Potrząśnijcie mną! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-02-16, 16:15   #1
ukladlimbiczny
miss twin peaks

Potrząśnijcie mną!

Cześć,

Jestem w związku od trochę ponad 2 lat.
Do niedawna myślałam, że w szczęśliwym. Kilka tygodni temu mój partner zaczął być trochę wycofany, przynajmniej takie odnosiłam wrażenie - nie okazywał czułości, odpowiadał zdawkowo na pytania, był bardzo cichy. Kilka razy pytałam go, co się dzieje - mówił, że nic.
Ok, pomyślałam, że w sumie dopiero co awansował w pracy na kierownicze stanowisko i pewnie się stresuje, ma dużo nauki, szkoleń.

No, ale kilka dni temu przycisnęłam go mocniej i stwierdził, co następuje: on jednak nie chce się wyprowadzać z kraju (planowaliśmy wyjazd od początku związku, stanęło na przyszłym roku, ja mam możliwość relokacji z pracy, on miał szukać czegoś nowego albo też postarać się o przeniesienie u siebie. Generalnie wiedział od początku, że ja w tym kraju nie chcę spędzić reszty życia i mam plan w ciągu kilku lat się wynieść, był z tym ok).

Kiedy minął mi pierwszy szok i rozmawialiśmy dalej, wyszło jeszcze, że on właściwie od niedawna nie wie, co do mnie czuje Nie czuje w tej chwili miłości i zależy mu na mnie, ale nie umie tego nazwać czy zdecydować co dalej.

Powiem tak: gdyby opowiedziała mi to koleżanka albo przeczytałabym tutaj taką historię, widziałabym jedno wyjście: rozstanie w trybie natychmiastowym, bez żadnych szans, prób, męczenia sobie tyłków. No, ale sytuacja dotyczy mnie, ja go nadal kocham, planowaliśmy wspólną przyszłość i jestem w ciężkim szoku i strasznie rozmemłana.

Wiem, co trzeba zrobić, bo mój rozsądek wręcz wrzeszczy do mnie, że przecież do niczego go nie zmuszę. I że nie chcę być z kimś, kto nie chce być ze mną. Ale domyślam się że wiecie, jak to jest, jestem w tej chwili rozdarta. Padła propozycja żeby spróbować jeszcze, dać sobie 3 miesiące, bo może to jego zwatpienie jest przejściowe. Ale ja nie wiem i coś mi mówi, że nie ma sensu, i już nie będzie tak jak kiedyś.

Wielka prośba, żebyście wylały na mnie kubeł zimnej wody i potrząsnęły mną, bo jakąś część mnie oczywiście nie chce się rozstawać i wierzy w to, że on jednak stwierdzi, że nadal mnie kocha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ukladlimbiczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:12   #2
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Dot.: Potrząśnijcie mną!

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 12:32
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:19   #3
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Oczywiście, że rozstanie. A on niech się zastanawia, jak chce,a ty żyj swoim życiem i bądź szczęsliwa.
Po co nam ktoś, kto nie chce z nami być?

Przykro mi.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:29   #4
Nimve
Zakorzenienie

No i dobrze wyszło, wyjedziesz z kraju i nic Cię nie będzie trzymało, tak byś z nim siedziała i się dusiła, albo on by robił za cierpiętnika. Pakuj manaty, masz dobrą okazję w tym momencie. A o nim zapomnij, jak pojawia się zwątpienie co do uczucia, to już nie ma czego ratować, mogiła. Najwyżej ożywisz trupa na chwilę, ale to i tak zaraz padnie, nie ma co przedłużać agonii. Daj sobie szansę na znalezienie kogoś dla kogo będziesz numer jeden na świecie, a do tego czasu żyj po swojemu, a nie trać życia na mameję bezjajeczną, co to nie potrafi zerwać i ciul wie na co liczy i dupę zawraca.

Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:33   #5
MarekKele
BAN stały

Jak chcesz mu dać te 3 miesiące to zrób tak:
Wyprowadź się jak chciałaś, jak miałaś w planach, pożegnaj ładnie swojego partnera i jeśli zmieni jednak zdanie w ciągu 3 miesięcy od tej chwili, to dajesz mu kartkę z nowym adresem. Ale ma się pojawić w twoich drzwiach nowego lokum już wyprowadzony i wiedzący czego chce. W przeciwnym wypadku nie ma po co się pokazywać
MarekKele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:38   #6
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MarekKele Pokaż wiadomość
Wyprowadź się jak chciałaś, jak miałaś w planach, pożegnaj ładnie swojego partnera i jeśli zmieni jednak zdanie w ciągu 3 miesięcy od tej chwili, to dajesz mu kartkę z nowym adresem. Ale ma się pojawić w twoich drzwiach nowego lokum już wyprowadzony i wiedzący czego chce. W przeciwnym wypadku nie ma po co się pokazywać
Zapisz sobie datę dnia, w którym oddaje Ci ukłon. Brawo. W punkt.
93c415117c97e4de5dd6a9da4f68eac238056681_62f82d1ce6160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 17:41   #7
MarekKele
BAN stały

[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89120394]Zapisz sobie datę dnia, w którym oddaje Ci ukłon. Brawo. W punkt.[/QUOTE]

Dziękuję, Korneliuszu. Zapisane
MarekKele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-02-16, 17:47   #8
Milagros_90
Zakorzenienie

Byłam w trochę podobnej sytuacji - też po dwóch latach związku usłyszałam nagle, że on już nie kocha, że to już nie miłość. Wyjście jedno: rozstanie.
Moja przyjaciółka, gdy miałam rozkminy "a może on się opamięta i wróci, bo to chwilowe zaćmienie", zapytała, czy naprawdę byłabym w stanie ponownie zaufać, nie bać się powtórki i żyć ze świadomością, że usłyszałam, że nie kocha?

Przykro mi, szczerze współczuję, bo wiem, jakie to emocje i uczucia. Rozstanie to trudny moment. Trzymaj się ciepło

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 18:02   #9
Mija62
uparta chmura

Zrobić sobie faktycznie przerwę 3 miesiące i zobaczyć czy zatęskni. Może faktycznie tak jest, że dostał awans i jednak zmienił zdanie, nie chce wyjeżdżać. Rozstancie się na te 3 mies, bez dramatów, płaczów itp
Wyjazd za granicę, to naprawdę poważna decyzja, mógł trochę się pogubić przed zbliżającym się terminem.
Stary 2022-02-16, 18:03   #10
adrianoleite
Raczkowanie

NIE WIEM CO CZUJE #ZROBMY SOBIE PRZERWE absolutny run i nie ma co sie oglądać za siebie z tego nic nie będzie

Edytowane przez adrianoleite
Czas edycji: 2022-02-16 o 18:15
adrianoleite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 18:10   #11
Antoiineette
Rozeznanie

Jak ktoś "nie wie" to znaczy że wie tylko nie wie jak to powiedzieć...

To idealny moment, byś zaczęła realizować swoje plany, nie zważając na niego i na jego nagłą zmianę zdania.

So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 18:46   #12
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość

To idealny moment, byś zaczęła realizować swoje plany, nie zważając na niego i na jego nagłą zmianę zdania.

Tak samo uważam

Stary 2022-02-16, 18:49   #13
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość

Niestety, to prawda

Pozwól mu odejść bez żalu i nie zmieniaj swoich planów wyjazdowych.
Stary 2022-02-16, 20:33   #14
emiliais
Rozeznanie

