Randkowe rozterki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-08, 10:42   #1
Effy_Es
Raczkowanie

Unhappy

Randkowe rozterki

Cześć,

postanowiłam zwrócić się do was z problemem dotyczącym randkowania. Mianowicie nagminnie zdarzają się mi dziwne sytuacje. Zastanawiam się, czy z tymi facetami jest coś nie halo, czy może przesadzam.

Sytuacja 1) Po 2 spotkaniach z jednym facetem zdecydowałam się już więcej z nim nie widywać, bo nie odpowiadało mi to, o czym na randkach mówił - o swojej wizycie w klubie ze striptizem (nie odpowiadają mi panowie o takich zainteresowaniach), o byłej, o swoich podbojach. W wiadomości przeprosiłam go, że chyba jednak to nie to. Zachował się ok.

Sytuacja 2) Również 2 spotkania, brak chemii, wspólnych tematów. Również grzecznie podziękowałam w wiadomości. Wściekł się i rzucił paroma obelgami

Sytuacja 3) Wg mnie najdziwniejsza. Około 2 tyg. temu umówiłam się na spotkanie. Była to sobota, umówiliśmy się na niedzielę. Facet już w niedzielę przed spotkaniem nie pisał, ale uznałam, że to ok - przecież i tak mieliśmy się spotkać i pogadać.
Randka była w porządku. Ustaliliśmy, że pozostaniemy w kontakcie.
Odezwał się do mnie w następnym tygodniu w środę z propozycją spotkania u siebie w niedzielę Wahałam się, ale ostatecznie się zgodziłam. Poinformowałam parę osób, gdzie będę, więc w razie co ktoś mógłby mnie uratować
Zdawało mi się, że mu chyba szkoda kasy na kawę w kawiarni, więc woli się spotkać u siebie Było mi przykro, bo sam dużo podróżuje, więc bardzo biedny nie jest.
Podsumowując: propozycja spotkania wyszła z jego strony w środę, spotkaliśmy się w niedzielę. Od środy milczał a jedynie w sobotę późnym wieczorem potwierdził. Poza tym brak kontaktu

Spotkanie znowu całkiem udane - ponowne zapewnienie, że się odezwie. Randka była w niedzielę, dziś jest środa a facet milczy.
Trochę mnie to już irytuje.

Sytuacja 4) Facet twierdzi, że nie lubi pisać, jednocześnie zarzuca mi, że mało się nim interesuję, mało dopytuję. Oczywiście jak na takiego mało kontaktowego jest non stop online na fejsie

Jakoś mi te randki nie wychodzą. Ciekawostką jest, że kiedy staram się być poważna, bardzo grzeczna i uprzejma, to tak się to właśnie kończy. Kiedy ze 2 lata temu byłam na apkach randkowych i pisałam głupoty, byłam lekko zadziorna i pyskata, to zainteresowanie było, że ho-ho (mój prawdziwy charakter). Dodam tylko, że nieodpowiednimi ludźmi Teraz, kiedy udaję, jest to tylko na pokaz. Nie jestem taka naprawdę.
Effy_Es jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 10:54   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Randkowe rozterki

1. No są tacy ludzie, po prostu nie był to facet dla Ciebie i tyle, nie roztrząsałabym.
2. Tacy też są, nie każdy reaguje normalnie na jakieś sytuacje, czy z kulturą. Nie każdy tez dobrze znosi takie „odrzucenie”, dla niego mogło to po prostu urosnąć do sporej rangi. Tez bym nie roztrząsała, temat się zamknął finalnie i wszystko git.
3. A Ty się do niego odzywasz? Jeśli nie, to dlaczego uważasz, że tylko on powinien to robić, a Ty na to czekać?
4. Dla mnie masakra, takie teksty i to już na wstępie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 11:09   #3
Hermiona83
Zadomowienie

Co do randki nr 3 - dlaczego Ty się nie odezwiesz?
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 11:14   #4
Miss_Suze
(=^‥^=)

