![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co się dzieje z dziewczyną?
Hej, chciałbym opisać w skrócie swój problem i poradzić się co mam zrobić?poznałem dziewczynę przez internet,spotkaliśmy się 5 razy do tej pory było lepiej i gorzej wg mnie ale kontakt cały czas mieliśmy że sobą, pisaliśmy,czasem ale rzadko dzwoniliśmy,po prostu fajana dziewczyna, ułożona,zależy mi na rozwijaniu tej relacji.Oboje w okolicach 30lat, jak do tej pory przez 5 spotkań nie było jakiegoś kontaktu fizycznego typu przytulanie itp,na samym początku stwierdziła,że chciała by najpierw dobrze poznać kogoś by móc mu zaufać i przejść do czegoś dalej..więc te 5 spotkań nie był dla mnie wyznacznikiem i nie naciskałem.Konakt typu złapanie za rękę jakieś dotknięcie się i dość często w spacerze itp oczywiście było i nie widziałem ,żeby jej to przeszkadzało,sęk w tym ,że kilka dni temu po myślę że udanym spotkaniu mieliśmy się umówić na kolejne,jak to zwykle pisaliśmy ze sobą by umówić się na kolejne spotkanie i nagle kontakt się urwał,jak kamień w wodę,nie odczytane wiadomości od 3dni i jej nieobecność , oczywiście szanuje czując prywatność więc napisałem tylko jedną wiadomość też bez odzewu, nie wiem czy ma coś wspólnego z tym seria zdarzeń z udziałem jej braci,w sensie wypadki samochodowe ale bez uszczerbku na zdrowiu kilka dni wczesniej,i ciągle zastanawiam się co jest nie tak,pomyślałem ,że może zadzwonię ,bo mogło jej się coś stać,mogła zgubić telefon itp ,natomiast przeszła mnie też myśl ,że po prostu chciała urwać kontakt bo stwierdziła,że nie jestem w jej guście ..nie wiem.. co sądzicie ,co mam zrobić?zadzwonić , napisać?co w przypadku kiedy nie odbierze lub nie odpisze? Znak ,że olala mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Co się dzieje z dziewczyną?
Skoro przestała się odzywać tzn, że odwidziało jej się, nie ma co męczyć, jak będzie chciała to sama napisze, ale skoro nie odpisuję od 3 dni to wniosek jest jasny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Sama da znać jak będzie chciała. A jeżeli się nie odezwie, to zapomnij o niej. Generalnie ludzie robiący "ghosting" są zwykle i tak niewiele warci. Dziecinada. Żadna strata dla Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
uparta chmura
|
Dla mnie bardzo przykre zachowanie, jestem mega tchórzem , ale zazwyczaj po 2 randce pisałam facetowi, że nic z tego nie będzie a po 5 randkach tak się zachować, to jest słabe, że nie mogła napisac choćby czegoś w stylu, że nie jest gotowa na związek.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miałem pewien sen ,że odjeżdża pociąg z nią 🙄 oczywiście jakoś nie przywiązuje do snów wielkiej wagi ale może był proroczy... Wcześniej bywały momenty w których nie odpisywała cały dzień ale potem przepraszała i wyjaśniała co się działo,uważam ,że jest na tyle dojrzałą osobą,że aż dziwne to z jej strony zachowanie,sama na początku znajomości powiedziała mi ,że jeżeli stwierdzi,że jest coś nie tak czy nic z tego nie będzie to powie to wprost bo jest konkretna,i fakt przykro mi z tego powodu ,że zostałem tak potraktowany, ponieważ chciałem ją po prostu poznać a może podkreślam może z czasem coś by z tego wyszło,jakoś się nie wykręcałem w to..na luzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
uparta chmura
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89128540]Zwykłe "wypier...aj" wystarczyłoby. Ale nie, lepiej bawić się w Houdiniego
![]() Tak bym mogła jedynie powiedzieć do kogoś, kto mnie dotknie, bez mojego pozwolenia ![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Mimo wszystko 5 spotkań bez żadnej akcji... prędzej czy później to by się tak skończyło. To "poznajmy się, ale nie pchajmy tego do przodu" nie działa. Jak nie ma chemii, emocji, to natura robi swoje.
