Mezoterapia cienkoigłowa - okolice oka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-29, 15:35   #1
marmutita
Rozeznanie

Mezoterapia cienkoigłowa - okolice oka

Jestem po 40tce, widzę, że okolica oka wymaga wspomagania jeśli chodzi o zabiegi.
Skóra bardziej wiotka, pojawiają się zmarszczki i lekko dolina łez pod jednym okiem.
Tragedii jeszcze nie ma, ale na pewno jest to moment na ratunek.

Powieki górne lekko zaczęły opadać i są mniej elastyczne.

Próbowałam karboksyterapią, efekt jak dla mnie mizerny i jakos nie wierze w to do końca.

Zrobiłam także zabieg stymulatorami tkankowymi - ale tylko raz. Może i skóra była bardziej nawilżona czy odżywiona, ale dobrych kilka dni z siniakami, i 2 z opuchlizną, mnie zniechęciły. Teraz już wiem ze ta okolica jednak zawsze "odchoruje" igłę.

Na razie nie powtarzałam stymulatorów, bo to co mi najbardziej przeszkadza czyli delikatnie podpuchniecie na początku doliny łez kompletnie nie ruszyło w dobrą stronę. Doczytałam ze kwas w stymulatorach może nawet podpuchnięcia potęgować.

Kosmetyczka sugeruje mezo w okolice oka.
Okej, czemu nie? Licze sie z tym, że musi byc seria. Pytanie jakie są Wasze doświadczenia? Jak z poprawą napięcia skory? Czy zmarszczki ulegają spłyceniu? Czy wyrównuje się obszar doliny lez? Czy coś lepiej?
Zdaje sobie sprawę, że perfekt się nie da. Ale chciałabym jednak popracować nad tą okolicą i nie wiem na ile mezo bylaby skuteczna.
Poczytalam w necie, i wrazenie jest takie, że efekty nie są spektakularne, i z reguly zauwazalne raczej dla pacjnetki ktora codziennie siebie widzi i analizuje niedoskonalosci

Jestem ostrozna jesli chodzi o inwazyjne zabiegi, więc bardziej idę w stronę stymulacji.

Druga sprawa - efekty uboczne zaraz po zabiegu?

Jak dlugo skora byla nierowna, opochnieta podrazniona?
U mnie duza wrazliwosc wiec jak czytam u kogoś 2-3 dni, to sobie dodaję jeszcze 2.
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 18:38   #2
studio5
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Mezoterapia cienkoigłowa - okolice oka

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
Jestem po 40tce, widzę, że okolica oka wymaga wspomagania jeśli chodzi o zabiegi.
Skóra bardziej wiotka, pojawiają się zmarszczki i lekko dolina łez pod jednym okiem.
Tragedii jeszcze nie ma, ale na pewno jest to moment na ratunek.

Powieki górne lekko zaczęły opadać i są mniej elastyczne.

Próbowałam karboksyterapią, efekt jak dla mnie mizerny i jakos nie wierze w to do końca.

Zrobiłam także zabieg stymulatorami tkankowymi - ale tylko raz. Może i skóra była bardziej nawilżona czy odżywiona, ale dobrych kilka dni z siniakami, i 2 z opuchlizną, mnie zniechęciły. Teraz już wiem ze ta okolica jednak zawsze "odchoruje" igłę.

Na razie nie powtarzałam stymulatorów, bo to co mi najbardziej przeszkadza czyli delikatnie podpuchniecie na początku doliny łez kompletnie nie ruszyło w dobrą stronę. Doczytałam ze kwas w stymulatorach może nawet podpuchnięcia potęgować.

Kosmetyczka sugeruje mezo w okolice oka.
Okej, czemu nie? Licze sie z tym, że musi byc seria. Pytanie jakie są Wasze doświadczenia? Jak z poprawą napięcia skory? Czy zmarszczki ulegają spłyceniu? Czy wyrównuje się obszar doliny lez? Czy coś lepiej?
Zdaje sobie sprawę, że perfekt się nie da. Ale chciałabym jednak popracować nad tą okolicą i nie wiem na ile mezo bylaby skuteczna.
Poczytalam w necie, i wrazenie jest takie, że efekty nie są spektakularne, i z reguly zauwazalne raczej dla pacjnetki ktora codziennie siebie widzi i analizuje niedoskonalosci

Jestem ostrozna jesli chodzi o inwazyjne zabiegi, więc bardziej idę w stronę stymulacji.

Druga sprawa - efekty uboczne zaraz po zabiegu?

Jak dlugo skora byla nierowna, opochnieta podrazniona?
U mnie duza wrazliwosc wiec jak czytam u kogoś 2-3 dni, to sobie dodaję jeszcze 2.
Mezoterapia cienkoigłowa to jedna z form mezoterapii, która polega na wprowadzeniu substancji leczniczych lub odżywczych bezpośrednio do skóry za pomocą cienkich igieł. Celem tego zabiegu xx jest poprawa jakości i kondycji skóry oraz redukcja oznak starzenia się, takich jak zmarszczki, utrata jędrności i nawodnienia. Zabieg jest wykonywany przez wykwalifikowanego lekarza lub kosmetologa i wymaga wcześniejszej konsultacji medycznej.

Przebieg zabiegu mezoterapii cienkoigłowej jest następujący:

Przygotowanie skóry: skóra jest dokładnie oczyszczona i zdezynfekowana.

Aplikacja substancji leczniczej: lekarz lub kosmetolog używa cienkich igieł, aby wprowadzić odpowiednią substancję leczniczą (np. witaminy, kwas hialuronowy) bezpośrednio do skóry.

Masaż: po aplikacji substancji, skóra jest delikatnie masowana, aby lepiej rozprowadzić ją po powierzchni skóry.

Zakończenie zabiegu: po zakończeniu zabiegu skóra jest ponownie zdezynfekowana i nałożona jest odpowiednia pielęgnacja.

Czas trwania zabiegu zależy od jego zasięgu i celu, ale zazwyczaj trwa od 30 minut do 1 godziny. Efekty zabiegu są widoczne po kilku dniach i utrzymują się przez kilka miesięcy.

Mezoterapia cienkoigłowa jest zazwyczaj bezpiecznym zabiegiem, jednak jak w przypadku każdej procedury medycznej, istnieją pewne ryzyka i potencjalne skutki uboczne. Oto niektóre z nich:

Zaczerwienienie i obrzęk: skóra może być zaczerwieniona i obrzęknięta przez kilka godzin po zabiegu, ale powinny one ustąpić samoistnie.

Bolesność: niektórzy pacjenci mogą odczuwać ból lub dyskomfort w miejscu wstrzyknięcia.

Infekcja: ryzyko infekcji jest niskie, ale może wystąpić, jeśli higiena nie jest odpowiednio przestrzegana.

Reakcja alergiczna: rzadko, ale może wystąpić reakcja alergiczna na substancję leczniczą.

Nieprawidłowy efekt: niektórzy pacjenci mogą nie osiągnąć pożądanego efektu lub efekt może być niezadowalający. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-02-09 o 08:07 Powód: linki
studio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości