|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
majka420
|
Krem pod oczy
Jaki polecacie dobry krem pod oczy dobrze nawilżający i rozjaśniający cienie pod oczami ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krem pod oczy
Przyznam szczerze, że mi się najlepiej sprawdzały kremy z Vichy, a z nich najlepiej Neovadiol GF (mogę trochę mylić nazwę, bo już ze 2-3 lata go nie kupowałam).
Po nich moje oczy prezentowały się naprawdę świeżo - skóra była właśnie taka rozjaśniona i pełna blasku, a zmarszczki mimiczne jakby mniej widoczne, zwłaszcza po dłuższym okresie stosowania. I dosłownie nigdy nie podrażniały mi oczu. No ale cena jest spora i teraz bym takiego kremu jednak nie kupiła. Miałam też kiedyś etap fascynacji kremem z koreańskiej (chyba) firmy Mizon. Z ekstraktem ze ślimaka, w jasnobrązowo-pomarańczowym (a tak naprawdę sraczkowatym ![]() ![]() Także gdybym miała dziś nieograniczony budżet, celowałabym w coś z Vichy. Natomiast w czasach kryzysu używam pod oczy tych kremów, które stosuję do twarzy (przy czym mam cerę wrażliwą, więc to są zawsze mega łagodne produkty, posiadaczkom cery trądzikowej bym to stanowczo odradzała). A jak jeszcze miałam w domu masło shea, to dokładałam na to cieniuteńką warstewkę tego masełka i efekt był lepszy od większości tanich kremów pod oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Wybierając krem pod oczy, istnieje kilka czynników, które warto wziąć pod uwagę. Oto kilka wskazówek, które mogą pomóc Ci w wyborze odpowiedniego kremu:
Składniki: Zwróć uwagę na składniki zawarte w kremie pod oczy. Poszukaj składników takich jak retinol, kwas hialuronowy, peptydy, witamina C, witamina E, koenzym Q10 czy ekstrakty roślinne. Te składniki mogą pomóc w nawilżeniu skóry, redukcji zmarszczek, poprawie elastyczności skóry i redukcji opuchlizny. Delikatność: Skóra wokół oczu jest szczególnie delikatna i wrażliwa. Wybierz krem, który jest formułowany specjalnie dla tej delikatnej okolicy i nie zawiera agresywnych składników, które mogą podrażniać skórę. Nawilżenie: Krem pod oczy powinien dobrze nawilżać skórę, ponieważ skóra wokół oczu jest często podatna na wysuszenie. Szukaj kremów o lekkiej, ale dobrze nawilżającej konsystencji. Redukcja opuchlizny i cieni pod oczami: Jeśli masz problem z opuchniętymi oczami lub cieniami pod oczami, poszukaj kremów, które mają właściwości przeciwzapalne i redukujące opuchliznę. Składniki takie jak wyciągi z ogórka, kofeina czy witamina K mogą pomóc w zmniejszeniu tych problemów. Bezpieczeństwo dla oczu: Upewnij się, że krem jest bezpieczny dla oczu i nie powoduje podrażnień. Jeśli masz wrażliwe oczy, wybierz krem, który jest testowany oftalmologicznie. Testowanie produktów: Przed zastosowaniem kremu pod oczy na całą okolicę oczu, przetestuj go na małej powierzchni skóry, aby upewnić się, że nie powoduje reakcji alergicznych lub podrażnień. Indywidualne preferencje: Każda skóra jest inna, więc eksperymentuj z różnymi kremami, aby znaleźć ten, który najlepiej odpowiada Twojej skórze i daje pożądane efekty. Pamiętaj, że regularne stosowanie kremu pod oczy oraz codzienna pielęgnacja są ważne dla utrzymania zdrowej skóry wokół oczu. Jeśli masz szczególne problemy skórne lub wątpliwości, warto skonsultować się z dermatologiem, który może doradzić Ci w wyborze odpowiedniego kremu do pielęgnacji okolicy oczu. Pozdrawiam Danielle xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-05-15 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.