![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zazdrosna koleżanka...
Cześć dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy i chłodnej kalkulacji mojej sprawy. Chodzi o dziewczynę brata mojego chłopaka. Znam ją od prawie 3 lat, (ja mam 22 lata, a ona 34) czyli tyle ile jest z moim powiedzmy szwagrem,bardzo się lubimy i pomagamy sobie nawzajem kiedy trzeba, ale zauważyłam, że właściwie odkąd się znamy ona ukradkiem patrzy na mnie z zazdrością, porównuje się ze mną, a nawet próbuje się do mnie upodobnić.. Nie będę ukrywać jestem bardzo atrakcyjną kobietą, czarne długie włosy, ciemne brązowe oczy, pełne usta, wysoka, faceci się mocno mną interesują, ale jej zachowanie mnie zastanawia. Ona chyba zazdrości mi urody, mojego wyglądu i "tego czegoś". Ona mocno wyglądem się ode mnie różni, ma krótkie włosy, w rudawym odcieniu, szare oczy, raczej ostre rysy twarzy, nie jest brzydka to na pewno nie, może trochę zaniedbana, a z rozmowy kiedyś wynikło, że ona zawsze chciała być latynoskiej urody, czyli właśnie tego typu urody co ja jestem..Dodam, że ona jest ogólnie zakompleksioną osobą.. Przytoczę Wam kilka sytuacji, a Wy proszę napiszcie co sądzicie i czy też spotkałyście się z czymś takim. Dziękuję z góry za pomoc.
1. Zawsze jak się spotykamy, ona w pierwszej chwili na mój widok ma taką dziwną minę.. Właśnie taki wyraz twarzy jak u osoby, która jest o coś zazdrosna.. Lustruje mnie spojrzeniem, przygląda się mojemu ubiorowi, fryzurze, makijażowi ogólnie mnie, a potem zerka na siebie z taką jakby smutną/złą (?) miną.. Chyba wiecie o co mi chodzi, ale po chwili się reflektuje, chociaż nie da się nie zauważyć, że przez jej twarz przechodzi cień zazdrości. 2. Na przykład jak mamy jakieś rodzinne spotkania, święta, urodziny itp. to zawsze wiadomo, że się jak to się mówi 'odstawię' ona też patrzy na mnie z tą zazdrosną miną, zerka na mnie ukradkiem, wygląda jakby się ze mną porównywała 3. Ogląda wszystkie moje relacje, czasem ledwo wstawię jakieś zdjęcie na stories na FB czy insta, a ona jest w czołówce wyświetleń.. 4. Próbuję mnie kopiować np. stara się upodobnić do mnie ubiorem czy nawet uwaga.. pozą na zdjęciu. Gdy dodam jakieś zdjęcie ona po jakimś czasie dodaje zdjęcie dziwnym trafem podobne do mojego zdjęcia, w sensie poza, ułożenie włosów itp.. 5. Nawet takie codzienne zachowania typu, jeśi ja założę nogę na nogę to ona też, jeśli ja rozpuszczę włosy to ona po chwili też.. 6. Jakiś czas temu, w dzień urodzin mojego szwagra mieliśmy robić wspólnego grilla, ubrałam się w czarną skórzaną ramoneskę, czarne skórzane spodnie i czarne buty na koturnie, i akurat przed tym grillem musiałam na chwilę do niej zajść, bo coś chciała. Jak weszłam zlustrowała mnie wzrokiem znów z tą dziwną miną, ubrana była w szarą bluzę i dżinsy, a potem jak już przyszła na grilla to była już przebrana i jakimś DZIWNYM trafem ubrana bardzo podobnie do mnie i nawet zrobiła sobie podobny makijaż jak ja wtedy miałam 7. Ogólnie mam wysporotwane ciało, płaski brzuch, zgrabny tyłek, i ona zawsze właśnie najczęściej patrzy na moją figurę, a potem zaczyna narzekać na swoją, albo mówi, że też chciałaby mieć czarne włosy, ale nie wie czy będą jej pasować itp. to jest w sumie przykre. Nie chcę by ktoś czuł się przy mnie gorszy, bardzo ją lubię i nie chcę, żeby jej zazdrość i niska samoocena kiedyś popsuła naszą relację.. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zazdrosna koleżanka...
