![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Cosinus - szkoły policealne/licealne dla dorosłych - opinie
Jak w tytule. Czy któraś z Was zetknęła się z tą siecią szkół? Działają w dość dużej ilości miast w Polsce, pełna lista jest na ich stronie internetowej. Proszę o opinie o szkole wszystkich, którzy mieli styczność
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cosinus - szkoły policealne/licealne dla dorosłych - opinie
Chodziłam przez jeden semestr na rachunkowość ale zrezygnowałam bo stwierdziłam ze szkoda czasu ponieważ nikt nie kończy szkoły z tytułem technika.Egzaminy są zewnętrzne a szkoła nie jest w stanie nauczyć wszystkiego.Jednym słowem szkoła dla chłopców którzy ciągle migają sie od wojska(nauka bezpłatna)
Ta szkoła to jedna wielka ściema. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę?
Jestem na studiach, ale chciałabym mieć technika z turystyki: http://wypoczynek.turystyka.pl . Naprawdę jest tak niski poziom, że nie mogą przygotować do egzaminu?
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2014-08-06 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
podczepie sie pod watek
![]() tez jestem zainteresowana technikiem z turystyki lub jakims kursem poprostu... jestem na studiach, mam inne wyksztalcenie, jednak, ciagnie mnei do turystyki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jest ze mną. Przeraziłam się jednak teraz, bo skoro kształcą nisko to wolę zapłacić, ale nauczyć się czegoś.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku na rachunkowości jedna osoba zdała egzamin na technika a na kierunku biurowym 2. Nie wiem jak w innych miastach ale w Poznaniu jest TRAGEDIA!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a slyszalyscie o kursorze? weszlam na ich strone i maja ciekawa oferte (nawet na kilka tych kursow bym poszla), ale tez nie wiem czego to jest warte... bo naprawde chcialabym sie czegos nauczyc
![]() jeszcze znalazlam cos takiego jak TEB, tez nawet nawet maja oferte... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Od tego roku jest już bezpłatna. Wcześniej właśnie tyle kosztowała.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
u nas w miescie ma latke darmowej szkoly dla idiotow,nastolatek w ciazy albo tych uciekajacych od wojska...
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
up
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba pójdę do AP Edukacji, z tego co słyszałam i czytałam na różnych forach mają największą renomę ze szkół policealnych i najlepiej kształcą
![]() W ogóle orientowałam się trochę w tych policealnych szkołach, szczególnie rocznych. Napiszę czego się dowiedziałam z telefonów i e-maili. W AP Edukacji miesiąc nauki na kierunkach Opiekunka dziecięca domowa i Fotografia/Fotoreportaż kosztuje 110 zł, są to szkoły roczne; W szkole TEB rejestratorka medyczna (2 semestry) to 10 x 150 zł grafika komputerowa tak samo film animowany i komiks (2 semestry) 10 x 180 zł w PROFESJI 92 zł za miesiąc nauki na wszystkich kierunkach w szkole rocznej.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
też bym chciala oprócz studiów mieć np.tytul technika ale sądząc po opiniach rzeczywiście jest to szkola dla tych,którzy chcą wymigać się od wojska albo dla dziewczyn w ciązy...
Zależaloby mi na jakiejś szkole bezplatnej o dobrej renomie, ale chyba taka nie istnieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem z jakiej części Polski jesteś ale fajna wydała mi się Szkoła Policealna Województwa śląskiego w Zabrzu, bezpłatna, ale z tego co zrozumiałam kształcą tylko w systemie dziennym. I mają wydziały związane z medycyną. http://www.studium-med.zabrze.pl/ Ale ja szukam czegoś tylko na rok, potem mam nadzieję, wymarzone studia ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a ja myślalam o jakiejś szkole bezplatnej zaocznej,w trakcie moich studiów.. bo po studiach wolalabym juz isc do pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja z czystym sumieniem polecam TEB sama robiłam tam technika rachunkowości i zdałam - nie wiem jak w innych miastach ale w Gliwicach jest oki, wykładowcy przyjaźni ale niestety nauka kosztuje płaciłam okolo 165 zł miesiecznie
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mi właściwie zależy bardziej na liceum dla dorosłych, niż na szkole policealnej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
up
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
uważajcie na prywatne licea. w Newsweeku byl w zeszłym tyg artykuł o tym jak CKE nie chcialo dopuścić do matury zaocznych licealistów bo dyrektor był oszustem i nie miał uprawnien do prowadzenia szkoly.