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
"Wypier....." ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89128540]Zwykłe "wypier...aj" wystarczyłoby. Ale nie, lepiej bawić się w Houdiniego
![]() kurcze, padłam całkowicie : )) heh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Czyli rozumiem,że spier....em brakiem zaangażowania i działania? Czekajcie bo nie czaję,ja wszystko rozumiem ,nie mam jednej kobiety za sobą i wiem na czym to polega ,tylko , że chciałem uszanować to co mi powiedziała na początku i żeby to się jakoś naturalnie potoczyło... Może po prostu jest wartościową osobą albo była 😛 która ma jakieś tam zasady, nie chce wszystkich do jednego worka wrzucać,że no jak to 3 spotkanie czy 2gie i już trzeba pokazać że nie chce być jej kolegą ani jej poznać tylko pchać język tubi tam 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz lekcje. Nawet jej się nie chciało Ci napisać, żebyś spadał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Czaje a nie wydaje ci się dziwne,że od tego czasu nie ma jej na komunikatorze? Wiesz ,pewnie nie tylko że mną pisała i miała mnie w znajomych więc. Dlanoe to jakieś takie poj...ne ..może faktycznie coś się stało?zdaje sobie sprawę z tego ,że mogła mnie olać,no życie ale ciągle się zastanawiam czy jednak aby to nie coś innego..
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Czaje a nie wydaje ci się dziwne,że od tego czasu nie ma jej na komunikatorze? Wiesz ,pewnie nie tylko że mną pisała i miała mnie w znajomych więc. Dla mnie to jakieś takie poj...ne ..może faktycznie coś się stało?zdaje sobie sprawę z tego ,że mogła mnie olać,no życie ale ciągle się zastanawiam czy jednak aby to nie coś innego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
A na jakim komunikatorze z nią piszesz? Z tego co wiem na whatsupie nie widać, że ktoś kogoś zablokował, można się domyśleć po tym, że jest tylko jeden ptaszek przy wiadomości i nie widać kiedy ktoś był ostatnio widoczny, na messie mogła Cię dać do ignorowanych i twoje wiadomości mogą lecieć do spamu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Daj se spokój. Dziewczyna cię zghostowała i tyle. Przyczyn może być wiele - coś jej nie pasowało w tobie, nie wie sama czego chce, poznała kogoś innego... W każdym bądź razie jakby jej zależało to by starała się utrzymać regularny kontakt. I dziwne, że traktujesz relację, w której od samego początku jest 'czasem lepiej, czasem gorzej' jako dobrą i wartą kontynuowania. Tak samo podkreślanie od początku, że się jest porządnym i z fizycznością będziemy czekać aż ci nie zaufam jest według mnie czerwoną lampką. Takie teksty pasują mi do kobiet, które myślą w stereotypowy i ograniczony sposób, że facetowi zależy tylko na jednym, a siebie same uprzedmiotawiają, traktując akt seksualny jako oddanie się komuś. W XXI wieku takie myślenie powoli zaczyna podchodzić pod zaburzenia. Nie chodzi o to, żeby na pierwszej randce iść do łóżka, ale zwykle osoby ze zdrowym podejściem do seksualności nie mają potrzeby dawać takich wykładów, nie podkreślają takich kwestii i wszystko się raczej toczy naturalnie. Jak masz ochotę uprawiać z kimś seks to uprawiasz. Jak nie to mówisz, że potrzebujesz więcej czasu, bo nie czujesz tego jeszcze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Na Whatsapp ,ptaszki są dwa,luz 😜i ma tryb na widocznym,więc widzę kiedy była ostatnio dostępna 😉chyba ,że o czymś nie wiem ale raczej do tępych nie należę,najśmieszniejsze jest to że pisaliśmy z rana jakgdyby nic aż tu nagle kontakt urwany... dziwne..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Jak dla mnie dziewczyna po prostu stchórzyła, jak przyszło do przenoszenia znajomości na wyższy poziom. Ona w ogóle miała jakieś doświadczenie związkowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem rozstała się z facetem z rok temu może mniej a ile byli ze sobą nie wiem,mało mnie to obchodziło,nie gadałem z nią o tym bo po co ,ważne co przed a nie za ☺️
