![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakupy na ezebra.pl czy opłaca się tam robić zakupy?
Hej!
Mam pytanko właśnie o tym sklepie czy opłaca się tam robić zakupy? Jaka jest jakość tych kosmetyków itp. itd. Tak się najarałam aby tam sobie zakupić parę kosmetyków i jaki byłby koszt przesyłki miałabym zamiar wydać tam 50zł nie więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wredny kotecek
|
Dot.: Zakupy na ezebra.pl
Ja zamawialam od nich kosmetyki przez ich konto na allegro i bylam zadowolona. Kupiłam 3 pomadki revlon po 12zl każda gdzie w normalnym sklepie typu douglas ta sama kosztuje ponad 50zl ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
co do kosztów przesyłki to ten sklep funkcjonuje również na allegro i tam niezależnie od ilości kupionych sztuk płacisz za list polecony 5,99
jakość jest ok, nie miałam zastrzeżeń |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Gorąco i szczerze polecam sklep ezebra.pl na allegro. Zamawiam tam od około trzech lat i wszystko jest zawsze w porządku. Ceny kosmetyków super niskie, przesyłka też jest za mniej niż 5 zł. Ostatnio znowu kupiłam u nich kilka rzeczy.. xxxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-08 o 09:00 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Robię u nich już 3 zakup kosmetyków i jestem bardzo zadowolona. Ceny są niskie oraz opłata za wysyłkę jest stała. Jedyny minus taki, że pewne towary jak są to w mega ilościach, a potem nagle znikają i nie ma ich po kilka miesięcy. Tak miałam z jednym podkładem, że nie kupiłam go pół roku temu przy innych zakupach tam, bo go nie było. Dopiero kilka dni temu znów ten kosmetyk pojawił się u nich na magazynach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja również robiłam u nich zakupy już sporo razy ![]() ![]() Raczej nie kupię tam podkładu czy tuszu do rzęs! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czatka pamiętaj, że loreal sa sporo tansze np w uk.
Zamawialam tez w innym sklepie podklady max factora o 20zl taniej za sztukę i robily z twarzą cuda, wiec to nie mogly byc podróbki. A z ezebry powinna mi przyjsc pierwsza paczka w poniedziałek ![]()
![]() |
#8 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie. Kupowalam przez allegro w srode. Wykorzystalam za to kupon - 20 zł.
Ale chodzi mi o to, ze w opisie dostawy jest ok 5zl i kazda kolejna sztuka 0 zł, a mnie naliczylo 10 zl.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie wiem czy to przypadek, ale moja siostra także miała problem z szybko skończonym podkładem ( Maybelline Super Stay Better Skin). Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja teraz zainwestuje w podkład np. z rossmana
![]() ![]() A ogólnie co do reszty kosmetyków raczej nie mam zarzutów ( oprócz tuszu do rzęs). Kredki do oczu są spoko, cienie do powiek chyba też, jakieś błyszczyki( patrzcie na pojemność kosmetyku). Pozdrawiam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
A czy może któraś Was zamawiała z ich sklepu podkład REVLON Colorstay 24 h do cery tłustej? Czy to ta sama jakość? Jego normalna cena to prawie 70 zł a tutaj 25 zł..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Coś czuję że cały ten wątek to jedna wielka krypto(a nawet i nie krypto sądząc po ilości postów wypowiadających się "wizażanek"
![]() aczkolwiek jakby ktoś naprawdę zainteresowany czytał to polecam. Zamawiałam u nich kosmetyki Sleek, już nawet nie ze względu na cenę, a dostępność, w Polsce niestety stacjonarnie nie mogłam nigdzie ich znaleźć. Koszty produktów, przesyłki ok. Przesyłka przyszła szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja tam raz zrobiłam duże zamówienie. Zamówiłam m.in. puder Max Factor, który zwykle kupowałam w Rossmanie za ponad 50 zł, tam kupiłam za 19. Porównałam sobie, są identyczne, zapach (a kto używa, ten wie, że charakterystyczny), opakowanie, faktura - także nie są to podróbki, a na pewno nie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dłuugo u nich zamawiałam ale 2 wtopy zaliczyli - zjełczały olej jaśminowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiałam u nich. Wydaje mi się, że mają Revlony z rynku amerykańskiego, bo kolor był inny (ciemniejszy).
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja bardzo nie polecam tego sklepu. Otrzymałam uszkodzona paczkę z rozlanymi kosmetykami. Wszystko było w zwykłej bombelkowej kopercie, w ogóle nie zabezpieczone. Rozlał się tonik i żel, a wszystkie kartonowe opakowania były mokre. Po napisaniu do nich maila, że jestem oburzona formą zapakowania płynów, oraz że 7/8 kosmetyków jest przez to uszkodzonych otrzymałam wiadomość, że zwrócą mi 7 zł za tonik i dostanę darmową wysyłkę... Śmiech na sali. Obsługa klienta jest u nich straszna na każdym poziomie.
Już wolę robić zakupy w minti lub na kosmetykomani, gdzie paczuszki nie dość, że są dobrze zabezpieczone, to jeszcze są ślicznie zapakowane.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie polecam sklepu ezebra gdyż od momentu zamówienia do momentu otrzymania przesylki uplynelo około dwa tygodnie. Zenada. Tyle to się czeka na przesylke z Chin a z USA 7 dni. Nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Terazmarysia
|
![]()
Robię tam regularnie zakupy od ok.1,5 roku i jestem bardzo zadowolona! Mają naprawdę niskie ceny i bardzo sumiennie pakują kosmetyki. Dostawa nigdy nie trwa dłużej niż 2-4 dni robocze (zawsze zamawiam do paczkomatu).
