|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy karta kredytowa w UK buduje zdolnosc kredytowa w Polsce?
Hej,
Mieszkam w UK i wsrod znajomych, ktorzy tutaj maja zamiar kiedys wziac mortgage na dom, duzo mowi sie o tym, zeby koniecznie od wczesnych lat uzywac karty kredytowej, bo to najlepszy sposob na zbudowanie sobie credit score i dostanie kredytu. Nigdy nie myslalam o tym zeby wcielic taki pomysl w zycie, bo nie mam zamiaru zostawac tu do konca zycia, tylko raczej kiedys wrocic do Polski i tam wziac kredyt na mieszkanie. Ale teraz sie zastanawiam, czy przy ubieganiu sie o kredyt w Polsce, tez braliby uwage takie rzeczy jak historia splacania karty kredytowej w UK? Wie ktos, czy polskie banki przegladaja historie kredytowa ludzi, ktora miala miejsce w innych krajach, jesli mieszkali przez kilka lat zagranica? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy karta kredytowa w UK buduje zdolnosc kredytowa w Polsce?
Na razie dla naszych banków historia kredytowa za granicą nie ma znaczenia. Ale obecnie możesz korzystać z usług finansowych nie tylko Polsce. Dlatego możesz pomyśleć rónież o ewentualnym kredytcie np w Anglii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do kredytu hipotecznego w Polsce nie jest potrzebna historia kredytowa, ważne jest, aby nie mieć żadnych zaległości w opłatach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja w polsce nie miałam zadnej historii kredytowej i nie miałam żadnego problemu by dostać kredyt i to jako singielka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.