Uważam, że to Ty masz problem, nie ona.
Wszystko opiera się na Twoich odczuciach. Nie zachowała się ani razu, co by jasno określiło zazdrość. Zazdrosna mina, patrzenie się... w ogóle jaka mina wskazuje na zazdrość? I ogląda relacje? Poważnie...? Chyba po to je wstawiasz. Kurdę, muszę kontrolować ludzi, których relacje oglądam, bo jeszcze pomyślą, że im zazdroszczę. Przebrała się na grilla? Widocznie uznała, że skoro Ty wyglądasz ładniej, a ona zwykła bluza to nie chciała odbiegać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Musisz się bardzo skupiać na sobie i swoim wyglądzie. To nic złego, ale wierz mi - 90% ludzi nie analizuje Twojej atrakcyjności w tak intensywny sposób jak Ty sama.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że bardzo intensywnie ją obserwujesz skoro zauważasz cienie przechodzące po je twarzy.Zazdrościsz jej czegoś?
A tak naprawdę to sądzę,ze to kolejny post obliczony na g.burzę.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ta... na pewno 34-latka jest zazdrosna, bo 12 lat młodsza dziewczyna jest ładniejsza czy seksowniejsza. Zgadzam się z dziewczynami, że to w tobie jest problem. Po prostu czujesz się od niej lepsza i podświadomie sobie to wizualizujesz w jej zachowaniu. Odpuść. Brzmisz jak nastolatki spotykające się 30-latkami, które na jakikolwiek komunikat, że może to nie jest dla nich najlepsza relacja reagują oskarżeniami o rzekomą "zazdrość".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
uparta chmura
|
spojrzała na ciebie a później na siebie xD
Jestem sporo starsza od tej twojej koleżanki, ale w życiu nie przyszło by mi do głowy być zazdrosna o sporo młodszą kobiete. Zresztą zobacz jakie to głupie, przecież ty też będziesz mieć kiedyś 34 lat i co, będziesz zazdrosna o młodsze, żeby nie powiedzieć "małolaty" kobiety, |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89391784]Uważam, że to Ty masz problem, nie ona. [/QUOTE]
Oh yes. Twoje zachowanie jest dziwne, tak jakbyś w każdym jej geście, ruchu doszukiwała się kopiowania Ciebie, bo rozpuściła włosy, bo obejrzała relację, bo podoba jej się Twój kolor włosów. Nic nie wskazuje tutaj na problem, nie pisałaś, żeby Ci to przeszkadzało, tylko jakieś dywagacje, a co jak będzie źle. Nie zdziwiłabym się gdybyś to Ty ją bardziej lustrowała ciągle niż ona Ciebie, nadinterpretujesz, zazdrosny wyraz twarzy. Stwarzasz sobie problem, którego nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Musisz mieć niezłą obsesję na jej punkcie jeśli tak szczegółowo obserwujesz każdy jej ruch...
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "To ja, Narcyz się nazywam" Chyba troll wątek bo próżność przebija skalę ![]() Albo masz jakąś obsesję i bacznie lustrujesz jak to każdy musi na Ciebie zwracać uwagę i reagować/naśladować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Niezbite dowody zazdrości w postaci tego że ktoś na ciebie patrzy gdy z tobą rozmawia
![]() ![]() Na pewno jest zazdrosna o twoje pełne usta i płaski brzuch oraz myśli że wymienisz braci niczym Brook z Mody na Sukces ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Skoro jesteś taka ładna, zgrabna i powabna, a dodatkowo fajnie się ubierasz i ciekawie malujesz, to sobie na Ciebie po prostu patrzy, bo miło się ogląda. Ja też lubię patrzeć na piękne kobiety, czasem się można czymś zainspirować, ale nie wynika to z zazdrości ani chęci kopiowania ani nie gustuję w kobietach w sensie seksualnym. Może wyglądasz wyzywająco i zwracasz na siebie uwagę otoczenia.
