|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
homoseksualizm i inne formy odmienności
witam.
pisze aktualnie artykuł do gazetki szkolnej o nietolerancji młodzieży. w związku z tym mam do Was kilka pytań i proszę o odp. i podanie swojego wieku. 1 : Jaki masz stosunek do homoseksualistów ? 2 : czy byłeś kiedyś świadkiem lub uczestnikiem dyskryminacji ze względu na kolor skóry, przekonania itp. 3 : na czym według Ciebie polega tolerancja ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: homoseksualizm i inne formy odmienności
ad 1. obojetny
ad 2. swiadkiem tak - uczestnikiem - nie ad 3. na akceptacji odmienności
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Coś mi się nie zgadza....Wakacje są, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Toleruję ich, nie przeszkadzają mi. 2. Nie uczestniczyłam 3. Tlerancja to akceptowanie odmiennosci, stylu zycia , sposobu bycia innego człowieka. Ale... przecież są wakacje ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
1 : Nie przeszkadzają mi.
2 : Świadkiem- tak, uczestnikiem- nigdy w życiu. 3 : Tolerancja to według mnie akceptacja odmienności innego człowieka.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
1 : Jaki masz stosunek do homoseksualistów ?
Naprawdę ich lubię ![]() 2 : czy byłeś kiedyś świadkiem lub uczestnikiem dyskryminacji ze względu na kolor skóry, przekonania itp. Tak , wiele razy bylam swiadkiem. Bardzo mnie to denerwuje Nigdy uczestnikiem 3 : na czym według Ciebie polega tolerancja ? Tolarancja to akceptowanie odmienności ludzi , rzeczy etc. Akceptacja kogoś takim jakim jest
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie przeszkadza mi homoseksualizm na szczescnie nie bylam swiadkiem nigdy dyskryminacji kogos i tak jak pisze m-i-s-i-a "Tolerancja to według mnie akceptacja odmienności innego człowieka."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
1. Obojętny
2. Ani świadkiem ani uczestnikiem 3. Na akceptowaniu innych.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
heh widzę, że wszystkie wymyśliłyście tą samą definicję tolerancji
![]() A to moje odpowiedzi do wakacyjnej gazetki szkolnej: 1. Nic mi nie przeszkadzają i życzę im zdrowia 2. nie 3. Dla mnie tolerancja nie równa się akceptacji. Tolerancja to dla mnie to, że zdanie, życie innych jest mi obojętne i szanuje je, o ile nie krzywdzą innych ludzi. Mogę nie akceptować czyjejś odmienności, ale tolerować muszę, bo jesteśmy wszyscy wolnymi ludźmi ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
1. nigdy nie miałam i pewnie nie bede miała nic przeciwko, aczkolwiek nie mam jeszcze wyrobionego zdania co do np. możliwosć adopcji dzieci przez homoseksualistów.ale nie mówię nie.
2. poza głupimi docinkami niedojrzałych jeszcze ludzi w stosunku to osób które ''podejrzewają'' ze względu na styl ubierania/zachowania - to nie. 3.j.w |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
1 : Nie przeszkadzają mi. To też ludzie , a ja nikomu do łóżka nie wchodze z butami.
2 : Świadkiem --tak ( prawie codziennie jestem świadkiem takich sytuacji) Uczestnikiem -- Nigdy 3 : Tolerancja polega na tym ze coś może być nam obojętne. Nie musi obchodzić mnie życie innych. Tak jak napisała margitta Akceptować nie muszę , ale tolerować tak
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
1. Nie przeszkadzają mi, mój stosunek do nich jest obojętny
2. Ani świadkiem, ani uczestnikiem 3. Tolerancja, to uszanowanie odmienności innej osoby i pozostanie obojętnym. Oczywiście, jeśli w żaden sposób nie chcą "ingerować" w moje życie i nie krzywdzą innych.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
1. Jestem tolerancyjna.
2. ani świadkiem, ani uczestnikiem. 3. Akceptowaniu drugiej osoby bezwzgkędu na jej odmienność, kolor skry, wyznania, poglądy..
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No własnie, po pierwsze - wakacje.
Po drugie - chyba o nietolerancji wśród młodziezy, a nie nietolerancji młodzieży, jak już ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
gazetka szkolna.. w wakacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dajcie już spokój z tym dochodzeniem, czemu gazetka szkolna w wakacje. może autorka wątku chciała zapytać a jej głupio było tak z niczego zacząć? albo juz pracuje nad wrześniowym numerem, albo to taka dziwna szkoła
![]() nie wiem czy moge sie załapać na miano "młodzieży", ale się wypowiem. 1. przyjmuję do wiadomości, że są. 2. ani świadkiem ani uczestnikiem. 3. tolerancja to wg mnie uznanie, że wartości wyznawane przez mnie nie muszą być wzorcem metra dla wszystkich. ludzie są różni, mają różne poglądy, sposób życia co nie znaczy, że zawsze mi się to podoba. ale dopóki nikogo tym nie krzywdzą to po prostu się nie wtrącam. ale co sobie myślę to moje. ![]() ps. moim zdaniem taką ankietę należałoby przeprowadzić anonimowo, bo jest mało prwdopodobne aby ktoś się przyznał, że np. nie lubi kolorowych, na forum publicznym.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a moze autorka przygotowuje sie juz do roku szkolnego i przez wakacje pisze artykuly, zeby potem miec wiecej czasu
![]() 1. pozytywny. dla mnie nie ma znaczenia czy homo czy hetero. bez wzgledu na orientacje mozna byc wartosciowym czlowiekiem. 2. swiadkiem tak, uczestnikiem nie 3. tolerancja polega na poszanowaniu i akceptacji odmiennosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.