|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Stara przyjaźń
Hej, chciałabym tutaj opisać moją sytuacje i uzyskać poradę. Moją byłą przyjaciółkę nazwijmy Inez. Od pójścia do liceum złapałyśmy super kontakt, pierwszą klasę wspominam super. Często wychodziłyśmy gdzieś po szkole, rozmawiałyśmy dużo po lekcjach. Organizowałyśmy często wspólne wyjazdy, a także święta takie jak sylwester spędzałyśmy razem
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stara przyjaźń
To raczej nie była przyjaźń, a zwykłe koleżeństwo. Spróbuj poznać nowe koleżanki, bo z tą Agnieszką na razie na nic bliższego nie możesz liczyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
znajdz sobie inne kolezanki, nie biegaj za tamta (przyjaznia bym tego nie nazwala)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
astro-loszka
|
Chyba zbyt dużą wagę przypisujesz do tej przyjaźni.
Inez była dla Ciebie kimś ważnym. Ty dla niej - jak widać nie. Daj sobie spokój i otwórz się na inne przyjaźnie. Nie zmusisz kogoś, żeby Cię lubił.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie ma sensu. Dziewczyna nie chce mieć z Tobą kontaktu. Nie przymusisz jej. Może jej kiedyś to przejdzie i będzie chciała odnowić znajomość, ale to musi być też jej decyzja. Nie chce to nie. Nie męcz jej buły tylko postaraj się otworzyć na inne osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wasza przyjaźń w ostatniej fazie była gorzej niż przeciętna, ochłodzenie kontaktu bo związki, gapienie się w telefon na spotkaniach, cisza, dystans. Gdybyś dalej miała faceta albo świetnie zintegrowała się z nową klasą, to pewnie już byś o lasce ledwo co pamiętała. Ocknij się i żyj chwilą obecną, poćwicz nawiązywanie kontaktów z innymi ludźmi. Na studia czy do pracy chyba ze sobą nie zaciągniesz kumpeli poznanej na początku liceum. Będziesz miała jeszcze dużo fajnych relacji w życiu, im szybciej się na nie otworzysz i nauczysz o nie dbać, tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna Ci dała wprost znać, że NIE CHCE odgrzewać kotleta w postaci tej zakończonej znajomości (nieważne, czy nazwiesz to przyjaźnią, czy koleżeństwem). Przez moment miałyście fajne flow i pasowało Wam wspólne spędzanie czasu, ale potem to się skończyło. Nie wiem o czym i po co miałabyś z nią rozmawiać? Generalnie brzmisz trochę jak porzucony chłopak, który myśli, że jak przyniesie kwiaty, to dziewczyna zmieni zdanie. Tą energię chyba lepiej jednak przekierować na poznanie nowych osób.
![]() |
#8 |
(=^‥^=)
|
Bezsensu coś próbować naprawiać. Dziewczyna ewidentnie ma Cię gdzieś. Nie da się zrobić tak, żeby ktoś lubił nas na siłę. Znajdź inne grono znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale abstrahując od tego... tu nie ma czego ratować, ona powiedziała Ci wprost, że zakończyła ten rozdział. nic nie mozesz z tym zrobić. a narzucanie się i próby "ratowania" zwykle kończą się jeszcze większą niechęcią (o czym możesz sobie poczytać w troszkę starszym wątku na tym forum). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Klasyk - licealny związek i koniec relacji. Chce zauważyć, że sama jak znalazłaś chłopaka to nie zależało Ci na koleżance. Dopiero, gdy zostałaś sama przypomniałaś sobie o niej. Dziewczyna jasno mówi, że nie interesuje ją kontakt z Tobą. Czasem tak jest, że relacje upadają, chociaż w jakimś etapie było fajnie. Nie zmusisz nikogo do przyjaźni. Odezwałaś się, otrzymałaś odmowę. Trzeba iść dalej. Odnośnie zwierzania się, że ona rozmawia z tym chłopakiem - miałyście marny kontakt. Nie miała obowiązku się tłumaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hm.. nie chodziło mi o informowanie mnie kiedy z kim wychodzi, tylko bardziej o skłamanie. Okłamała mnie odnośnie jej planów, czego nie rozumiem bo przecież bym zrozumiała gdyby wprost napisała.
![]() I co do reszty, szanuje jej zdanie. Nie mam zamiaru się narzucać, pisać gdy jasno wyraziła że nie ma ochoty. Pozostaje tylko kwestia tego, że widzę że dalej mam jakieś uczucia do tej starej relacji
le développement est votre chance ![]() Edytowane przez Deeevil Czas edycji: 2023-04-12 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
to żadne uczucia do starej relacji, a strach przed samotnością. znajdziesz innych znajomych to Ci przejdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.