Byłam w podobnej sytuacji i niestety postanowiłam kontynuować związek. Też po dwóch latach facet stwierdził, że "nie wie" co do mnie czuje. Ja mu dałam drogę wolną, ale padła propozycja ratowania i w ten sposób przebimbałam kolejne 3 lata z facetem, który ostatecznie i tak nie chciał spędzić ze mną reszty życia. A i po tym jego "wyznaniu" faktycznie nic już nie było takie jak wcześniej. No nie da się przejść nad takim tekstem do porządku dziennego... Ja go kochałam, byłam go pewna, a on mi coś takiego zaserwował i moje nastawienie też się zmieniło.
Niestety, ale "nie wiem" znaczy "nie kocham, ale jestem tchórzem i nie chcę podejmować decyzji o rozstaniu".
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-16, 21:22   #15
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Zrobić sobie faktycznie przerwę 3 miesiące i zobaczyć czy zatęskni. Może faktycznie tak jest, że dostał awans i jednak zmienił zdanie, nie chce wyjeżdżać. Rozstancie się na te 3 mies, bez dramatów, płaczów itp
Wyjazd za granicę, to naprawdę poważna decyzja, mógł trochę się pogubić przed zbliżającym się terminem.
Absolutnie odradzam robienie przerwy, bo zwyczajnie nie będzie wiadomo czemu wrócił, jeśli wróci. Prozaicznie może wyłącznie wystraszyć się samotności albo konsekwencji podjętej decyzji i tyle. Albo się kocha, albo nie, jeśli ktoś wątpi i musi się zastanowić, to jest całkowity koniec i lepiej nie marnować czasu na łudzenie się.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-02-16, 21:29   #16
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Absolutnie odradzam robienie przerwy, bo zwyczajnie nie będzie wiadomo czemu wrócił, jeśli wróci. Prozaicznie może wyłącznie wystraszyć się samotności albo konsekwencji podjętej decyzji i tyle. Albo się kocha, albo nie, jeśli ktoś wątpi i musi się zastanowić, to jest całkowity koniec i lepiej nie marnować czasu na łudzenie się.
Też tak myślę, tylko zastanawiam się, czy istnieje prawdopodobieństwo, że on mógł przestraszyć się tego wyjazdu.
Mam nadzieję, ze swoim wpisem, nie zrobiłam autorce nadzieji, bo moim zdaniem po takim wyznaniu, nawet jakby facet się określił, że jednak Koch, to rysa zostanie.
Stary 2022-02-16, 22:23   #17
NocnaWiedma
Lady in red.

Czas zwijać się z tego.

Stary 2022-02-17, 06:09   #18
tinkerver2
Zakorzenienie

Ja też myślę, że rozstanie (przynajmniej chwilowe).

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 06:58   #19
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Też tak myślę, tylko zastanawiam się, czy istnieje prawdopodobieństwo, że on mógł przestraszyć się tego wyjazdu.
Mam nadzieję, ze swoim wpisem, nie zrobiłam autorce nadzieji, bo moim zdaniem po takim wyznaniu, nawet jakby facet się określił, że jednak Koch, to rysa zostanie.
Nawet gdyby przestraszył się wyjazdu, ale kochałby, to ta rozmowa wyglądałaby inaczej. W momencie, gdy zaczyna się mówić, że nie jest się już pewnym uczuć, że się nie wie, czy się kocha - to w mojej opinii znak, że miłość się skończyła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-02-17, 07:39   #20
chwast
Zakorzenienie

Przykra sytuacja, współczuję Ci, ale chociaż jest z Tobą szczery. Z doświadczenia powiem Ci, że kiedy ktoś tak mówi, to raczej prawda i nie da się tego cofnąć. Kiedyś byłam w długim związku, przestałam czuć cokolwiek - tylko w moim przypadku powodów było mnóstwo, nie tak o (co tez się zdarza!) - i to już nigdy nie wróciło choć oszukiwałam się jeszcze dluuuugi czas, bo było mi żal tej drugiej osoby.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 08:09   #21
hatifant
Przyczajenie

Ja usłyszałam coś podobnego po ponad 6 latach związku, poczułam jakby mi ktoś przyłożył w twarz, byłam dokładnie w tym samym miejscu co Ty. Rozum mówił uciekaj, a serce walcz... i poświęciłam kolejne ponad dwa lata na próby ratowania i wiesz co? Finalnie i tak odszedł. Także nie ma sensu, skoro nie wie co czuje, to znaczy, że nie kocha, tylko boi się odejść/powiedzieć prawdę. Po co Ci to? Zamknij, wyjedź, ułóż sobie życie na nowo.
hatifant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 08:52   #22
meliandra
Zakorzenienie

