|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Środek na ból zęba
Kojarzycie taki środek na ból zęba, którym się smaruje i ból mija? Albo przynajmniej sie zmniejsza. Słyszałam o nim kiedyś w radiu chyba a teraz nie mogę znaleźć nazwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Środek na ból zęba
Ja mogę polecić Dentosept. Chyba tak to się pisze. Stosowałam w sprayu. Psikasz na bolące miejsce i powinno pomóc. Możesz też kupić taki do płukania. Wtedy zamocz w tym patyczek do uszu i posmaruj to miejsce co boli.
Docelowo lepiej się wybrać do dentysty. Lepiej coś takiego skontrolować. Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
chyba chodzi Ci o Rapidentin? ostatnio był reklamowany, nie wiem czy skuteczny. bo nie stosowałam, ale przy nabliższym bólu zęba planuję spróbować. Swego czasu ja zakrapiałam na bolący ząb spirytus i na jakiś czas pomagało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja stosuję rapidentin. I działa, tylko trzeba bardzo uważać. Najlepiej tylo na zęba patyczkiem kosmetycznym. Nie na dziąsła czy podniebienie, bo bardzo bardzo okropnie smakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
przyłóż rozdrobniony np Apap do bolącego dziąsła , przejdzie Ci po chwili
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Może na zdjęcie zęba się wybrać? Ja ostatnio leczyłam kanałowo ząb, po którym nic nie było widać z zewnątrz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Warto zrobić prześwietlenie- to że nie widać próchnicy, nie znaczy , że nic się nie dzieje. Jeśli ból się utrzymuje to jednak jest jakis problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Tymczasowo tak jak dziewczyny piszą, rapidentnin. Mi lekarz generalnie zalecał branie ibuprofenu, bardzo długo miałam ból i czekałam na zabieg. No i jak najszybciej trzeba udać się do lekarza dentysty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Moze się okazać, że ząb jest do leczenia kanałowego, bo jest próchnica, tyle że głęboko. Jak to tak zostawisz, to z czasem może być tylko gorzej. Podejdź sobie do xxx ja tam leczyłam niedawno właśnie kanałowo i jest bardzo zadowolona z opieki i leczenia. Nie wiem jak teraz z terminami, ale panie na recepcji są przemiłe, więc jeśli powiesz o tym bólu to podejrzewam, że zrobią wszystko, żeby znaleźć dla ciebie jakiś wolny termin. Powodzenia! Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-07-05 o 09:18 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.