Mam taką znajomą, jest ładna i zgrabna, ale jest w niej coś wulgarnego jak się wystroi. Czasem odstrzela się jak stróż w Boże Ciało. Nić złego nie robi, ale wszyscy będą się gapić na nią młodzi, starzy, a nawet dzieci. Może też tak masz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Taaak no z pewnością ubranie się identycznie jak obecnie ubrana koleżanka i przedtem lustrowanie jej wzrokiem jest baardzo popularne, i z pewnością jest kwestią przypadku, 😂 nie rozśmieszaj mnie. Z resztą nie tylko ja zauważyłam, że ona w jakiś sposób próbuje mnie kopiować, co jest dla mnie ogólnie śmieszne, a nawet przykre, że ktoś próbuje się do kogoś upodobnić na siłę.
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Naśladowanie moich ruchów też jest kwestią przypadku? A może to, że odwzorowuje moje pozy, miny na zdjęciach też jest bardzo przypadkowe? Błagam.. 😂 ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No to akurat bardzo powszechne zjawisko, że kobiety są zazdrosne o młodsze od siebie kobiety. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Tym bardziej, że znam ją już na tyle, że wiem, że ona z natury jest zazdrośnicą. Jak coś razem oglądamy, czy film czy jakieś po prostu teledyski na kanałach muzycznych gdzie jest pełno lasek, porozbieranych, z pięknymi ciałami, to zawsze musi jakoś negatywnie je skomentować, i to nie jest zazdrość? Tym bardziej, że mówię, ona jest mocno zakompleksiona, wiele razy o tym mówiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ty masz jakiś problem ze sobą? Jak nie masz nic ciekawego i pożytecznego do napisania to może lepiej się nie udzielaj? Bo to już wykracza poza wyrażanie swojej opinii, a raczej podchodzi pod krytykę i złośliwość
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś atrakcyjną dziewczyną, super, no więc chyba normalne, że zwracasz uwagę innych osób, zarówno facetów jak i kobiet. Wiele kobiet ma kompleksy, czy potrafi być złośliwa, jeżeli krytykuje jakieś dziewczyny z teledysków a nie Ciebie, to z czym masz problem, przecież w żaden sposób nie sprawia Ci przykrości. To, że na grilla przebrała się z normalnych ciuchów na bardziej wyjściowe, cóż, może pomyślała, że jak grill to tak po "domowemu", a widząc, że się wyszykowałaś, postanowiła się przebrać. Wiele kobiet szuka inspiracji w ubiorze/fryzurze/makijażu wśród różnych influencerek, poradników, lepiej ogarniętych koleżanek, chyba nic w tym złego, że stara się równać do lepszych. Skoro wobec Ciebie nie jest złośliwa albo nie robi złych uwag, to kompletnie nie wiem w czym problem, czy jakich odpowiedzi tutaj szukasz ![]() Edytowane przez DrDoom Czas edycji: 2022-10-27 o 23:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, wiele rzeczy to jest kwestia jakiś trendów. Moda. Pozy do zdjęć też. Zastanów się, czy czasami ty nie naśladujesz np. jakiejś influencerki. Ta kobieta może robić to samo. Czasem nawet robi to sie bezwiednie. I zarzuty o 'kopiowanie' stroju czy fryzury, to ostatnio słyszałam w podstawówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
To musi być troll.
Nie wiem jakiej pomocy i rady potrzebuje Autorka. Skoro tak się martwi, że przez zazdrość tej drugiej popsują się im relacje to pozostaje przytyć, przestać się malować i ubierać na siebie worek po ziemniakach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ale gdzie tu jest problem? Nawet jeżeli to prawda i laska inspiruje się Twoim stylem i podpatrzyła u Ciebie jak pozować do zdjęć, to to jest rozumiem jakiś problem dla Ciebie?
A co do ubrań, no to skoro za chwilę się w nie przebrała, to znaczy, że już je miała kupione, zanim Ciebie w nich zobaczyła, nie leciała specjalnie do sklepu, żby kupić taką samą kurtkę jak Ty. Poza tym ramoneska i skórzane spodnie to jedna z najpopularniejszych stylówek w ostatnich latach. Gdybyś wyskoczyła w pomarańczowych spodniach w serce i topie w pióra, a ona za 2 dni by przyszła ubrana tak samo, to może miałoby to sens, ale ramoneskę ma teraz w szafie prawie każda młoda dziewczyna. Wszystko co o niej piszesz to Twoja interpretacja jej mimiki i twarzy. Chcesz to sobie to tak interpretuj, ale pytanie o co Ci chodzi |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Oj tam, dziewczyny blogi zakładają, bo chcą by się nimi inspirowano, a Ty nie musisz nic robić i proszę.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Naśladowanie jest podobno najszczerszą formą komplementu
![]() Wydaje mi się jednak,że dziewczyny mają sporo racji- problem tkwi w tym, że nieco za bardzo skupiasz się na sobie. Mi nie wadzi, jeśli któraś znajoma naśladuje mój styl. Przeciwnie, miło mi. Wolę jednak skupiać się na swoim wyglądzie, niż na cudzym,bo też ideałem nie jestem i pewnie nigdy nie będę. Dlatego trochę dziwnie się czyta Twój wpis: brzmi trochę tak, jakbyś idealizowała siebie kosztem tejże koleżanki. Tymczasem świat kręci się RAZEM z Tobą, nie WOKÓŁ Ciebie. Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2022-10-28 o 04:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
nieprzyzwoita
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe jak się rozpuszcza krótkie włosy... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ale jaki tu problem? Oczekujesz odpowiedzi, że jak jesteś taka piękna to wiadomo że jest zazdrosna o ciebie i boi się, że Ty się podobasz jej facetowi zdecydowanie bardziej niż ona?
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem to nuda - kolejny wysyp wątków o wyglądzie, te same opisy włosów, ust, tego tamtego, eh Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie szkooda Ci czasu? Jeśli się Tobą inspiruje to powinno Ci być miło, ale dalej to nie jest temat to tak dogłębnych analiz ![]() Moja rada - skup się na sobie. Ale nie na wyglądzie, bo ten szybko przeminie, a Ty prezentujesz dość niezdrowe podejście. Ok, cieszymy się że jesteś atrakcyjna. Ale nic więcej to nie wnosi. Natomiast to co masz do powiedzenia i to co sobą reprezentujesz w formie zachowania już tak. Ja mam 28 lat i do głowy by mi nie przyszło być zazdrosną o kobietę 10 lat młodszą. Ona moim zdaniem lubi coś podpatrzeć bo masz ładny makijaż czy ciuchy i to jest normalne, ale nie zazdrości Ci dosownie, bo jakby w głowie dorosłej kobiety jesteś inną kategorią - taki podlotek jeszcze. Edytowane przez Magmag0194 Czas edycji: 2022-10-28 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Myślę też, że ta kobieta może nie śledzić wszystkich trendów makijazowo-ubraniowych, Ty przychodzisz jako taki "gotowiec", to sobie podpatrzy i u siebie stosuje.
Poza tym zapewne Ty też skądś te inspiracje czerpiesz, także w sumie to samo można zarzucić Tobie. Roznica jest taka, że Ty swojej inspiracji nie spotykasz na imieninach czy grillu. Nie pracujesz z tą kobietą ani nie studiujesz z nią, widujecie się raz na jakiś czas, więc co Ci to przeszkadza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Nie chodzi o to, że mi to przeszkadza, a o to, że obawiam się, że nie wiem.. W jakiś sposób mogłoby to się odbić na naszych relacjach? sama nie wiem
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Z resztą wiemy jakie są kobiety.. Bezsensowna rywalizacja i zazdrość nie są niczym nowym w środowisku kobiet. Wystarczy nawet poczytać to forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
No i w końcu się ujawniły prawdziwe intencje stojące za założeniem tego wątku/
Wytłumaczyć kobietom jakie są. Dziękuję, można się rozejść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.