Dla mnie takie 3 miesiące przerwy mijają się z celem, bo potem ciężko stwierdzić czy partner faktycznie zrozumiał, że mu zależy czy pobawił się przez ten czas, nie znalazł nowej lepsze opcji, więc potulnie wraca z braku laku i z poczucia samotności. Myślę też, że on nie chce wyjeżdżać z kraju, zaczął to wszystko analizować i doszedł do wniosku, że nie jest aż tak bardzo pewny tego związku żeby tyle poświęcać. Ewentualnie wie, że Ty mówiłaś o tym od początku, więc łatwiej mu powiedzieć, że nie wie co czuje niż powiedzieć, że od początku wyjazdu nie planował i liczył, że zmienisz zdanie. Zastanów się też czy nawet jakby po tych 3 miesiącach wrócił potrafiłabyś mu zaufać, bo myślę, że cały czas miałabyś świadomość, że żyjesz na bombie i czekasz aż wybuchnie.
Stary 2022-02-17, 11:03   #23
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Skoro wasze wizje życia i tak się rozmijały (w sensie kraju gdzie macie mieszkać), to nawet lepiej, że usłyszałaś, że cię nie kocha. Gdyby było między wami uczucie, to i tak wyniszczałyby was wieczne kłótnie o przeprowadzkę. Wiesz co jest dla ciebie teraz najlepsze. Możesz to zrobić, więc to zrób.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 11:10   #24
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Dla mnie takie 3 miesiące przerwy mijają się z celem, bo potem ciężko stwierdzić czy partner faktycznie zrozumiał, że mu zależy czy pobawił się przez ten czas, nie znalazł nowej lepsze opcji, więc potulnie wraca z braku laku i z poczucia samotności.
Istnieje też możliwość, że on kogoś poznał. Co nie znaczy, że ma kogoś na boku, tylko że w kimś się zauroczył, np koleżanka z pracy, i mogło to go zmusić do refleksji.
Stary 2022-02-17, 15:41   #25
invisible_01
Zakorzeniona

Powiem Ci z doświadczenia jak to wygląda. Facet prawdopodobnie wolałby się rozstać, ale nie chce sam podejmować tej decyzji (bo tak mu zapewne wygodniej), więc bardzo dogodnie dla siebie mówi Ci, że Cię nie kocha, ale on nie wie, co z tym, że może jakaś przerwa. Zostawia decyzję Tobie, Ty być może dasz mu szansę, a on będzie miał sytuację idealną: zaalarmował, że nie wie, co czuje, więc może się rozglądać za kimś nowym i być z Tobą dopóki nie znajdzie albo nie uzna, że nic z tego. Przy okazji ma zupełnie gdzieś, że zostawia Cię na emocjonalnym rollercoasterze. Naprawdę chcesz być w takiej sytuacji?

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2022-02-17 o 15:43
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 15:53   #26
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Mój eks też mi powiedział, że nie wie. Bullshit.
Odeszłam.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-17, 16:55   #27
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarekKele Pokaż wiadomość
Tak trzeba zyc.
Jedyna opcja.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-18, 09:24   #28
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Powiem Ci z doświadczenia jak to wygląda. Facet prawdopodobnie wolałby się rozstać, ale nie chce sam podejmować tej decyzji (bo tak mu zapewne wygodniej), więc bardzo dogodnie dla siebie mówi Ci, że Cię nie kocha, ale on nie wie, co z tym, że może jakaś przerwa. Zostawia decyzję Tobie, Ty być może dasz mu szansę, a on będzie miał sytuację idealną: zaalarmował, że nie wie, co czuje, więc może się rozglądać za kimś nowym i być z Tobą dopóki nie znajdzie albo nie uzna, że nic z tego. Przy okazji ma zupełnie gdzieś, że zostawia Cię na emocjonalnym rollercoasterze. Naprawdę chcesz być w takiej sytuacji?

O właśnie. Moim zdaniem to jest największe chamstwo, jakie można zrobić. A chyba dość częste wśród mężczyzn. Sam nie podejmie decyzji, jakby co to on nie zrywa, zero odpowiedzialności. A ty kobieto się z tym męcz.

MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-18, 19:07   #29
emiliais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
O właśnie. Moim zdaniem to jest największe chamstwo, jakie można zrobić. A chyba dość częste wśród mężczyzn. Sam nie podejmie decyzji, jakby co to on nie zrywa, zero odpowiedzialności. A ty kobieto się z tym męcz.

Niestety to jest plaga, ja z każdym facetem tak miałam. Jeszcze pytałam kolegę, który zdradzał żonę, dlaczego jej nie zostawi po prostu, to tłumaczył to że jak tylko myśli o tym to czuje takie ogromne poczucie winy. Woli zdradzać i czekać, aż żona sama się wkurzy i go zostawi.
emiliais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-02-20, 13:57   #30
black_elderflower
Rozeznanie

Mnie się wydaje, że mógł w pracy na nowym stanowisku kogoś poznać. Nie mówię, że już zdradzał, ale może coś się między nimi pojawiło.

Tak czy inaczej, odejść.

black_elderflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości