![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
cienie i worki pod oczami ! kwas czy mezoterapia ?
witam wszystkich aktywnych forumowiczów !
dołączam do społeczności bo dręczy mnie i meczy mój problem a mianowicie strrraszne worki i cienie pod oczami które mam...hmm odkąd pamiętam. są one postępujące z wiekiem co nikogo nie zdziwi. przez te lata wykonałam masę badan i zużyłam tony kremów, efekty jeśli były to na krótko. najmniej widoczne były.....jak byłam w ciąży, po prostu bajka...no ale 3 m po porodzie wróciły i są jeszcze gorsze. chciałabym już coś z tym zrobić. rozważam mezoterapie lub wypełniacz. czy ktoś ma doświadczenie? jakie efekty ile się utrzymują? czy warto w to inwestować???? plissss o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: cienie i worki pod oczami ! kwas czy mezoterapia ?
Pytałam o wypełnianie kwasami lekarza, który robił mi "marionetki". Efekt utrzymuje się ok. 2 lat i nigdy podobno nie jest już gorzej niż przed zabiegiem, bo kwas stymuluje wydzielanie naturalnego kwasu przez nasz organizm. Widziałam osobę po zabiegu i efekt był bardzo dobry.
Szukaj dobrego specjalisty, bo podanie kwasu w tym miejscu wymaga precyzji. Jeśli jesteś z Wielkopolski to służę adresem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witam
wykonywałam zabieg z uzyciem wypełniacza i moge szczerze polecic. u mnie efekt utrzymuje sie nadal a minęło ok 9 miesiecy. faktycznie po pierwszej wizycie nie widzialam spektakularnego efektu ale to dlatego,że pomimo sugestii lekarza nie pzwolilam uzuc wiecej kwasu, był to mój pierwszy taki zabieg i strach mnie obleciał,ze moze za duzo, ale wróciłam po tygodniu i lekarz poprawił co nieco po swojemu i teraz jest super. serio nie widac sińców, a też miałam bardzo widoczne, worki tez sie mniejszyły znacznie aczkolwiek nie całkowicie a szkoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
uwazam ze powinnas najpierw sprobowac mezoterapie, slyszalam ze efekty u wiekszosci są i utrzymuja sie jakis czas. nie oczekuj spektakularnego efektu ;] ale znacznie poprawionej kondycji skóry wokół oczu. dodatkowo: mezoterapia to nie jeden a seria zabiegów, weź to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zdaję sobie sprawe że moich worków i sińców nie pozbęde sie całkowicie i na zawsze... ciekawa jezcze jestem innych opini.. dziękuje mrzfraczek za Twoj post. tez chciałabym być tak zadowolona po zabiegu ;] moze już niedługo ;] ale jak to mówia przezorny zawsze ubezpieczony, potrzebuje zebrac parę opini. dziewczyny opiszcie swoje doswiadczenia..lub moze znacie kogos bliskiego kto wykonywal mezoterapie i/lub wypelniacpod oczy?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nikt nic?
![]() ![]() Guwernantka - czym są te "marionetki"? szkoda,ze nie nie z Malopolski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
rozumiem Cie doskonale, bo takie worki to zrobiły mi się juz w liceum, u mnie być może przyczyną była szybka utrata wagi. takie worki, to faktycznie tragicznie wyglada, jakby się ciągle zmęczonym..i to wieczne pytanie " nie wyspałaś się?" masakraaaa. mialam z tego powodu straszne kompleksy wiec....usunęłam je chirurgicznie.
zabieg wykonany był na znieczuleniu ogólnym, usunięte zostały wałeczki tłuszczu, troche wycięte skóry. może poradź się dobrego lekarza, może kilku. po co Ci serie zabiegów i ciągłe czekanie na efekty. tu efekt masz jak w banku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
czasami myślałam nawet i o chirurgii plastycznej...ale raczej mnie nie stac w tym momencie, poza tym trochę sie boje na chwile obecną. chciałabym najpierw spróbować z mezoterapią albo wypełniaczem..no własnie czy delfino6 czy próbowałas tej drogi czy od razu "pod noż"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Saarenka Czas edycji: 2014-07-14 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hehe na pewno do tak drastycznych posunięć nie jestem zdolna ;]
zainteresował mnie ten temat mezoterapii derma rollerem, poczytałam trochę i podobno bardzo chwalą sobie pacjentki ten zabieg. macie doświadczenia jakieś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jestem po podaniu kwasu w miejsca cieni pod oczami. Zabieg całkowicie bezbolesny, trwał kilka minut, a efekt widoczny od razu. Po 4 tygodniach idę na wizytę kontrolną i ew. dostrzyknięcie kwasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
witam. jestem po serii zabiegów derma rollerem. zabieg ten można stosować nie tylko na tzw cienie pod oczami ale także przy zwalczaniu problemów skórnych tj przebarwienia. To tez było przyczyna dla której zdecydowałam się na zabieg. po pierwsze bezbolesny. Po drugie mogę powiedzieć ze przyjemny. urządzenie wygląda jak golarka, w głowicy ma wiele mikroigielek przez które są wprowadzane substancje aktywne. Po zabiegu byłam zaczerwieniona przez kilka godzin.ale później żadnego śladu zabiegu. zatem podsumowując nie wiem jak zadziała pod oczy ale zabieg w moim przypadku dał oczekiwany efekt. Myślę ze warto spróbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja miałam po 2 wkłucia w każdą dolinę. Igiełka tak cienka, że nawet śladu wkłucia nie widać, siniaków zero. Nie czuć żadnej obcej substancji.