![]() ![]() Na przestrzeni lat kupiłam ostrza do maszynki Wilkinson, kilka pudrów Max Factor, podkłady Loreal (Infaillible), kosmetyki Catrice, tusze do rzęs Loreal, lakiery Golden Rose, kosmetyki do makijażu Eveline, różne szampony i żele pod prysznic, kilka kosmetyków Green Pharmacy, sztuczne rzęsy Ardell z klejem <-- a więc naprawdę szeroki przekrój marek i produktów. ![]() I zawsze wszystko było oryginalne, nowe, świeże i dobrze zapakowane. ![]() ![]() Bardzo polecam ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam w ubiegłym miesiące pierwsze zakupy na ezebra.pl i wszystko było okej, szybka przesyłka, nic się nie uszkodziło. Teraz złożyłam kolejne zamówienie i już nie jest tak kolorowo.
Mija właśnie 6 dzień od momentu złożenie przeze mnie zamówienia i nadal nie otrzymałam przesyłki. Dogadać się z nimi nie jest łatwo, musiałam im wysyłać wiadomość na messengerze, żeby przypomnieć o mailu który im wysłałam. Zamówiłam 3sztuki pewnego produktu, to we wtorek( a robiłam zakupy w czwartek wieczorem) zadzwoniono do mnie z informacją, że mają tylko 2 sztuki. Podsumowując cały proces okrawa na ponad 2 tygodnie bo tydzień czekałam na uzupełnianie magazynu, jak jeden produkt powrócił to kolejnych zabrakło. Ten pasek pokazujący liczbę sztuk na magazynie nie odzwierciedla rzeczywistości. Także poczekam jak to będzie teraz i zastanowię się porządnie czy zrobić tam jeszcze zakupy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
JA nie polecam tego sklepu, fatalnie traktują klienta. Mnie zawiedli na każdym etapie zamówienia. W przesyłce brakowało jednego produktu , a drugi był inny niż ten który zamówiłam. Do tego próba szantaż iż przeslą mi dany produkt wtedy gdy usunę komentarz z opineo- skoro polityką firmy jest szantaż to nie wróże jej dobrej przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mam bardzo pozytywne doświadczenia. Kupowałam co prawda tylko dwa razy, ale byłam zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja jestem bardzo zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
W piątek zamówiłam i dziś juz mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was sprawdzała datę produkcji kupionych na e-zebrze kosmetyków ? Może są tak tanie bo są już stare...Zresztą dotyczy to wszystkich drogerii z okazyjnymi cenami nie tylko tej jednej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze, to też myślałam, że coś przyjdzie starego, zjełczałego itp., ale wszystko było dosłownie nowiusieńkie, identyczne z produktami, które już miałam, nie było żadnej starej daty ważności ani bliskiej końca trwałości. Te kosmetyki, które normalnie są zaklejone (podkłady z L'Oreala) były oryginalnie zaklejone... Także moim zdaniem po prostu drogerie stacjonarne robią gigatyczne marże, sprzedają kosmetyk, który kupiły za np. 30% ceny, a reszta to marża. Wiadomo, muszą opłacić wynajem, pracowników, zarządy, wypracować kosmiczne zyski. I w tym tkwi sekret. Ezebra musi mieć te marże mniejsze, a może minimalne. Aha, ja w sumie nie patrzę, czy coś jest w sklepie Intenetowym na promocji, ale myślę, że właśnie pielęgnację na eZebrze musiałam kupować przecenioną. Bo widzę, że teraz te kosmetyki z Ziaji Pro też są tam przecenione i kosztują tyle, ile płaciłam za nie na początku roku. W każdym razie moje przyszły do mnie świeżutkie i oryginalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Kupowałam kiedyś bronzer na ezebra i był naprawdę dobry.
Ostatnio kupiłam parę rzeczy z takiej innej stronki [link] z neta i też byłam zadowolona. Możliwości jest wiele i trzeba korzystać. Niedługo spróbuje kupić coś z Aliexpress (tylko ten czas wysyłki... ahh...) Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2021-02-24 o 10:12 Powód: Link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A jak to jest z zakupem perfum przez zeberkę? Oryginały tam są czy raczej nie? Zazwyczaj jednak wymieram inne stronki do kupna zapachów które mają duży odzew na grupach perfumiarskich, a jakoś nigdy nie korzystałam z tego portalu i trochę się waham bo ceny czesto są np. sporo mniejsze od tego co jest na notino czy coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-08-27 o 10:54 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zakupy na ezebra.pl czy opłaca się tam robić zakupy?
Zawszę będę wszystkim polecała drogerię ezebra.pl! Zawsze! Mają świetny wybór kosmetyków i zapachów. Do tego ekspresowa obsługa też wpływa bardzo na pozytywną ocenę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
ja tak średnio polecam ezebre. W moim przypadku często problemy z szybką wysyłką i produkty wątpliwej jakości (Po kilku godzinach podkład wydawał się mało napełniony a do tego czasu powinien spłynąć, stoją na zakrętce. Odkręcam, by sprawdzić czy aby nie naruszony a tu niemiłe zaskoczenie. Nie dość, że aluminiowe zabezpieczenie tubki naruszone, to jeszcze połowa podkładu tajemniczo zniknęła.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.