jak to cholerstwo zapiąć??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-09, 19:58   #1
sohf
Wtajemniczenie

Question

jak to cholerstwo zapiąć???

no właśnie kupiliśmy wyprawkę dla mojego TŻ'ta i w swojej naiwności nie skozystaliśmy z propozycji sprzedawcy co by nam pokazał jka się zapina musznik. a okazało się ze to wcale nie jest takie proste jak by się wydawało. załączam zdjęcie tych wichajsterków które przy zapięciu sa moze mi ktos doradzi co z tym zrobić...i czy to na pewno wszystkie wichajstrki bo na metodę zapinania która wydaje nam się najlepsza czegoś tam chyba brakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1688.JPG (35,0 KB, 390 załadowań)
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 06:35   #2
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka
Dot.: jak to cholerstwo zapiąć???

Hej sohf - nie mam pojecia, ale nauczona twoim przykładem zapytam w sklepie za to widze że kolor odpowiadał by również mojemu przyszłemu - ja też mam sukienke ecru - nurtuje mnie tylko jaka koszule i jaki garnitur zakupiliscie
Co do musznika to myśle ze ktoś musiałby wam pozazać na żywo, moze jednak udajcie się do sklepu, niekoniecznie nawet tego samego .
sasanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 08:27   #3
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Radzę wrócić do sklepu i jednak skorzystać z porady
katrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 09:00   #4
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasanka
Hej sohf - nie mam pojecia, ale nauczona twoim przykładem zapytam w sklepie za to widze że kolor odpowiadał by również mojemu przyszłemu - ja też mam sukienke ecru - nurtuje mnie tylko jaka koszule i jaki garnitur zakupiliscie
Co do musznika to myśle ze ktoś musiałby wam pozazać na żywo, moze jednak udajcie się do sklepu, niekoniecznie nawet tego samego .
kurcze no własnie troche głupio, jechać do sklepu żeby pytac o taka ******łkę miałam nadzieję, zę ktos bardziej wyedukowany mi dopomoże

sasanko, garnitur jednak czarny, tzn taki moze bardziej grafitowy, w cieniutkie paseczki. no a kamizelka z musznikiem taka ciemno ecru z złoto białymi zawijasami. postaram się wstawić w naszym wątku jakies fotki co prawda jeżeli chodzi o materiał inny mi sie bardziej podobał (taki całkiem czarny z taką fajną struktura materiału - ciężko to opisać) ale krój miał niekonieczny i cenę też troche nie bardzo koszula tez ecri odcień sporo jaśniejszy od kamizelki, zeby się to bardzo nie zlewało. biała nie pasuje zdecydowanie
Pozdrawiam!
Stary 2006-02-10, 09:07   #5
ewaes
Raczkowanie

Sohf, o ile pamiętam (też nie bardzo przyglądałam się w sklepie) to nie zapinało się tego tak jak stanik, że dwie części do siebie i na końcach są zapięcia, tylko jedna część z zapięciem była regulowana (w zależności od obwodu szyi) i jakoś tak na zakładkę zapinało się w dwóch miejscach na obwodzie. Może lepiej popatrzę w domu i dam znać, bo z tłumaczeniem u mnie kiepsko ;-)
ewaes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 09:25   #6
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Sohf, o ile pamiętam (też nie bardzo przyglądałam się w sklepie) to nie zapinało się tego tak jak stanik, że dwie części do siebie i na końcach są zapięcia, tylko jedna część z zapięciem była regulowana (w zależności od obwodu szyi) i jakoś tak na zakładkę zapinało się w dwóch miejscach na obwodzie. Może lepiej popatrzę w domu i dam znać, bo z tłumaczeniem u mnie kiepsko ;-)
no włąsnie wiem, ze coś tam powinno być regulowane, tylko nie mam pojęcia co to czego przyczepić. i dlatego się zastanawiamy czy wszystkie kawałki do zapinania są na swoim miejscu )
jak mozesz to sprawdz jak to jest u CIebie i daj znać
Pozdrawiam!
Stary 2006-02-10, 10:51   #7
Taverney
Zakorzenienie

no proszę, kłopoty z zapięciem gotowego musznika. A mój Narzeczony uparł się, że kupi muszkę, ale taką, co ją trzeba samemu wiązać, nie tylko zapinać. Założę się, że będą kłopoty chyba mu wybiję z głowy taką muszkę.
Pozdrawiam.
Acha, Sohf, może idź do tego sklepu, przecież to nic złego, bo zapięcie na łatwe nie wygląda.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-11, 20:58   #8
sohf
Wtajemniczenie