Efekt ma się utrzymać kilka lat. Cienie i zagłębienie miałam od zawsze. Stosowałam mocny korektor. Teraz nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Worki pod oczami.
Witam,
mam 18 lat i od dzieciństwa mam problem z workami pod oczami, teraz są trochę większe niż wcześniej. Nie pomagają schł.łyżeczki, herbaty. Wiecie jak się tego pozbyć lub zmniejszyć , ile kosztuje jakiś zabieg a na jaki pójść? Drugie pytanie czy jak schudnę (mniejszy poziom tkanki tłuszczowej) to zmniejszą się te worki ? Bardzo proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Worki pod oczami.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Worki czy cienie bo to dwie rozne sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli to faktycznie worki pod oczami w których równie dobrze może znajdować się też tłuszcz, to nic tylko wyciąć u chirurga a później laser frakcyjny, żeby zagęścić skórę. Jeśli to worki wywołane zatrzymaniem limfy, to może drenaż limfatyczny wokół oczu? Jeśli masz worki wywołane alergią, wiadomo lekarz i recepta. Można też spróbować z kompresami z ziół
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S za wszelkie wskazówki z góry dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Może worki pod oczami powstały w wyniku złego trybu życia??jesteś młoda więc wnioskuję, że nie śpisz za długo a te 7 godzin koniecznie trzeba spać. Zacznij może od zmiany trybu życia a potem zastanawiaj się poważniejszymi krokami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Podpinam się pod temat...też mam problem z workami pod oczami, wyglądam jak buldog maskara jakaś! Czytałam o falach radiowych, czyli radiofrekwencji czy ktoś z was miał z czymś takim do czynienia? Thx
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Jestem bardzo zadowolona. Na wizycie kontrolnej minimalnie dodano kilka kropel z jednej strony, choć jak dla mnie ta niby korekta nie była konieczna. Zniknęły doły i zasinienie, a z czasem było coraz lepiej. Skóra pod oczami wyrównała się kolorystycznie z resztą.
To była bardzo trafna decyzja, szkoda że nie zdecydowałam się wczesniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
ale zanim zaczniesz zabawę z prądami, robiłaś jakieś badania np.moczu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja to mam chyba kompleks mojej skóry wokół oczu....cały czas coś mi nie gra. Generalnie koleżanki, mąż uważają że wyglądam super, ale ja nie jestem zadowolona. Jak byłam na konsultacji to lekarka do mojego problemu zaleciła wypełnieniem kwasem hialuronowym wraz z rozjaśnieniem skóry. Kwas ma się utrzymywać do roku.
Guwerantka wiesz jaki miałaś podany preparat, dokładnie nazwę? pamiętasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o cienie i worki pod oczami polecam bez dwóch zdań mezoterapię. Błyskawicznie możemy uzyskać efekt odmłodzonej i jędrnej skóry, która dostaje bogaty zastrzyk witamin. Z zabiegów korzystam w klinice Eastmed. Pani Doktor idealnie wyczuwa potrzeby pacjenta. Przyznam szczerze, że delikatnie poprawiłam sobie również usta. Zmiany są drobne, ale naturalne i znakomicie poprawiają wygląd twarzy. Pomyślcie nad tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
mi te moje wory pod oczami tuszuje wypełnianie kwasem doliny łez .
dla mnie super szybki efekt . dziś miałam robione właśnie .raz dwa i po sprawie . i od razu można wyjść do ludzi .to tez fajne ![]() a skłonność do worków zawsze miałam .oczywiście pogłebiało się to jak zarywałam nocki ,ale w sumie jak się wysypiłam to tez nie było mega poprawy ...
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Na pewno nie zaszkodzi odwiedzić lekarza albo przynajmniej kosmetyczkę, którzy obiektywnie ocenią wielkość problemu i przyczynę.
Jeśli worki są po prostu częścią twojej urody to pomogą: - krem pod oczy np. apteczny żel ze świetlikiem, przechowywany w lodówce, nakładany poprzez masaż okolic oczu, taki jak np. ten: https://www.youtube.com/watch?v=H7NW...kKJCqU&index=4 - mniej kawy i czarnej herbaty - a najlepiej w ogóle. Efekty masażu widać od razu (przetestowane na moje drugiej połowie), efekty odstawienia kawy po ok. tygodniu. Nie bój się, że jeśli schudniesz zmniejszy ci się grubość tkanki tłuszczowej na twarzy. Zmniejszy się, ale nie będzie widoczna - w twoim wieku skóra jest jędrna i elastyczna i poradzi sobie z utratą wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.