|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Środek na ból zęba
Kojarzycie taki środek na ból zęba, którym się smaruje i ból mija? Albo przynajmniej sie zmniejsza. Słyszałam o nim kiedyś w radiu chyba a teraz nie mogę znaleźć nazwy
Co jakiś czas pobolewa mnie dolna szóstka, ale nie widać próchnicy więc to pewnie nic powaznego. Tyle ze jak zaczyna kłuć to jest takie nieprzyjemne uczucie i szukam czegos zeby to złagodzic
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Środek na ból zęba
Ja mogę polecić Dentosept. Chyba tak to się pisze. Stosowałam w sprayu. Psikasz na bolące miejsce i powinno pomóc. Możesz też kupić taki do płukania. Wtedy zamocz w tym patyczek do uszu i posmaruj to miejsce co boli.
Docelowo lepiej się wybrać do dentysty. Lepiej coś takiego skontrolować. Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
chyba chodzi Ci o Rapidentin? ostatnio był reklamowany, nie wiem czy skuteczny. bo nie stosowałam, ale przy nabliższym bólu zęba planuję spróbować. Swego czasu ja zakrapiałam na bolący ząb spirytus i na jakiś czas pomagało
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosuję rapidentin. I działa, tylko trzeba bardzo uważać. Najlepiej tylo na zęba patyczkiem kosmetycznym. Nie na dziąsła czy podniebienie, bo bardzo bardzo okropnie smakuje.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
przyłóż rozdrobniony np Apap do bolącego dziąsła , przejdzie Ci po chwili
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Może na zdjęcie zęba się wybrać? Ja ostatnio leczyłam kanałowo ząb, po którym nic nie było widać z zewnątrz
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Warto zrobić prześwietlenie- to że nie widać próchnicy, nie znaczy , że nic się nie dzieje. Jeśli ból się utrzymuje to jednak jest jakis problem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator forum
|
Tymczasowo tak jak dziewczyny piszą, rapidentnin. Mi lekarz generalnie zalecał branie ibuprofenu, bardzo długo miałam ból i czekałam na zabieg. No i jak najszybciej trzeba udać się do lekarza dentysty.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Moze się okazać, że ząb jest do leczenia kanałowego, bo jest próchnica, tyle że głęboko. Jak to tak zostawisz, to z czasem może być tylko gorzej. Podejdź sobie do xxx ja tam leczyłam niedawno właśnie kanałowo i jest bardzo zadowolona z opieki i leczenia. Nie wiem jak teraz z terminami, ale panie na recepcji są przemiłe, więc jeśli powiesz o tym bólu to podejrzewam, że zrobią wszystko, żeby znaleźć dla ciebie jakiś wolny termin. Powodzenia! Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2023-07-05 o 10:18 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Co jakiś czas pobolewa mnie dolna szóstka, ale nie widać próchnicy więc to pewnie nic powaznego. Tyle ze jak zaczyna kłuć to jest takie nieprzyjemne uczucie i szukam czegos zeby to złagodzic