|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zmiana preparatu
Hej, od kilku lat stosuje Novynette , natomiast przez spadek libido i permanentna suchość postanowiłam zmienić na Belarę. W środę przyjęłam ostatnia tabletkę Novynette, a w czwartek za tydzień powinnam przyjąć Belarę po 7 dniowej przerwie. Moje pytanie brzmi : czy mogę przyjąć pierwsza tabletkę w poniedziałek a nie w czwartek, czyli skrócić przerwę o kilka dni? Czy ochrona zostanie zachowana?
Drugie pytankiem dla osób, które zmieniły swoje tabletki na Belarę- zauważyliście zmianę na plus ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmiana preparatu
Na drugie pytanie, nie odpowiem. Nigdy nie stosowałam tych tabletek. Zobaczysz jak będziesz się na nich czuła. Jak Ci nie podpasują to przecież zmienisz.
Co do pierwszego. Tak będzie zachowana. Robi się 7 dni przerwy żeby zminimalizować ryzyko plamienia w pierwszym miesiącu stosowania nowych tabletek. Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.