no chyba ze są znane, np taka Akademia Polonijna(Liceum Akademickie)
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam Czy ktos z Was moglby polecic dobra szkole policealna badz pamaturalna dwuletnia lub jednoroczna, jakies studium zaoczne oczywiscie w Szczecinie? Mialam sie zapisac do Zaka, juz prawie zlozylam papiery ale zaczelam szukac po internecie opinii, pozniej do Coinusa, to samo i zrezygnowalam. Chce miec cos z tego, ze przez dwa lata np, bede chodzic do szkoly, a nie zeby pozniej okazalo sie, ze to byla strata czau. Dlatego pytam, czy ktos moze mi cos podpowiedziec? ![]() Bede wdzieczna za wszelkie informacje, gdzie warto i gdzie szkoda czasu, konkretnie chodzi mi o Szczecin ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wątek podniósł się, to i ja coś napiszę
![]() W poście z czerwca 2008 zastanawiałam się nad wyborem szkoły i w końcu wybrałam szkołę TEB Edukacja ![]() Jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Nauczyciele są kompetentni, chcą nas czegoś nauczyć, ale są bardzo przychylnie nastawieni do słuchaczy. Na niektórych przedmiotach są sprawdziany, a na niektórych wystarczy napisać pracę na zaliczenie. Plan zajęć znamy z dużym wyprzedzeniem, nigdy nie było żadnych nagłych zmian. Myślę, że jeszcze kiedyś zapiszę się na kierunek Grafika komputerowa albo Dekorator wnętrz ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
ja mogę się wypowiedzieć na temat turystyki w kursorze... skończyłam, a egzamin zdałam nawet bardzo dobrze... a poziom? szkoła może faktycznie dla ludzi z nie największymi ambicjami, no i kończy ją w zasadzie każdy kto zapłaci ale... egzamin zawodowy weryfikuje wszystko. tylko że do mnie akurat argument "szkoła źle przygotowuje" jest denny. świadczy o tym fakt, że razem ze mną zdało kilkanaście osób, na-bo ja wiem-ok 30... a może skoro ja zdałam, i inni też zdali, to może szkoła jest w porządku, tylko niektórzy słuchacze niekoniecznie? dziwne, że to właśnie oni najgłośniej krzyczą o niekompetencji szkół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę na administrację do Cosinusa i wiadomo jak kogoś to interesuje i zamierza pracować w administracji, się trochę pouczy to zda ten egzamin. Dzięki temu, że tam chodzę przyjęli mnie WRESZCIE na staż!!, którego szukałam przez długi czas.
jak to się mówi-Dla chcącego nic trudnego. Jestem teraz na drugim semestrze, wiadomo to jest szkoła policealna, bezpłatna. W każdej takiej szkole znajdą osoby, które, nie dostały się na studia, ci co nie chcą iść do wojska lub młode mamy które chcą się dokształcić i zdobyć papierek. Zajęcia są co dwa tygodnie, sobota-niedziela od 8 do max 18. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czy podpisuje się jakąs umowę, ze trzeba skończyć tą szkołę? Co jak nam się odpodba?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witam, ja również szukam jakiejś dobrej szkoły (choć jestem już po studiach, ale lubię się uczyć). Z łódzkich biore pod uwagę - oprócz tych, które wymieniłyście - jeszcze VIP i Profesję. Czy któraś z Was tam chodziła i moze wystawić im opinię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Elwirka-Elmirka :D
|
A ja zamierzam się wybrać do Cosinusa od września tego roku...
TemptationInMyHeart Jakie są na tym profilu przedmioty?
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam, więc jeśli naprawdę szukacie szkoły policealnej, która ma wysoki poziom polecam Deltę w Szczecinie, nie zawiedziecie się. Faktycznie kładą nacisk na naukę a poza tym szkoła ta ma dobrą renomę i wykwalifikowaną kadrę. koleżanka kończyła ją rok temu i sporo sie uczyła. Ja szukam za to szkoły policealnej ale bezpłatnej bo płacę już za studia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Elwirka-Elmirka :D
|
LO 'Cosinus'-nauka zaoczna.Jak to wygląda???
Mam 2 pytania drogie Wizażanki:
1. Zapisałam się do LO 'Cosinus'. Co sądzicie o tej szkole? 2. Jak wygląda nauka zaoczna? Podobnie jak wykłady czy może inaczej? Sami robimy notatki czy ktoś nam coś dyktuje? Błagam, oświećcie mnie, bo w sobotę (5 września) mam pierwsze zajęcia i strach serce mi ściska z niewiedzy... ![]() Napiszcie wszystko co wiecie...
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dot.: LO 'Cosinus'-nauka zaoczna.Jak to wygląda???
ooo ja własnie dzisiaj jade sie zapisać
![]() i tez jestem ciekawa więc sie przyłączam do pytań ![]() i jeszcze jedno, bo ja skończyłam juz 2 klasy LO i miałam rok przerwy i nie wiem czy bede mogła zacząć od 3 ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Nimfa20 a na stronie jest napisane że dla nowych uczniów czeka prezent w sekretariacie, dostałas coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Dot.: LO 'Cosinus'-nauka zaoczna.Jak to wygląda???
miałam w klasie kolegę, który nie zdał. a że skończył 18 lat, udał się do tej szkoły. z tego co wiem ( niestety wiem niewiele) zajęcia odbywają się jak na studiach zaocznych, co 2 tygodnie w weekendy. nie ma sprawdzianów, tylko egzaminy ze wszystkich przedmiotów pod koniec semestru. nie wiem jak jest z pracami domowymi, z tego co wiem to ten chłopak miał do domu zadane jakieś rozprawki z polskiego czy coś w tym stylu (wiem, raczej się rzadko rozprawki na polski w liceum zadaje) , nie wiem jak z resztą przedmiotów.
aaniolkku- wydaję mi się,że będziesz musiała rozpocząć liceum od 1 klasy. aha zapomniałabym, nauka trwa 2 lata, ale to pewnie wiecie. pozdrawiam!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.