z pogrzebem, trzeba przedstawić rachunki.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wspolczuje Ci, musisz sie teraz trzymac i wspierac z mama
![]() ![]() niestety nie umiem pomoc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeśli studiujesz możesz napisać pisemko do prodziekana d/s socjalnych o jednorazową zapomoge z tytułu śmierci Ojca, możesz dostac nawet 700zł -zawsze coś wpadnie do kieszeni
![]() ![]() P.S Wiem co to znaczyć stracić Ojca, zwłaszcza teraz kiedy Go najbardziej potrzebuje ![]() Dla Twojego Taty [']
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
ogromnie mi przykro z powodu Twojego taty
![]() ![]() trzymaj sie ![]() ![]() niestety przepisy emerytalno-rentowo nie są mi znane, ale widze że dziewczyny już podpowiedziały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.