![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mam 31 i nigdy nie miałam chłopaka
Zwykle czytałam tutaj tematy o podobnej treści, ale zakładane przez mężczyzn. Niestety, jako reprezentantka płci przeciwnej również dzisiaj poruszam ten wątek.
Jak w tytule, w tym roku wypada 31 wiosen, a ja nadal nic. Dobrze pamiętam mój rocznik 86', pierwszy który poszedł do gimnazjum (nie byliśmy już dzieciakami z podstawówki). Dziewczynom z klasy wydawało się chyba, że to jakaś nobilitacja, namiastka dorosłości, bo opowiadały z wyższością o swoich "partnerach" których już mają, licząc, że zaimponują reszcie. Mnie to średnio ruszało bo wiadomo, szczeniackie zaloty, może lepiej jednak usiąść nad lekcjami. Tak przeleciało też liceum, a po liceum studia. Obecnie pracuję w sklepie, jak na razie niczego lepszego jako magister socjologii nie znalazłam. Sytuacja wciąż ta sama. Ani razu nie zostałam przytulona czy też pocałowana przez mężczyznę. Mam wrażenie, że żaden nie okazał mi zainteresowania. Seks oczywiście nigdy nie miał miejsca (gdy czytam o tym, że dwudziestoparoletnie kobiety sprzedawały dziewictwo za naprawdę spore sumy, to chyba mogłabym zostać milionerką). Portal randkowy wysłał mnie na dwa spotkania, każde zakończyło się na jednej, średnio udanej randce. W pierwszym zastosowałam taktykę "niech się pierwszy odezwie jak mu zależy" - widać nie zależało. W drugim przypadku zadzwoniłam, przynajmniej szczerze odpowiedział, że nie jestem w jego typie i nie planuje kolejnych spotkań. No cóż... Na studiach starałam się zagadywać do ludzi, także tych o większej ilości testosteronu, ale nie zostałam ani razu poproszona o numer czy poderwana. Tu pewnie pomyślicie, że jestem brzydka. Może jestem, ale wcale tak nie uważam, swój wygląd lubię i jak mogę dbam o niego. Staram się być pogodna, ale bez nachalności, raczej nie odstraszam. Czy to naprawdę za mało? Przeszkadza mi to, a też nie jest tak, że rozkręcam karierę jako bizneswomen i związki odkładam na później, bo to bzdura. Nie wiem czy któraś w tym wieku ma podobny problem, o ile są trzydziestoparoletnie dziewice, to czy nie była taka chociaż raz adorowana przez faceta? Jak to jest, że skończyłam tą socjologię, a za nic nie znam się na ludziach? Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-04 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mam 31 i nigdy nie miałam chłopaka
Powiem tak, nie trafiłaś na fajnego chłopaka., albo jesteś zbyt wymagająca. Ja flirtuje i flirtuje, ale jakoś nie ma tego kliknięcia z tym co chce, a z tymi co nie chce to jest tak, że są i to w sporej ilości, ale cóż z tego, że to nie jest ten, którego ja chce. Musisz otworzyć się na ludzi, nie szukać na siłę,a w końcu ktoś się trafi. Może masz jakiś fajnych kolegów z pracy, bądź koleżanki, które mają fajnych kolegów, wychodź na przysłowiowe piwo, bądź uśmiechnięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854309 1]Bo socjologia - z tego co wiem - nie traktuje o jednostkach, a o zbiorowościach.[/QUOTE]
Oczywiście, że masz rację, to pytanie to miał być raczej taki refleksyjno-smutny akcent na koniec mojego posta, więc nie bierz tego dosłownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Przepraszam za niesłuszne posądzenie o trolling
![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-06 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854321 1]Idź pogadaj z 'koleżanką' na wątku pt.
Szanse na związek a kompletny brak urody. Jest po filozofii, jest brzydka jak noc i pracuje na taśmie. Jak widać - może być gorzej. Trollu. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- To nie miał być żaden akcent, ty po prostu xxx wiesz o socjologii, trollu ![]() Fakt, że wątek bardzo podobny do mojego, jednak uwierz mi, że nie jestem trollem, ani tą samą osobą. A teksty w stylu "xxx wiesz o socjologii" nie stawiają Cię w najlepszym świetle. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-11-07 o 21:40 Powód: Słownictwo w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Przepraszam, za niesłuszne posądzenie.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-06 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gazela inteligencji
|
Ja nie wiem, czy troll, czy nie troll, bo nie doczytałam całego tematu, ale pls - ILOŚCI testosteronu, nie liczbie. Boli!!!