1) Mieliście inne spojrzenie na świat, on ewidentnie nie był kimś dla Ciebie. Normalka, takie sytuacje się zdarzają.
2) Też się tak zdarza, a Pan poczuł się zapewne urażony i tyle.
3) Może nie lubi pisać czy dzwonić, trzeba było go o to zapytać. Poza tym sama się odezwałaś? Dlaczego godzisz się na spotkania z kimś skoro narusza Twoje poczucie komfortu i już Ci ten facet nie odpowiadał przez ten brak kontaktu?
4) Ja też nie lubię pisać, ale lubię czytać artykuły na fb, więc mimo wszystko jestem online. Ale to, że pisać nie lubię nie oznacza, że tego nie robię wcale. A tym bardziej w okresie tinderowym siedziałam na fejsbukach, bo inaczej słabo by było z poznaniem kogoś.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 11:20   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Szukaj dalej kogoś z kim znajomość szybko przeniesie się na rzeczywisty grunt i tam już zostanie, bez sztucznego zagadywania, kalkulowania itd. Jeżeli ludzie się poznają na żywo i jest flow, to kontakt pomiędzy spotkaniami jest normalny, niewymuszony, nie męczy. Panów nr 3 i 4 spisz na straty, daj sobie spokój, skoro już się tworzą dziwne sytuacje. I jeszcze jedno: sama tracisz swój czas idąc na chatę facetowi, który w tzw. międzyczasie nie raczy się do Ciebie przez kilka dni odezwać. Przecież takie coś nie rokuje i nie trzeba być geniuszem od randkowania, aby to stwierdzić.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2023-02-08 o 12:07
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 11:34   #6
CytrynkaCytrynka
Raczkowanie

1 i 2 to chyba jasne.

Co do 3 nasuwają mi się pytania: Czy sama się do niego odzywałaś i szukałaś kontaktu? Kto płacił na pierwszej randce? Ja osobiście nie lubię pisać godzinami o pierdołach wolę się spotkać i porozmawiać. Piszę jak mam coś ważnego do przekazania albo chce się umówić na spotkanie, potwierdzić termin itd.

Nr. 4 ja też często jestem na fb i ig, praktycznie cały czas mam odpalone, ale nie żeby sobie rozmawiać tylko pozostaje w kontakcie z różnymi organizacjami pomagającymi zwierzakom.
CytrynkaCytrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 11:46   #7
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CytrynkaCytrynka Pokaż wiadomość
1 i 2 to chyba jasne.

Co do 3 nasuwają mi się pytania: Czy sama się do niego odzywałaś i szukałaś kontaktu? Kto płacił na pierwszej randce? Ja osobiście nie lubię pisać godzinami o pierdołach wolę się spotkać i porozmawiać. Piszę jak mam coś ważnego do przekazania albo chce się umówić na spotkanie, potwierdzić termin itd.

Nr. 4 ja też często jestem na fb i ig, praktycznie cały czas mam odpalone, ale nie żeby sobie rozmawiać tylko pozostaje w kontakcie z różnymi organizacjami pomagającymi zwierzakom.
Gdyby to był ktoś, z kim się już regularnie spotykam, to ok - odezwałam się. Ale widziałam go 2x w życiu i uważam, że to głupio, jak się dziewczyna narzuca a przynajmniej tak nauczyło mnie doświadczenie. Myślę, że miło, jak ten pierwszy krok zrobi facet a on cicho sza Moje propozycje spotkania np. w kawiarni czy chociażby na krótki spacer olał, twierdząc, że jest zimno i swobodniej będzie u niego.
Stary 2023-02-08, 11:53   #8
chwast
Zakorzenienie

Randkowe rozterki

Cytat:
Napisane przez Effy_Es Pokaż wiadomość
Gdyby to był ktoś, z kim się już regularnie spotykam, to ok - odezwałam się. Ale widziałam go 2x w życiu i uważam, że to głupio, jak się dziewczyna narzuca a przynajmniej tak nauczyło mnie doświadczenie. Myślę, że miło, jak ten pierwszy krok zrobi facet a on cicho sza Moje propozycje spotkania np. w kawiarni czy chociażby na krótki spacer olał, twierdząc, że jest zimno i swobodniej będzie u niego.

