|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Opóźnienie miesiączki - primolut nor/provera
Cześć,
Czy któraś z Was stosowała te tabletki na kilkudniowe opóźnienie spodziewanej miesiączki? Najprawdopodobniej na skutek przeziębienia dostałam okresu tydzień wcześniej, niż się spodziewałam, a mniej więcej za miesiąc w tym czasie wybieram się na wakacje i kompletnie nie pasuje mi się męczyć z okresem na wyjeździe. Myślałam zatem o jakimś sposobie na opóźnienie miesiączki (niestety na typowa antykoncepcje za późno, bo nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy). Czy któraś z Was stosowała tabletki primolut lub provera w tym celu? Jak to się stosuje i czy miałyście jakieś skutki uboczne? Widziałam na necie oferty wypisania recpt na takie leki w tym właśnie celu i zastanawiam się, czy to bezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opóźnienie miesiączki - primolut nor/provera
Brałam dwa razy primulot , za każdym razem 3 tabletki dziennie, okres przyszedł na 4 dzień po odstawieniu. Zaczynałam brać ok 3 dni przed miesiączka. Nigdy mnie nie zawiódł. Przesuwałam o ponad tydzień, za drugim razem nawet chyba o więcej. Polecam wziąć dwa opakowania, jedno ma 20 tabletek tylko, na 6 dni starczy a trzeba zacząć przed okresem.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.