![]() |
#1 |
(=^‥^=)
|
Kłótnia o spotkanie - kto ma rację?
Od długich lat przyjaźnię się z pewną parką. Mamy wspólną grupę do pisania, gdzie jestem ja, mój chłopak, ta parka i jeszcze jeden kolega. Dla ułatwienia przyjmijmy, że ten 'osamotniony' kolega to P, a mój przyjaciel to M. Ten kolega P jest dosyć specyficzny. Nie ma dziewczyny (nigdy nie miał), jako jedynych znajomych ma nas, nie wychodzi za bardzo z domu, ciągle tylko gra na kompie, mimo wieku dalej mieszka z rodzicami i nie zamierza zmieniać tego stanu rzeczy. Nie chce się z nami spotykać, bo on nie wychodzi z domu z powodu rodziców i covida. Nawet teraz, no cyrk. Ja właściwie tego kolesia słabo znam. Może widziałam go dwa czy trzy razy w życiu na żywo. Tylko czytam co on coś tam napisze na tej grupie, ale nie mam z nim żadnej relacji, nie zależy mi na nim, jakby usunął się z tej grupy to nie zrobiłoby mi to nic, bo go tak na prawdę to nie znam. Jest dla mnie po prostu taką neutralną osobą. Jedyne co, to popiszę z nim na grupie, bo jest tam ze względu na tą parkę i tyle. Moi znajomi próbowali na różne sposoby go wyciągać z domu, ale się nie dało. No mówię, specyficzny gość. Jednak coś się stało, że zaproponował on sam spotkanie, ale... u niego w domu, bo na zewnątrz covid i ogólnie niebezpiecznie. Zacznę od tego, że powiedział, że można spotkać się w trójkę, czyli rozumiem on sam, mój przyjaciel i jego dziewczyna. Rozumiem, że w takim razie ja nie zostałam zaproszona i okej. Chyba, że to jakieś niedomówienie. Tak czy siak, prywatnie pisałam z M, poruszyliśmy temat tej propozycji P i rzuciłam, że w sumie dobrze, że mnie nie zaprosił, bo nie chciałabym do niego przyjść. Jako argument podałam, że nie lubię chodzić po domach osób, które słabo znam i nie mam ochoty poznawać jego rodziców (przypominam, że z nimi mieszka, więc to konieczne by było). I wtedy się zaczęło. Usłyszałam zarzut pretensji, że pisałam, że mi żal tego chłopaka za jego podejście do życia, a mimo to nie próbowałam nic z tym zrobić, że nie namawiałam go na spotkania. A to moja rola? Owszem, żal mi go, że ma życie jakie ma, ale to jego wybór i mi to tam lotto czy on to zmieni czy nie, bo jak mówiłam to nie jest jakaś ważna osoba w moim życiu, raczej ziomek od pisania. Też moje podejście 'nie lubię chodzić do kogoś do domu, kogo słabo znam' zostało zlinczowane. Dostałam ekstra argument 'no to poznasz go lepiej'. Na koniec usłyszałam, że mam się wypchać. Nie rozumiem reakcji mojego przyjaciela. Ten koleś prawdopodobnie nawet nie miał zamiaru mnie zapraszać do siebie tylko jedynie tą parkę, a ja dostałam lincz za to, że nie chcę przyjść i moim zdaniem mam słuszne argumenty na to by nie przyjść. Zdziwiła mnie tak ostra reakcja i zastanawiam się, czy to ja nie myślę może źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
whatever
|
Dot.: Kłótnia o spotkanie - kto ma rację?
Ile macie lat? Twój przyjaciel zachowuje się mega niedojrzale.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
(=^‥^=)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Twój przyjaciel to chyba ma syndrom ratownika. Dobrze piszesz. Nie musisz żadnemu gościowi pomagać i wyciągać do ludzi, to dorosły człowiek, jak będzie chciał się zmienić to się zmieni. Jak nie będzie chciał, to żadne starania osób trzecich tego nie zmienią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
whatever
|
No to nieźle xD dla mnie to dziwne oczekiwać że będziesz się przejmować uczuciami jakiegoś, tak naprawdę randoma, obcego dla Ciebie człowieka, skoro mówisz że to bardziej ich znajomy. Nie załapaliście kontaktu to trudno. Dziwi mnie takie wypychanie dorosłych ludzi do przyjaźni z kimś, bo jest "biedny i samotny", zazwyczaj jest jakiś powód, dla którego taka osoba nie ma znajomych.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk Edytowane przez this_witch Czas edycji: 2022-05-13 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przecież Ty go nawet nie znasz, jest dla Ciebie neutralny - tak jak Ty dla niego (nie zaprosił Cię) więc o co chodzi? Twój przyjaciel chyba miał gorszy dzień
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
(=^‥^=)
|
Cytat:
Bardziej mnie zdziwiła tak agresywna reakcja na to, że nie chcę iść do kogoś do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Inez
|
Nie lubisz tego chłopaka. Nie podoba ci się jego podejście do życia. On jak widać też nie garnie się do ciebie. Po co siedzisz na tej grupie? Jeśli zależy ci na tamtej parze to utrzymuj kontakt z nimi, z tym chłopakiem nie musisz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego tez nie kumam, siedzenia w tej grupie. My mamy grupę, w której jest taki kolega, jak opisany przez autorkę, tylko z nim jest jeszcze gorzej xD i to wlasciwie kolega jednej osoby z grupy. Przychodzi na spotkania ze względu na kolegę, nie na nas. I spoko. Ale na grupie internetowej go nie ma, no bo po co xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
tacy ludzie jak ten twój przyjaciel chyba lubia sobie wymyslać w życiu problemy. za spokojnie mu było, to wywował awanturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
(=^‥^=)
|
Póki co powiedziałam, że ma mi dać spokój i go zablokowałam, bo ciągle szły wyzwiska w moją stronę, właśnie typu wypchaj się, czy o jakieś wykręcanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
whatever
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No właśnie?