up, up ))
Stary 2006-02-11, 21:28   #9
yedanna
Zakorzenienie

No niesety, mam tylko jak zawiązać musznik, o zapinaniu nie ma tam mowy...
Stary 2006-02-11, 21:39   #10
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yedanna
No niesety, mam tylko jak zawiązać musznik, o zapinaniu nie ma tam mowy...
sprawdzałam musznik męża ale zapina się inaczej.
Czy ta sprzączka na dolnym kawałku, słuzy do regulacji długości? bo może o to trzeba jakoś zahaczyć?? Ta końcówka jest jakaś dziwna....
Jak bedziesz obok jakiegoś sklepu z garniturami, wejdz i zapytaj o muszniki, może mają takie same i powiedzą ci co z tym zrobić,albo pofatyguj sie tam gdzie kupiliście.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 08:34   #11
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela
sprawdzałam musznik męża ale zapina się inaczej.
Czy ta sprzączka na dolnym kawałku, słuzy do regulacji długości? bo może o to trzeba jakoś zahaczyć?? Ta końcówka jest jakaś dziwna....
Jak bedziesz obok jakiegoś sklepu z garniturami, wejdz i zapytaj o muszniki, może mają takie same i powiedzą ci co z tym zrobić,albo pofatyguj sie tam gdzie kupiliście.
chyba będe musiała...albo zszyjemy to na sztywno i będie po problemie
ta sprzączka na dolnym kawałku chyba służy do regulowania długości, ale własnie nie wiemy o co ją zahaczyć
Pozdrawiam!
Stary 2006-02-13, 07:56   #12
ewaes
Raczkowanie

Sohf, sprawdziłam w domu. Mamy musznik z dokładnie takim samym zapięciem. Na jednej częsci masz haftkę. A na drugiej zapięcie w kształcie litery H (powiedzmy) oraz takie małe metalowe "coś" , które można swobodnie przesuwać po obwodzie. Poza tym od wewnątrz powinny być pęknięcia na obwodzie (jakby dziurki na guziki). Haftkę zapinasz właśnie za to metalowe "coś" i to "coś" przesuwasz po obwodzie w zależności od grubości szyi. Jak już ustawisz, to na drugim końcu masz to czarne H a od wewnątrz te pęknięcia, w które wkładasz H, żeby całość potem się nie przesuwała. Napisz czy coś zrozumiałaś ;-)
Stary 2006-02-13, 08:34   #13
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

ja zrozumiamłam , tak mi się wydawało że ten haczyk trzeba o ten suwaczek zaczepić, ale nie bardzo wiedziałam co z tym H bedzie.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 09:24   #14
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Sohf, sprawdziłam w domu. Mamy musznik z dokładnie takim samym zapięciem. Na jednej częsci masz haftkę. A na drugiej zapięcie w kształcie litery H (powiedzmy) oraz takie małe metalowe "coś" , które można swobodnie przesuwać po obwodzie. Poza tym od wewnątrz powinny być pęknięcia na obwodzie (jakby dziurki na guziki). Haftkę zapinasz właśnie za to metalowe "coś" i to "coś" przesuwasz po obwodzie w zależności od grubości szyi. Jak już ustawisz, to na drugim końcu masz to czarne H a od wewnątrz te pęknięcia, w które wkładasz H, żeby całość potem się nie przesuwała. Napisz czy coś zrozumiałaś ;-)
ha!!! sukces
wielkie dzięki , zrozumiałam wszystko i sprawdziłam eksperymentalnie - działa
nasz problem polegał na szukaniu jakiejś mechanicznej części o co by to "H" zahaczyć, nie przyszło nam do głowy, ze w tym szwie moga być takie dziurki )))
w każydym razie jeszcze raz wielkie dzięki
Stary 2006-02-13, 09:27   #15
ewaes
Raczkowanie

polecam się
Stary 2007-06-15, 18:58   #16
Lena K.
Raczkowanie

A moj mąz mial w tym roku do slubu identyczny musznik i kolorki rowniez sliczny!!!z zapieciem nie bylo klopotu z reszta sam sobie poradzil eeehehehee

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości