|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy taka pielęgnacja zwalczy zaskórniki?
Hejka, mam pytanko. Zmagam sie z tradzikiem zaskornikowym,gdzie z daleka moja cera wydaje sie byc idealna a z bliska, a zwlaszcza pod swiatlem jest wysyp sporej ilosci zaskornikow zamknietych (zwlaszcza na czole i brodzie) oraz wągrami na nosie. Moja aktualna pielegnacja to:
Rano: (w kolejnosci nakladania) -Cerave emulsja nawilzajaca (ta zielona) -Serum z Vitamina C od Garniera -SPF 50 od Nivea Luminous 630 Nie stosuje pod spf na dzien zadnego kremu nawilzajacego poniewaz odczuwam potem mega tlustosc i swiecenie sie twarzy, zwlaszcza w strefie T Pielegnacja wieczorna: -Plyn micelarny 3w1 od Garniera -Cerave emulsja nawilzajaca -Niacynamid 10% od Bielendy z kwasem laktobinowym (nie mam po nim zadnego wysypu) -Krem nawilzajacy od mixy 7% Wszystkie te produkty stosuje regularnie juz od 2 tygodni, jak na razie zauwazylem tylko wieksze nawilzenie mojej skóry, uelastycznienie jej oraz lekkie rozjasnienie cery. Czy taka pielegnacja stosowana systematycznie przez caly czas zwalczy moj problem z zaskornikami, czy moze powinienem cos z niej wyrzucic i na to miejsce zaczac stosowac cos nowego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zielony stworek
|
Dot.: Czy taka pielęgnacja zwalczy zaskórniki?
Zależy tak naprawdę od przyczyny trądziku. Na hormonalny kremu nie pomogą, choć mogą zminimalizować wysyp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.