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
I coś mi się nie klei w tym wątku, jakby jakieś fakty zostały zatajone. Nie wierzę, że koleś zareagował tak agresywnie o zwykłą błahostkę, a wcześniej był dobrym kumplem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego M założył, że P Ciebie też zaprosił? Przedstawilas to tak, że on Cię nie zaprosił do siebie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
(=^‥^=)
|
Nie wiem czy zostałam dobrze odebrana. Nie leciały wyzwiska typu na 'k'. Dostałam serię wyrzutów, że się wymiguję po prostu, najostrzejszym było te 'wypchaj się'. Jak akurat on się zdenerwuje to 'na całego', mieliśmy też dobre momenty i służył mi pomocą. A koleżanka, z którą nie mam już kontaktu była z innej paczki znajomych.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- [1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89217893]I coś mi się nie klei w tym wątku, jakby jakieś fakty zostały zatajone. Nie wierzę, że koleś zareagował tak agresywnie o zwykłą błahostkę, a wcześniej był dobrym kumplem.[/QUOTE] On tak reaguje na takie błahostki, nie panuje często nad emocjami. Mogę screena zamieścić, którego potem usunę dla lepszego zobrazowania sytuacji. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89217893]I coś mi się nie klei w tym wątku, jakby jakieś fakty zostały zatajone. Nie wierzę, że koleś zareagował tak agresywnie o zwykłą błahostkę, a wcześniej był dobrym kumplem.[/QUOTE]
Może, ale z drugiej strony. Kto wie, może ten "przyjaciel" uważa, że jak Miss_Suze jest kobietą, to powinna matkować facetom dookoła. Różne dziwne przekonania mają ludzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ale zdajesz sobie sprawę, że to tak nie powinno wyglądać u dorosłej osoby?
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Może sobie uważać co chce, ale jakby ktoś mną próbował rządzić to nie byłby nawet moim znajomym. Jakaś chora sytuacja, a ona go jeszcze przyjacielem nazywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dziwne dla mnie jest to, ze ten „izolujący się” kolega wysyła zaproszenie na grupie, ale enigmatycznie zaprasza z niej tylko jej część. To nie mógł napisać bezpośrednio do tej pary? Co na to ta dziewczyna z pary? Przyjaciel brzmi jak jakiś dominujący furiat, nie chciałbym się z kim takim kumplować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
(=^‥^=)
|
To screeny całej rozmowy o tym, potem ode mnie poszedł blok.
Edytowane przez Miss_Suze Czas edycji: 2022-05-14 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Jakby ktoś się do mnie zwracał w taki agresywny, wulgarny sposób jak na tych screenach to przestałby być moim znajomym natychmiastowo. Nawet kosztem znajomości z jego dziewczyną. Już bym go nie odblokowywała i tobie radzę to samo, bo koleś brzmi jak jakiś niezrównoważony psychicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
whatever
|
Nie wiem, albo czegoś nam nie mówisz, albo ten przyjaciel jest jakiś niezrównoważony, bo nie mam pojęcia czemu go to tak bardzo odpaliło. Odechciałoby mi się tej znajomości, serio.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
To ile on ma lat? 29 czy jest po trzydziestce? Ciężko zrozumieć ten cały konflikt szczerze mówiąc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
(=^‥^=)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Sama stwierdziłaś, że ten typ tak ma, że jak się zdenerwuje to... Trochę więc dziwi to Twoje zdziwienie. Może po prostu szukał powodu do wkurzenia się na kogoś i padło na Ciebie. I może czas - ponownie - sobie przemyśleć pewne znajomości.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.