|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cienie Natasha Denona - sposób aplikacji
Proszę o pomoc, bo już mi ręce opadają
![]() Mam paletę ND Zendo. Piekna pigmentacja, odcienie, świetnie się blendują, tyle, że po godzinie wycierają się, zbierają w załamaniu i wyglądają okropnie! Wszyscy chwalą cienie tej marki za niesamowitą trwałość, a ja nie wiem o co chodzi. Czy jakaś felerna paleta, czy brak umiejętności? Nigdy nie spotkałam się z taką jakością, używając wysokopółkowych marek (Pat Mcgrath, Too Faced, Jefree Star, KVD), jak i tych tańszych (WIBO, Maybelline). Czy ktoś miał taką sytuację? Jak te cienie aplikować? Próbowałam palcem, pędzlem, na skóre, korektor, podkład... Nawet na bazę NYX! - ona wydłużyła trochę trwałość do kilku godzin, ale efekt znów był ten sam (inne cienie na NYX nie są do zdarcia cały dzień) ![]() Pomocy, bo już nie wiem co robię źlę i czy jeszcze walczyć, czy puścić ją w świat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienie Natasha Denona - sposób aplikacji
Pokombinowalabym jeszcze z primerami. Moj makijaż musi przerwać 10+ godzin w pracy, używam ND i nigdy nie miałam problemów z trwałością. Wiadomo pod koniec dnia może się zdarzyć, ze przy wewnetrznym kąciku oka cień wejdzie z załamania. Nie próbowałam bazy NYX, wiec trudno mi się wypowiedzieć, ale zdecydowanie widzę ze jedna baza drugiej nierówna. Mi primer z Urban Decay dobrze służy.
Co do samej aplikacji nie sadze, żeby robiła wielka różnice w trwałości cieni. Inne wykończenie, intensywność kolorów tak, ale raczej nie skroci nagle żywotności cieni na powiece o polowe. Sama zazwyczaj wklepuje (zamiast rozcierać) pędzlem cień na primerze i trzyma się cały dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.