Czyli sama poza spotkaniami nie wykazujesz większego zaangażowania, nie dziwię się, że on się mało odzywa, też bym nie widziała powodu. Skoro już widziałaś się z nim 2x to chyba już dawno po 1 kroku?

A poza tym może to dusigrosz.

Musisz chyba szukać kogos innego, może na gruncie rzeczywistym, a nie online.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2023-02-08 o 11:54
Stary 2023-02-08, 12:09   #9
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
To czemu nie olałaś spotkania z nim i poszłaś do niego? Tym bardziej, że brakowało kontaktu pomiędzy spotkaniami. Ci faceci nieciekawi z opisu, ale i Ty jakaś taka. Zastanów się czego chcesz, czego wymagasz i się tego trzymaj. Jeżeli ktoś nie robi dobrego, czy ciekawego wrażenia, to nie trać czasu, żeby potem nie narzekać.
Stary 2023-02-08, 12:14   #10
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Czyli sama poza spotkaniami nie wykazujesz większego zaangażowania, nie dziwię się, że on się mało odzywa, też bym nie widziała powodu. Skoro już widziałaś się z nim 2x to chyba już dawno po 1 kroku?

A poza tym może to dusigrosz.

Musisz chyba szukać kogos innego, może na gruncie rzeczywistym, a nie online.

Pierwszy krok to początki znajomości. Trudno określić ilość randek. Myślę, że to może być moment dopóki obie strony nie czują się swobodnie. Jestem za tym, żeby się nie narzucać facetowi, bo odnosi to efekt odwrotny od zamierzonego. No i olał wszystkie inne moje pomysły, więc również uznałam, że dusigrosz i zwłaszcza do takiego nie będę wyskakiwać z własną inicjatywą.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
To czemu nie olałaś spotkania z nim i poszłaś do niego? Tym bardziej, że brakowało kontaktu pomiędzy spotkaniami. Ci faceci nieciekawi z opisu, ale i Ty jakaś taka. Zastanów się czego chcesz, czego wymagasz i się tego trzymaj. Jeżeli ktoś nie robi dobrego, czy ciekawego wrażenia, to nie trać czasu, żeby potem nie narzekać.

Masz racje. Zabrakło mi pewności siebie i wiary w to, że nie przesadzam. Czasem naginam swoje oczekiwania, żeby nie wyjść na tą złą, ale nie sprawdza mi się to.
Stary 2023-02-08, 12:48   #11
chwast
Zakorzenienie

No jeśli dla Ciebie odezwanie się do faceta, u którego było się na randce w chacie, to narzucanie się, to nie nam pytań, ale może być Ci ciężko znaleźć kogos o takich podobnych poglądach, bo przeważnie ludzie lubią czuć zainteresowanie ich osobą i średnio pasuje im, że ktoś chce tylko brać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-08, 12:57   #12
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
No jeśli dla Ciebie odezwanie się do faceta, u którego było się na randce w chacie, to narzucanie się, to nie nam pytań, ale może być Ci ciężko znaleźć kogos o takich podobnych poglądach, bo przeważnie ludzie lubią czuć zainteresowanie ich osobą i średnio pasuje im, że ktoś chce tylko brać.

Też nie czuje tego zainteresowania z jego strony
Stary 2023-02-08, 13:01   #13
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie czuje tego zainteresowania z jego strony

To może po prostu z jakichś powodów nie jest zainteresowany. Tylko dziwnym jest wymagać zainteresowania, samej go nie dając.

Stary 2023-02-08, 13:34   #14
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
To może po prostu z jakichś powodów nie jest zainteresowany. Tylko dziwnym jest wymagać zainteresowania, samej go nie dając.

