|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie wyrzucić dezodorant?
Gdzie wyrzucić dezodorant, który jest już bardzo stary i go nie zużyję? Szukałam oczywiście takiej informacji na różnych stronach, ale opinie są sprzeczne. Do odpadów zmieszanych można wyrzucić taki aerozol pod ciśnieniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dot.: Gdzie wyrzucić dezodorant?
Ja w takim przypadku robię z tego odświeżacz do wc albo po domu :p byle wypsikać i śmieci :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A co za problem "wypsikać" ten dezodorant do końca i wtedy wyrzucić?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu wypsikuje do końca i wrzucam do plastiku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
tez tak robie, jak juz mi sie zepsuje zapach dezodorantu to robie z niego aerozol do kibla do wypsikania, a wtedy pusty juz mozesz dac do metali
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wrzucam normalnie do metali, po prostu wypsikuje do końca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No nie wiem, raczej nie będę go ot tak w powietrze wypsikiwać, bo po co zanieczyszczać atmosferę. Tym bardziej że on naprawdę już jest bardzo stary, nie wiem ile lat tak stoi, i jest go jeszcze dużo, prawie cały.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wbrew pozorom banalnie łatwo go znaleźć (wstukujesz w google nazwę swojego miasta i "punkt selektywnej zbiórki odpadów", i od razu wyskoczy Ci adres z mapą). Tak samo banalnie łatwo do niego dotrzeć (autobusem, autem, czasem pieszo, są zawsze na jakiś przedmieściach, ale łatwo dostępne komunikacyjnie). I mega łatwo z niego korzystać (wygląda jak duży parking ze stróżówką, dosłownie podchodzisz do budki, w środku siedzi jedna lub kilka osób, mówisz im, że masz pełny dezodorant, a one bez słowa go odbiorą i wsadzą do odpowiedniego kontenera). Ja latami trzymałam w domu kłopotliwe odpady (od sprzętu elektronicznego po jakieś drobiazgi), bo nie miałam co z nimi zrobić i zawsze odkładałam na później zainteresowanie się tematem ![]() ![]() Mega się stresowałam, jak to będzie wyglądać, czy będę musiała wypełnić jakiś formularz, tłumaczyć się, płacić czy cokolwiek. A okazało się, jak pisałam wyżej: że to wygląda jak duży parking, tylko na placu stoją kontenery zamiast aut. Nie ma żadnych stert śmieci ani smrodu, wszystko jest poukładane i zadbane. Pilnowała tego babeczka, która dosłownie o nic nie pytała, powiedziałam tylko, że mam termometr, założyła rękawiczki i go ode mnie wzięła. Wszystko kompletnie za darmo, zero formalności, wszystko nastawione na komfort zwykłych mieszkańców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A mam jeszcze pytanie odnośnie płyt CD. Czy można je wyrzucić do pojemnika na mały sprzęt elektroniczny? Chodzi mi o coś takiego: https://naturalnieproste.com/pojemni...e-w-biedronce/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.