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854333 6]Oczywiście, trollu
![]() Proszę, przestań. Nie jestem multikontem tamtej 26-latki, jeżeli masz takie uprawnienia możesz sama się przekonać. Apeluję do reszty, która będzie miała zamiar się tu wpisać o normalne wypowiedzi. Do pani wyżej: poprawiłam, jeśli faktycznie kłuje w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzymaj się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem takiego nagłego najechania że to troll pomimo, że nie było to jeszcze sprawdzone... Można to napisać, można to podejrzewać, spoko, ale żeby w taki sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-11-05 o 00:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7854616 6]Wchodzisz na watek, oburza cie, że go strollowałam
![]() Z tego co widze Macintosh też zarzuciłaś offtopem wiec nie czepiaj sie nyah87. Czemu troll, że ma 31 lat i nie była w zwiazku? Autorko troche przysnęłaś jesli chodzi o pierwsze związki fakt ![]() ![]() 1.Czy widać po Tobie desperacje? 2. Jakie masz wymagania odnośnie kandydata?? 3.Czy łatwo u Ciebie z fizycznościa? Wątpie by 30 latkowi chciało sie czekać nie wiadomo ile na pocałunek czy seks. 4. Czy jestes nieśmiała, wstydliwa, małomówna czy raczej towarzyska,pewna siebie? 5. Czy okazujesz zainteresowanie czy jestes zdystansowana i nieufna? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-11-05 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na początku dziękuję, że jednak wykazałyście zrozumienie. 1. Wątpię żeby było widać po mnie desperację, staram się być uśmiechnięta, ale nie wlepiam sobie na twarz półmetrowego banana i nie terroryzuje społeczeństwa. Na randkach też raczej zachowywałam się normalnie. 2. Brak kosmicznych wymagań. Zadbany - ale to chyba oczywiste. Brunet, blondyn - bez wielkiego znaczenia. No może osoba z niebotyczną nadwagą, niestety miałaby niewielkie szanse (w sumie to chyba żadne), ale mówię tu o jakichś skrajnościach (a tych raczej pod żadną postacią nie lubię). Co do charakteru to z psychopatą, alkoholikiem (ogólna tendencja do nałogów) nie związałbym się. Cały czas jednak uważam, że są to normalne oczekiwania, jakie posiada większość kobiet (choć z drugiej strony zwyczajnie się na tym nie znam) 3. Niestety jestem jak to się mówi "konserwą" i seks wchodziłby w grę dopiero po ślubie, co jak rozumiem, wkopuje mnie całkowicie. Okazywanie sobie czułości - ok, ale nie na pierwszym spotkaniu, może to naiwne, ale uważam, że pierwszy kontakt można fajnie nawiązać bez wkładania sobie języka do mordy. 4. Trudno mi mówić, czy jestem towarzyska, bo zwyczajnie nie mam znajomych. W kręgu rodziny uchodzę raczej za osobę spokojną, choć gdy mam swoje zdanie artykułuję je i nie daję się stłamsić, ale to głównie podczas jakichś bardziej zażartych dyskusji przy obiadkach ![]() 5. Na obu spotkaniach, które miały miejsce starałam się dużo słuchać i sama odpowiadać, wyszłam z założenia, że facet to mój (może dziwnie zabrzmi) mój sprzymierzeniec, więc wątpię, że wyszłam na osobę nieufną. To raczej moi rozmówcy byli mało przystępni ![]() Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-05 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szukaj na katolickim portalu tam znajdziejsz faceta ktory poczeka do slubu. Kolezanka poznala tam narzeczonego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli planujesz czekac do slubu..hmm moze byc ciezko o kandydata.. bo jednak wiekszosc tych co tez chcieli czekac juz po ślubie dawno. A Ci co chca w tym wieku czekac -mam na mysli faceci to byloby to troche podejrzane moim zdaniem. No bo co 30 letni facet bez seksu całe życie? No nie wiem...jakos stereotypy ciągle żywe ![]() ![]() ![]() Czy planujesz zakładanie rodziny? Twoj wiek tez moze zmniejszac ilosc kandydatów bo trzeba wszystko przyśpieszyc a nie kazdy facetet w ciemno bedzie chciał sie hajtac zaraz... Czy rozwodnik wchodziłby w gre czy tylko kawaler? Próbowałas w duszpasterstwach, w kościele, na portalach katolickich?? Sadze że tam duza szansa na znalezienie odpowiedniego kandydata. ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Faktycznie troszeczkę się spóźniłam... na portalach katolickich nigdy nie szukałam, we wspólnotach również nie (zawsze myślałam, że skoro nie zaczęłam od oazy to później już nie ma co uderzać), ale spróbuję, bo w gruncie rzeczy to wydaje się być ciekawym pomysłem, sprawdzę jak się tam wkręcić. Dziękuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, jak sama wcześniej wspomniałaś - że nie masz żadnych znajomych... i to w sumie tak naprawdę niby głupota, aczkolwiek rzuca się to na relacje międzyludzkie. Z własnego doświadczenia wiem, że mężczyźni lubią też jak kobieta na spotkaniach zaciekawia swoim charakterem, też sporo opowiada jakie ma zainteresowania, zajawki, opowiada historie ze swojego życia, nie chodzi o opowieści z "grubych melanży" ale mimo wszystko fajnie by było, gdyby chłopak też widział, że gdzieś bywasz/bywałaś, coś przeżyłaś... Sam zadbany i elegancki wygląd + status wykształcenie wyższe nie sprawią, że wydasz się ciekawym człowiekiem, skoro nie wiele masz o sobie tak naprawdę do powiedzenia.
Moja rada? Nie szukać nawet na siłe tego faceta, co po prostu otworzyć się na społeczeństwo. Ja wiem, że liceum i studia się skończyły, każdy w swoją drogę poszedł, ale na pewno masz jakieś małe zainteresowanie, możesz poszukać grup które organizują coś ciekawego, czy nawet jak koleżanka wyżej - nawet na jakieś fajne forum tematyczne się zapisać o temacie który lubisz, to i łatwiej rozmowa pójdzie a czas spędzisz przyjemnie. A może i jakiś znajomych poznasz? Nie chodzi o to, byś była gwiazdą towarzystwa i miała super paczke przyjaciół, ale mimo wszystko nawet wyjście z domu, porobienie czegoś ciekawego, czasem nawet szalonego poprawi Twoją pewność a inni to zauważą. Powodzenia ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pielgrzymki tez podobno są fajnym pomysłem by kogos poznać. Nie wiem jak bardzo praktykująca jestes i jaki masz pogląd na antykoncepcje..ale to moze być znaczące..także... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli uważasz, że wiara Ci przeszkadza, mogę Ci znaleźć źródła do poczytania i posłuchania. Powinno przejść, jeśli rozum otwarty. Seks po ślubie może nie wyklucza udanego małżeństwa, jednak takie podejście przesuwania rozwinięcia znajomości po jej opieczętowaniu stwarza ryzyko, że podpiszesz cyrograf z góry na coś, czego jeszcze w pełni nie poznałaś. Więcej potem problemów przy anulowaniu i większe ryzyko męczenia się w zâ☠â☠â☠anej relacji, której tak naprawdę się nie chciało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoim problemem jest brak inwestycji w siebie, swoje życie. Niska "wola życia" sprawia, że zadowalasz się byle czym i potrafisz tak przeczekiwać. Stwórz siebie najpierw, potem zacznij się rozglądać za kimś równie ciekawym. Dopóki sama nie jesteś ciekawa dla siebie, nie jesteś dla siebie wyzwaniem, wartością i celem samym w sobie, dopóty nie warto rozglądać się za kimś, kto miałby Ciebie pokochać. Myślisz, że facet pomógłby Ci ruszyć z życiem? Wypełnić pustkę egzystencji, dać szczęście? Jeśli sama nie potrafisz o siebie zadbać, nikt inny za Ciebie tego nie zrobi. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to sie łatwo mówi..wyjść do ludzi..tez to przerabiałam.. Mozna wychodzic a i tak nikogo odpowiedniego nie spotkac..Autorce czas ucieka tak serio wiec uwazam że powinna sie zarejestrowac na portalach i po prostu tu żyć rozwijac zainteresowania a tu bez spiny poznawac ludzi z portali randkowych katolickich. Wazne jest działanie. Wolnych facetów po 30 tez mniej. Poza tym wielu ogarniętych facetów tylko niesmiałych po pracy idzie do domu ![]() Gdyby autorka chodziła teraz po duszpasterstwach..to byłoby to troche sztuczne bo wczesniej aż tak sie nie interesowała takimi spotkaniami religijnymi poza tym tam tez przewaga kobiet jest... Według mnie autorka potrzebuje zdecydowanego powaznego faceta który tez chce czekac do slubu a takiego raczej znajdzie na portalu. Poza tym tam jest wiecej kandydatów i wieksza szansa. Autorko jakie masz zainteresowania/ hobby? Jakas pasja? To takze moze Ci pomóc. Nie mam tu na mysli "sport, podróże, jazda na rowerze" tylko cos co Cie wyróżni na tle innych np : klasyczna motoryzacja, historia Japonii, zbieranie znaczków, szachy, wspinaczka, szydełkowanie, jazda na motocyklu" itp.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No taa bo jak nie poszli do łózka to sie nie znają jasne... ![]() To ze para była dopasowana seksualnie przed slubem wcale nie oznacza że 5 lat po slubie tez bedzie. Ludzie sa małzenstwem wczesniej uprawiajac seks a po 10 latach moga sie nie znac do końca...To nie jest tak że jak pojdziesz z kims do łóżka to juz go znasz w pełni.. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- A jakies inne? Facet moze sie nie poznac na wierszach. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-11-05 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||
BAN stały
|
@White_Dove
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@ojannajoanna Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Czy ja wiem... zawsze to robiłam, cieszyło mnie to i wystarczało. Myślę, że trzeba będzie poszukać czegoś nowego (padł tu już pomysł zapisania się na jakieś warsztaty).
@Sheev Wybiorę, który ma opuścić szufladę i postaram się wstawić ![]() Edytowane przez ojannajoanna Czas edycji: 2017-11-05 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Wysyp ostatnio identycznych wątków na Wizażu: 30+ lat a czas ucieka. Autorko, Twoje zainteresowania nie muszą być oryginalne, by świadczyć o Twojej wyjątkowości. Bądź sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Tę presję "uciekającego czasu" to niektóre moje koleżanki czuły już 10 lat temu, na licencjacie. Więc to jest kwestia samopoczucia, presji, a nie jakiejś umownej liczby metrykalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.