|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
20 lat i wiecznie sama...
Ostatnio coraz bardziej zaczyna mnie to martwić, bo w sumie nie jestem już nastolatką i w tym wieku z brakiem "związkowych doświadczeń" po prostu jestem już w zdecydowanej mniejszości. Na co dzień nie przejmuję się tym, staram się żyć pełnią życia, ale przychodzą takie dni, że jest mi przykro i nie wiem dlaczego tak jest. Jestem niebrzydka, niegłupia, dbam o siebie. U mnie na studiach praktycznie każdy kogoś ma. Nie uznaję związku jako wyznacznika szczęścia, ale z drugiej strony nie chce całe życie być sama. Chodziłam na randki, ale nic z tego nie wyszło. Wiem, że to głupie, ale trapi mnie to, że już nie przeżyje pierwszego razu w wieku nastoletnim, co u moich niektórych koleżanek jest nie do pomyślenia, żeby nigdy nic. Już sama nie wiem co robić..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: 20 lat i wiecznie sama...
Ledwo liceum skończyłaś, wyluzuj, masz całe życie przed sobą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ale Ci to serio przeszkadza czy po prostu porównujesz się z innymi i masz wrażenievze z Tobą w takim razie jest coś nie tak? Nie patrz na innych tylko na siebie. Jesteś szczęśliwa? Lubisz swoje życie? Jeśli.tak to wyluzuj. Na miłość przyjdzie jeszcze czas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
To chyba jakiś troll wątek albo w dziwnym środowisku się obracasz, bo średni wiek inicjacji seksualnej w Polsce to 19, więc nie wierzę, że kogoś naprawdę może szokować debiutowani po 20.
Jeśli chcesz mieć faceta to randkuj do skutku aż poznasz takiego, który będzie ci odpowiadał i ty jemu. Nie ma innej rady niż aktywne szukanie choćby za pomocą jakiś grup zainteresowań, kół naukowych czy aplikacji randkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
I tak jak dziewczyny radzą - podchodź do tego na luzie. Związek ma być tylko dodatkiem do twoje życia, a nie jego sensem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno, spokojnie, jesteś młodziutka, wszystko przed Tobą. Ja np. za moment kończę 31 lat i z nikim nie jestem. I nie rozpaczam z tego powodu, bo nic na siłę. Jestem raczej towarzyska i otwarta na ludzi, więc jak mam kogoś poznać, to poznam, a jak nie, to nie. Najgorzej, jak od człowieka wieje na kilometr desperacją, bo musi być z kimkolwiek byle być, dla zasady. A co do pierwszego razu - na pewno nie musi być w wieku nastoletnim, więc luz. Powiem Ci nawet, że nastolatki z perspektywy dorosłej osoby to często jeszcze takie trochę dzieciaki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez morning_coffee Czas edycji: 2022-06-04 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
20 lat to nie wieczność, to sam począteczek życia. Masz czas. Oceany czasu. Będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nic na siłę. Wyluzuj. I mówię to z perspektywy 32letniej singielki. Miłości się nie szuka, choć fajnie jej czasem pomóc: wychodź na eventy, zapisz się do jakiegoś klubu, uprawiaj sporty... Jesteś na studiach. Korzystaj z tego. Może chłopaki Twoich koleżanek mają fajnych kolegów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, ja zaczęłam się spotykac z facetami dopiero jak miałam nie całe 23 lata. Koleżanki się dziwiły że jestem "taka fajna" a z nikim nie jestem. Szczerze to wcześniej nie miałam większej potrzeby żeby z kimś chodzić, pomimo tego że jakaś presja była, bo większość dziewczyn miała kogoś. Ale ja zawsze byłam samotnicą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.