|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dyplomatyczne wyjście z sytuacji
Hej
![]() pracuje w zespole z osobą, która ma silną osobowość. Nie przyjmuje do wiadomości, że jej postawa jest nieprofesjonalna. Musi głośno wyrazić swój sprzeciw - w szczególności, gdy druga osoba, działa wbrew jej woli. Poza tym, wyolbrzymia problemy, które są nieistotne. Dwukrotnie byłam adresatką niezadowolenia koleżanki. Nie jest to kwestia złego humoru. Obawiam się, że jest to osoba niereformowalna. W pewnym wieku ciężko zmienić swoje nawyki. Czuję, że dalsza współpraca może być dla mnie trudna. Chciałabym zmienić zespół, gdy pojawi się taka opcja. Jak rozwiązalibyście tę sytuację? Uważacie, że rozmowa na chłodno z przełożonym kierownikiem/szefem o niedopasowaniu i chęci zmiany zespołu byłaby na miejscu? Nie mam ochoty na podgrzewanie atmosfery. Chciałabym zerwać niewygodną relację w pracy z koleżanką. ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyplomatyczne wyjście z sytuacji
Jak najbardziej tak. Niedopasowanie charakterów to normalne i częste zjawisko w miejscach pracy. Warto podkreślić, że chcesz tu zostać, ale dla własnego komfortu wolałabyś zmienić zespół, aby móc pracować wydajnie i bez zbędnego napięcia, jakie wprowadza ta osoba.
Sensowny manager będzie zadowolony, że jasno stawiasz sprawę, a nie rzucasz wypowiedzeniem bez wcześniejszej rozmowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.