|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dlaczego on to znów zrobił i się odezwał..
Przeżyłam krótki lecz intensywny związek z moim ex. Rozstalam się z nim w styczniu. Bardzo źle to przezyl, bo powiedział mi wprost, ze to on zdecyduje kiedy będzie chciał zakończyć znajomość. Zaczął mnie nękać smsami. Raz pisał jak bardzo mnie kocha aby za chwilę wypominać mi moją przeszłość (kiedyś brałam narkotyki). Przedostatni raz odezwał się 20 czerwca kolejny raz wyznając mi miłość. Wszystko było okej, wszędzie został zablokowany, zmieniłam numer. W ostatnia niedzielę napisał do mnie na messengerze jego kolega, że mój ex spotkał niby moje patologiczne koleżanki od imprez i brania narkotyków jakoby te mnie obrażały i powiedział że ze mną się zadają i a mimo wszystko gadają na mnie okropne rzeczy przy ludziach. Tak naprawdę nigdy z tymi dziewczynami nie imprezowałam, jestem 4 lata czysta. Nie pije alkoholu. Mimo to ex dalej mnie szufladkuje z tymi osobami. Podobno napisał do mnie wtedy smsa. Tak naprawdę nie wiem po co trzyma dalej mój numer telefonu skoro ma dziewczynę... I jeszcze poprosił swojego przyjaciela żeby wysłał mi wiadomość od niego.. Chociaż mam wrażenie, że może już da mi spokój.. Powiedział że nic więcej nie ma do dodania i żebym żyła swoim życiem.. Na koniec napisał żebym spier...... Bo on nie chce ze mną kontaktu bo tylko się denerwuje. Napisałam że go nienawidzę i że największą patologia jest on.. Tak bardzo mi przykro, jestem wykończona psychicznie.. Czasem myślę po prostu żeby wyprowadzić się ze swojej miejscowości i zacząć życie gdzieś indziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego on to znów zrobił i się odezwał..
Nie podsycaj tego kontaktu, nie odpowiadaj NA NIC, na żadnym komunikatorze, nikomu, jego kolegom też nie.
Druga rzecz to zebranie nienawistnych wiadomości i pójście z nimi na policję, zgłaszając stalking. Przy odrobinie szczęścia zaprosiliby go na posterunek i pogadali z nim, prawdopodobnie zapał do wypisywania by mu ostygł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, ten typ tak ma. Niejako powiedział Ci, że jeszcze z Tobą nie skończył, bo jak kończyć, to tylko na JEGO ZASADACH. Nie dawaj się tym obciążać. Oczywiście, że to z nim jest mocno nie tak. Ty masz prawo iść do przodu, żyć po swojemu i nie wstydzić się swojej przeszłości. On po prostu znalazł Twój słaby punkt, strunę na której może grać i to wykorzystuje. Nie może przeboleć, że to Ty to zakończyłaś. Zablokowałabym na wszelki wypadek wszystkich jego znajomych, których może jeszcze gdzieś tam masz na komunikatorach, zrobiła czystki. I następnym razem takie wiadomości usuwaj bez czytania.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zablokuj go. I jego przyjaciela też. Wszędzie. Co to znaczy, że zakończycie znajomość na jego zasadach? Niech się w d ugryzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Żeby iść na policję w sprawie stalkingu, to musisz przede wszystkim się sama przestać wdawać w takie kłótnie. Bo jak wypisujesz, że go nienawidzisz i że on jest patologią, to potem on może tobie tez zarzucić stalking czy nękanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
🦄
|
Poblokuj, jeżeli będzie się powtarzać zgłoś to na policję, bo musisz być bezpieczna. Nie odpisuj, nie odpowiadaj.
Jest opcja, że on jest niezrównoważony i może Cię spotkać z jego strony zagrożenie, więc nie wdawaj się w kłótnie i pyskówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zmiana otoczenia to bardzo dobry pomysł.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jaki stalking, póki co to pyskówki z obu stron.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.