|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Warunek
Cześć, nie będę opowiadać całej sytuacji konfliktu z prowadzącą i niezaliczenia u niej przedmiotu które moim zdaniem było niesłuszne. W każdym bądź ma być dodatkowy termin poprawki jeszcze w tym roku żeby nie trzeba było specjalnie chodzić na warunek w kolejnym. Aby podejść do takiego dodatkowego terminu wymagana jest zgoda prowadzącej. Wiem że prowadząca zgodziła się na na tą poprawkę innym osobom, jeśli chodzi o mnie też wyraziła na to zgodę, ale słownie a trzeba do niej napisać e-mail i ona musi wyrazić zgodę pisemnie. Napisałam, ale narazie odpowiedzi nie ma. Mam obawy że jednak prowadząca z racji wcześniejszego konfliktu celowo nie zgodzi się na podejście do poprawki. Nie powie tego wprost, ale będzie mnie ignorować i nie odpowie oficjalnie na e-mail. Rozumiem że nie musi wyrazić na to zgody, ale skoro wyraziła zgodę innym a mnie ignoruje, nie odpowiada na wiadomość e-mail z prośbą o zgodę na dodatkowe zaliczenie, to czy można to gdzieś zgłosić że utrudnia mi zakończenie studiów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Warunek
Jeśli uważasz, że jesteś traktowana niesprawiedliwie względem innych studentów w tej samej sytuacji, porozmawiaj z zastępcą dyrektora/dziekana ds. studenckich. Możliwość drugiej poprawki to jednak dobra wola prowadzącej, która pewnie łamie tym samym regulamin studiów na korzyść studentów.
Dlaczego uważasz, że niesłusznie odmówiono Ci zaliczenia? To było zaliczenie pisemne, miałaś wgląd do pracy? Na czym polegał ten konflikt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Warunek
Zawsze można wystąpić o egzamin komisyjny w terminie określonym regulaminem, jeśli naprawdę umiesz. Bo jeśli "jakby była życzliwa, to by mi te 3 na szynach dała", to szkoda zachodu.
Zależy tez od tego, co jest powodem konfliktu: wygląd, przekonania polityczne, czy nagminne nieprzygotowania i dosyłanie prac po terminie. Aha, jedyne, co zyskasz "donosem" to możliwe zlikwidowanie dodatkowego terminu dla wszystkich. Nieregulaminowe dodatkowe terminy, poprawki itp. to dobra wola prowadzącego, a nie jego obowiązek. Nie utrudnia Ci ukończenia studiów, bo na przewidziane terminy Cię wpuściła, nie trzymała ich przed Tobą w tajemnicy. nie "gubi" Twoich egzaminów itp. Edytowane przez casus_belli Czas edycji: 2023-04-27 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.