|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odpuszczenie sobie kosmetyków na trądzik?
Nie będę przesadzać. Już od chyba 5-6 lat używałam tylu różnych kosmetyków na trądzik. Tu Nivea, tu Under Twenty, tu Roche la Posay (czy jakoś tak), i nic. Trądzik po prostu nie znika.
Za to z drugiej strony czytałam parę razy w internecie o osobach, które nic nie robią i praktycznie w ogóle trądziku nie mają. Dlatego tak sobie pomyślałam, a co by się stało gdyby używać do mycia twarzy samej wody, i co najwyżej po prostu nałożyć jakiś krem na suchą skórę? Czy jest tu ktoś taki co zrobił taki eksperyment, i jakie to efekty przyniosło? Czy byłoby to duże ryzyko? W sensie, że trądzik zamiast się zmniejszyć to się zwiększy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Odpuszczenie sobie kosmetyków na trądzik?
Trądzik należy leczyć, a nie uzywac przypadkowych kosmetyków z drogerii... Polecam Ci konsultację z wywiadem u kosmetologa. Jeśli będą wskazania, skieruje do dermatologa.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpuszczenie sobie kosmetyków na trądzik?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.