|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Świadkowa:) a raczej jej brak
Dziewczyny, mam problem który mnie przytłacza ostatnimi dniami. I chyba tu jest dobre miejsce na wygadanie się i ewentualnie poczytania porad czy przyjęcie kubła zimnej wody, że taki problem to nie problem
![]() No i cóż, tak jak już dotarłam do wniosków że fajnie byłoby mieć przyjaciółkę ![]() Poradźcie coś, bo zamiast cieszyć się przygotowaniami ja jestem wciąż w dołku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowa:) a raczej jej brak
Ja wybrałam świadkowa 2 miesiące przed ślubem, nie masz się jeszcze czym stresować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie pocieszę Cię znacząco, ale nie jest tak źle jak myślisz.
Zostałam 3x świadkową chwilę przed ślubem, "planowe" świadkowe zapomniały dowodu - więc awaryjnie masz zapas czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poproś mamę o świadkowanie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Myślałam o tym, ale pomysł z mamą jako świadkową jest kiepski. Mama będzie się lepiej czuła w roli mamy, a nie świadkowej. Muszę więc znaleźć inne wyjście z sytuacji:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko zalezy od tego jakie sa Twoje oczekiwania wobec swiadkowej. Ma Tylko podpisac dokumenty? Chcesz ja czolgac od wyboru sali po wybor kwiattka dla swiadka. Czego od niej chcesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89267664]Pare razy swiadkowalam.
Wszystko zalezy od tego jakie sa Twoje oczekiwania wobec swiadkowej. Ma Tylko podpisac dokumenty? Chcesz ja czolgac od wyboru sali po wybor kwiattka dla swiadka. Czego od niej chcesz?[/QUOTE] Wiadomo że w głębi duszy chciałabym super koleżankę, z którą będę mogła pójść wybrać suknie czy poradzić się jakie dekoracje dobrać itd itd, która zorganizuje mi jakiś wyjazd panieński nawet we 2… Natomiast wracając na ziemię - wystarczy podpis i drobna pomoc w trakcie wesela, nie oczekuję nic wielkiego |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dekoracje i kwiaty wybieraj z narzeczonym. Sukienke wybierz z kolezankami ktorych gustowi ufasz. Pawnie masz takie w swoim otoczeniu. Na ostateczny wybor zaproś mamę. Co do panieńskiego, nie wiem, darowalabym sobie. Albo zorganizowała sobie sama. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2022-06-27 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to może ktoś ze strony narzeczonego? siostra, żona brata albo kuzynka?
suknie wolałabym wybierać sama. A zamiast wydawać na panieński poszłabym do spa sama albo z mamą Edytowane przez Sybil_ Czas edycji: 2022-07-01 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A może dwóch świadków? U mnie na ślubie świadkami byli mój brat i brat mojego męża ;D i było super
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nikogo ze strony narzeczonego nie mam. Suknię wybiorę może z jakimiś dalszymi koleżankami lub z mamą - z tym nie mam problemu w sumie, tak samo panieński też ok. Case jest taki że nie mam takiej jednej dobrej koleżanki, która będzie za mną siedzieć na ślubie, i obok na weselu, każda to taka znajomość bardzo luźna, chyba muszę popracować po prostu na zawężeniem relacji… ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89276419]Niewatpliwie panowie chetnie pomoga przy wyborze kwiatow, dekoracji i sukienki ![]() Dwóch świadków odpada na starcie - tu już totalnie nie mam kogo wziąć - jedyny bardzo dobry nasz znajomy będzie już u nas świadkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moi świadkowie nie robili nic dodatkowo na moim ślubie czy weselu. Mieli podpisac dokumenty i dobrze sie bawić. Moze ktores z rodzicow pana mlodego zostaloby swiadkiem? ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Fajny pomysl Doczytalam ze slub za rok, zaprzyjaznij sie z kims, daj szanse jakiejs znajomej. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2022-07-07 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89280395]Problemem nie jest to że nie masz kogo poprosic na świadka tylko to ze nie masz bliskich relacji z kobietami. I przy okazji slubu to zrozumiałas. Popracuj nad swoimi relacjami, to dobra okazja zeby sie nad nimi zastanowic. Moze jak komus daszcszanse to ta znajomos rozkwitnie.
Moi świadkowie nie robili nic dodatkowo na moim ślubie czy weselu. Mieli podpisac dokumenty i dobrze sie bawić. Moze ktores z rodzicow pana mlodego zostaloby swiadkiem? ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Fajny pomysl Doczytalam ze slub za rok, zaprzyjaznij sie z kims, daj szanse jakiejs znajomej.[/QUOTE] Dokładnie, muszę po prostu wykorzystać ten pozostały rok na zacieśnienie relacji, chociaż jako introwertyczka nie jest to takie łatwe.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, podbijam wątek z aktualizacją jak to wyglada na ten moment i oczywiście proszę o radę!
![]() Odnowiłam w lipcu kontakt z koleżanką, z którą tak wyszło że nie rozmawiałam pare lat. Wyszło naturalnie, spotkania itd, teraz gadamy online praktycznie codziennie. Mieszka w innym mieście niż ja więc nie mam większej możliwości się z nią widywać często. Ona ma swój krąg znajomych, z którymi się trzyma od lat, jeżdżą na wspólne wakacje, spotykają się - ogólne zazdro takich relacji ![]() I tu wchodzę ja - podręcznikowy overthinker - i myśle od jakiegoś czasu czy zapytać ją o świadkowanie, czy wypada, co sobie pomyśli, że pewnie nie mam przyjaciół i zawiewa desperacją(co jest prawdą xd), czy się w ogóle zgodzi… Z jednej strony już pytałam czy poszłaby ze mną oglądać suknie, zgodziła się, wiec jakiś krok w tym kierunku zrobiłam. Czekam na wasze rady i przemyślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś. Generalnie uważam, że nie ma obowiązku regularnego pisania czy spotykania się żeby ktoś nie uznał, że "nie pasuje" czy "za wcześnie". Wychodzę z założenia, że jak coś komuś proponuję albo zapraszam i ktoś się zgadza to znaczy, że chce. Koleżanka zgodziła się pomóc w wyborze sukni ślubnej - to dobry znak, widać, że chce pomóc. Po prostu powiedz jej, że cieszysz się, że odnowiłyście kontakt i chciałabyś podtrzymać waszą znajomość i zapytaj czy chciałaby zostać świadkową. Jeśli uzna, że to nie dla niej po prostu Ci to powie i będziesz wiedziała na czym stoisz. Skąd jesteś? Jeśli naprawdę nie masz kogo poprosić i jeśli koleżanka się nie zgodzi to może będę Ci mogła pomóc. Byłam już raz świadkową i uważam, że to świetna rola ![]() Edytowane przez Tiaki Czas edycji: 2022-10-17 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.