Bo to facet musi pierwszy
Stary 2023-02-08, 13:37   #15
Andziullka666
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy krok to początki znajomości. Trudno określić ilość randek. Myślę, że to może być moment dopóki obie strony nie czują się swobodnie. Jestem za tym, żeby się nie narzucać facetowi, bo odnosi to efekt odwrotny od zamierzonego. No i olał wszystkie inne moje pomysły, więc również uznałam, że dusigrosz i zwłaszcza do takiego nie będę wyskakiwać z własną inicjatywą.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Masz racje. Zabrakło mi pewności siebie i wiary w to, że nie przesadzam. Czasem naginam swoje oczekiwania, żeby nie wyjść na tą złą, ale nie sprawdza mi się to.
Rozumiem Cię bo sama też nigdy nie chciałam się narzucać i odzywać pierwsza. Tylko właśnie myślę to ma związek z tym co Ellen pisze, że gdy jest Flow to to wszystko wychodzi naturalnie i nie odczuwasz tego jako narzucanie się tylko normalny kontakt.

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 13:40   #16
Hermiona83
Zadomowienie

Gorzej, jak tak obie strony nie będą się chciały narzucać. Ile rokujących znajomości może pójść przez to na zmarnowanie...
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 13:40   #17
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Bo to facet musi pierwszy
Nic nie musi Ale natura ludzka jest naturą ludzką. Zawsze zaczęli mnie olewać, kiedy to ja się starałam albo już w ogóle przestali pisać, bo w końcu przecież ja napiszę
Stary 2023-02-08, 13:41   #18
BimboBubu
BAN stały

Cytat:
Ten facet serwuje ci jakieś ochłapy .. nie chce mu się nawet zorganizować randki.

Ja mam zasadę albo regularny kontakt albo out

Dziwi mnie ze w ogóle do niego poszłaś No chyba ze zależało ci na seksie tak jak jemu wiec wtedy pardon
Ale jak szukasz związku to kiepski wybór
Nie widzę sensu odżywania się do kogoś takiego
BimboBubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 13:45   #19
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Nic nie musi Ale natura ludzka jest naturą ludzką. Zawsze zaczęli mnie olewać, kiedy to ja się starałam albo już w ogóle przestali pisać, bo w końcu przecież ja napiszę
Tutaj trzeba zachować balans. Bo osoba, która wiecznie pisze pierwsza, jest natarczywa i czuć desperację od niej to niezależnie od płci ma marne szansę powodzenia. Ale wykazywanie normalnego, zdrowego zainteresowania jest OK. Dawaj z siebie tyle samo, ile druga strona. Np. nie odezwał się po randce? Ty się odezwij. Ale potem już czekaj na jego ruch, nie odzywaj się pierwsza po trzy razy pod rząd.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez BimboBubu Pokaż wiadomość
Ten facet serwuje ci jakieś ochłapy .. nie chce mu się nawet zorganizować randki.

Dziwi mnie ze w ogóle do niego poszłaś No chyba ze zależało ci na seksie tak jak jemu wiec wtedy pardon
No właśnie ja też nie rozumiem autorko, czemu do niego poszłaś? Bo ludzie będą traktować nas tak, jak my sami na to pozwalamy. Skoro coś Ci już nie pasowało, a mimo to na jego skinienie poszłaś mu na chatę to ja nie wiem, to brak asertywności? Po co mu wgl odpisywałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-08, 14:07   #20
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:

Przecież nie było żadnego seksu.
Stary 2023-02-08, 14:08   #21
BimboBubu
BAN stały

Cytat:
Przecież nie było żadnego seksu.
Czyli liczylas na związek z kimś kto zachowuje siè od początku w ten sposób ?
Stary 2023-02-08, 14:11   #22
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Tutaj trzeba zachować balans. Bo osoba, która wiecznie pisze pierwsza, jest natarczywa i czuć desperację od niej to niezależnie od płci ma marne szansę powodzenia. Ale wykazywanie normalnego, zdrowego zainteresowania jest OK. Dawaj z siebie tyle samo, ile druga strona. Np. nie odezwał się po randce? Ty się odezwij. Ale potem już czekaj na jego ruch, nie odzywaj się pierwsza po trzy razy pod rząd.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

No właśnie ja też nie rozumiem autorko, czemu do niego poszłaś? Bo ludzie będą traktować nas tak, jak my sami na to pozwalamy. Skoro coś Ci już nie pasowało, a mimo to na jego skinienie poszłaś mu na chatę to ja nie wiem, to brak asertywności? Po co mu wgl odpisywałaś?
Dobra rada z tym balansem, skorzystam.

