|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co mogę zrobić w kulturalny sposób?
Mam taki problem- współpracowniczka wydziela przykre zapachy , z dużym prawdopodobieństwem poalkoholowe plus takiego skisnietego potu. Została też kilka razy przez inne osoby w pracy przyłapana na byciu pod wpływem.
Dodam, że zgłaszanie do przełożonego nic nie da , bo to jego protegowana. Zgłaszanie jej służbowych błędów pozostało bez eha. Kilka miesięcy temu inna osoba jej w życzliwy podobno sposób powiedziała , że dobrze by byłam żeby częściej używała dezodorantu - pomogło na krótką chwilę. Ja musze mieć z nią niestety często kontakt. Jakie mam opcje , jak myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co mogę zrobić w kulturalny sposób?
Raczej nie masz opcji. Jeśli pracodawcy nie robi problemu, że laska jest pod wpływem to tym bardziej nie przejmie się smrodem. Chociaż - jeśli ktoś raz wyjaśnił i jako tako pomogło, to można prośbę ponowić. Tyle.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Raczej podejrzewam kac oraz braki higieniczne , bo pod wpływem zdarzyło się być jak szefa nie było.
Wietrze pomieszczenie , nie tylko ja , inni swoje też ale w innych bywa dużo rzadziej. Zresztą szefowi też się zdarza po jej wyjściu wietrzyć. No trudno - może się zbiorę do rozmowy... chociaż nie wiem czy to warte świeczki, bo tamta osoba oberwała długą obrazą i musi się mocno pilnować - bo donosy lecą. Tak się przyszłam też trochę pożalić , bo ostatnio jak do mnie mówiła to odruchowo zasłaniałam nos. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz sama to zgłosić. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Odrobina maści kamforowej wtarta pod nosem osłabi wrażenia zapachowe.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
W niekulturalny sposób możesz rozwiązać sprawę tak, że kupisz sobie jakiś ładny odświeżacz powietrza i będziesz psikała obok tej osoby, albo w miejsce, z którego odeszła przed sekundą, oczywiście tak, żeby ta osoba to widziała
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ile Was jest razem osób w pracy, którym to przeszkadza? Jest opcja zebrać się w kilka i zrobić delegację u szefa? Sama nic nie zdziałasz i Cię zleją jedno i drugie, i jeszcze będzie obraza, ale całej grupy już ten pożal się szef powinien się trochę przestraszyć. I picie i smród są nieakceptowalne w miejscu pracy.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
[1=cb0d8ace8e3f55c20d68522 71041c68dd40c3dc3_65540ac 21a6bc;89472673]W niekulturalny sposób możesz rozwiązać sprawę tak, że kupisz sobie jakiś ładny odświeżacz powietrza i będziesz psikała obok tej osoby, albo w miejsce, z którego odeszła przed sekundą, oczywiście tak, żeby ta osoba to widziała
[/QUOTE]Znajoma tak robiła, facet się nie umył ale przynajmniej jej nie śmierdziało. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz odwagę, to do pani, która w pracy jest ewidentnie pod wpływem możesz wezwać policję. Wcześniej co najmniej raz sporządziłabym notatkę służbową na ten temat i kazała potwierdzić odbiór takowej przełożonemu. Nie będzie mógł się tłumaczyć, że nie wiedział. Pytanie jak bardzo zależy Ci na tej pracy i dlaczego. Z miejsca, gdzie ktoś pije, nie myje się i wszyscy to mają w d... raczej szybko bym odeszła.
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za porady, mogę skorzystać z tego z odświeżaczem itp.
do przełożonego nie ma sensu zgłaszać bo to jej psiapsióła i chociażby w przypadku jakichś błędów służbowych, które owa osoba popełni to w pierwszym odruchu obie zrzucają winę na innych. A jak się im udowodni dokumentami, że to wina którejś z nich to zapada milczenie lub jakieś głupie wymówki. Innej pracy szukam intensywnie, nie mogę się zwolnić tak o, bez znalezienia innej roboty. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.