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwierz mi jesli bylbys w jej typie szybko bys sie o tym przekonal,twoj brak nachalnosci w kontakcie fizycznym nic tu nie zepsul Poprostu nie byles w jej typie stad ten powolny rozwoj akcji ,minimalny kontakt fizyczny na randkach Nie miala jaj zeby ci powiedzieć spadaj, przestała odpisywac z nadzieją ze sam sie domyslisz ze to juz koniec Zapomnij i zablokuj ,szkoda czasu marnowac na rozmyslanie,odpowiedź jest prosta nie zaiskrzylo nie byles w jej typie nic by z tego nie wyszlo cokolwiek bys robil |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Nie do końca. Nie mówię, żeby na pierwszej randce przeprowadzać wywiad, ale czasem info o tym jakie ktoś ma doświadczenie i jak wypowiada się o swojej przeszłości może nam więcej powiedzieć o danej osobie i jej zamiarach niż jakieś puste deklaracje. Wybacz, ale ciężki mi uwierzyć, że masz 30 lat, bo brzmisz raczej jak nastolatek, do którego pierwszy raz uśmiechnęła się dziewczyna, bez doświadczenia w relacjach i bez zdrowych wzorców jak one powinny wyglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89128652]Nie
Uwierz mi jesli bylbys w jej typie szybko bys sie o tym przekonal[/QUOTE]No już nie przesadzajmy. Są dziewczyny, które są zbyt bierne, żeby pchnąć wagony samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89128661]No już nie przesadzajmy. Są dziewczyny, które są zbyt bierne, żeby pchnąć wagony samemu
![]() Ale to też zwykle z czegoś wynika. Jak komuś serio zależy na związku czy danej osobie to 99% potrafi wykrzesać coś z siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Uwierz mi wiem o co ci chodzi a jeśli tak zabrzmialem to chyba źle się wyraziłem..wiem czego oczekuje od kobiety i jaka ma być ,przeszłość bywa różna ,jest ważna ale nie można też opierać się tylko i wyłącznie na niej,może to tak brzmiało ,bo pierwszy raz w swoje długoletniej karierze hehe trafiłem na kogoś kto był podobny do mnie i dlatego tak leje wodę,cóż zależy mi na tej relacji ,ale jeśli prawda jest taka ,że nie zaiskrzyło i nic z tego nie będzie no to trzeba się z tym pogodzić ,acKokwiek nie rozumiem po co spotkać się z kimś 5 razy i pisać z nim non stop może nie ale często jeśli nie jest się zainteresowanym a zwłaszcza umawiać się na kolejne spotkania? No nie wierzę że to strach przed powiedzeniem prawdy ,zwłaszcza że wydawało mi się że jest wręcz mega zainteresowana tym o czym gadamy i mną przede wszystkim ,a to że fizycznie jej się nie podobałek to też takie naciągane ,no bo proszę jeśli ktoś mnie nie pociąga ,nie podoba mi się,nie leki się gadka itp mówię o tym już po pierwszym spotkaniu,wiem o tym...że tak jest,prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
uparta chmura
|
[1=93c415117c97e4de5dd6a9d a4f68eac238056681_62f82d1 ce6160;89128548]
[/COLOR] Idziemy koło stawu, a tu łabędź 10/10. Stukam Cię lekko w ramię, "o, patrz, łabę..." "Wypier....." ![]() ![]() Nie o taki rodzaj dotyku mi chodziło. Ale ty romantyczny, chciałeś mi ptaka pozakazac ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Ludzie spotykają się, a nawet ciągną wieloletnie związki z różnych powodów. Nie zawsze to musi być miłość i pożądanie. Czasem to po prostu desperacja i strach przed samotnością, chęć stworzenia związku na siłę, żeby ludzie przestali się pytać 'masz X lat, kiedy przyprowadzisz jakiegoś narzeczonego?' itp.
Jedno jest pewne, gdybyś dziewczynie przypadł mocno do gustu i zależałoby jej na tej relacji to by cię nie olała. W tej fazie znajomości wszystko powinno się toczyć naturalnie, a obie osoby powinny być sobą zafascynowane, a nie 'czasem lepiej, czasem gorzej', utrzymywanie kontaktu z wysiłkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Czasem lepiej czasem gorzej to było określenie mojego stwierdzenia ,z mojej perspektywy jak minęło spotkanie,raczej nic nie było tam wymuszane,jakby się nudziła to by się wymiksowala ,albo kolejny raz z braku laku nawet nie spotkała bo po co znów ma się nudzić 😛
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.