Poszłam do niego właśnie z tego powodu, żeby nie robić z siebie księżniczki, ale on jest rzeczywiście mało kontaktowy i nie wiem, czy mi się opłaca.
Myślisz, żeby się do niego odezwać teraz? Od niedzieli nie mam od niego żadnych wieści a jeżeli chce się ze mną umówić, to też potrzebna mi jakaś informacja z wyprzedzeniem, żeby zaplanować sobie jakoś czas wolny.
Stary 2023-02-08, 14:13   #23
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

Poszłam do niego właśnie z tego powodu, żeby nie robić z siebie księżniczki, ale on jest rzeczywiście mało kontaktowy i nie wiem, czy mi się opłaca.
Myślisz, żeby się do niego odezwać teraz? Od niedzieli nie mam od niego żadnych wieści a jeżeli chce się ze mną umówić, to też potrzebna mi jakaś informacja z wyprzedzeniem, żeby zaplanować sobie jakoś czas wolny.

Napisałaś przed chwila, ze w sumie i tak sknera, w sumie to wyrażasz się o nim niezbyt pozytywne, nie pasuje Ci jego zachowanie, ale chcesz do niego jednak pisać, bo balans? Kurde to wyglada na spotykanie sie z braku laku, ale tak, jak chcesz sie z nim spotkać i potrzebujesz info już teraz, to najlepiej go o to spytaj.

Stary 2023-02-08, 14:17   #24
BimboBubu
BAN stały

Cytat:

A dlaczego nie chcesz być jak księżniczka? Skąd te kompleksy?
Czy zorganizowanie randki przez fsceta to według Ciebie coś niesamowitego i wstyd tego wymagać?
To jest minimum …

Radzę popracować nad pewnością siebie i podnieść swoje standardy
Stary 2023-02-08, 14:25   #25
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Kompleksem jest właśnie księżniczkowanie. Syndrom Kopciuszka się kłania.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-08, 14:31   #26
Effy_Es
Raczkowanie

Cytat:
Czy zorganizowanie randki przez fsceta to według Ciebie coś niesamowitego i wstyd tego wymagać?
To jest minimum …

Radzę popracować nad pewnością siebie i podnieść swoje standardy
Nawet tutaj powiedziano mi przecież, że powinnam również i ja pisać.
Nie, ja uważam, że to właśnie minimum, ale opinie tutaj są różne.
Stary 2023-02-08, 14:33   #27
BimboBubu
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Kompleksem jest właśnie księżniczkowanie. Syndrom Kopciuszka się kłania.
Nie zgadzam się

Kompleks księżniczki to wymysł mizoginistycznych srodowisk dyscyplinujący kobiety; sluzy takim jak ten wyżej którzy próbują wmówić kobietom ze musza się godzić na złe traktowanie bo przypną im łatkę ..

Coraz mniej kobiet daje się na to nabrać już

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Nawet tutaj powiedziano mi przecież, że powinnam również i ja pisać.
Nie, ja uważam, że to właśnie minimum, ale opinie tutaj są różne.
Ale nie w takiej sytuacji gdzie facet cię jawnie olewa i leci po najniższej linii oporu w znajomosci z Tobą …
Stary 2023-02-08, 14:34   #28
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Nie zgadzam
Na szczęście w świecie psychologii twoje "nie zgadzam się" nie ma kompletnie żadnego znaczenia ani wartości.
Stary 2023-02-08, 14:36   #29
BimboBubu
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Na szczęście w świecie psychologii twoje "nie zgadzam się" nie ma kompletnie żadnego znaczenia ani wartości.
Nie interesuje mnie opinia fsceta siedzącego na babskim forum
Stary 2023-02-08, 14:39   #30
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Nie interesuje mnie opinia fsceta siedzącego na babskim forum
To nie była opinia.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości