|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy ze słuchem![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy ze słuchem
Cytat:
![]() Też mam podobny problem ![]() Od jakiegoś czasu słyszę ciągle jakieś szumy w uszach tak jak by piszczenie podejrzewam że od hałasu lub dyskotek bo byłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys po koncercie (bardzo glosnym z reszta) mialam przez 3-4 dni szumy i ochydne dzwonienie w uszach. nie moglam zasnac, bo ciagle tylko dzwonienie slyszalam - zero ciszy. koszmar. takie cos przechodzi. jednak autorka watku ma chyba powazniejsze problemy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Renia 3008 a może grzeiś inne miasto do leczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mój ojciec ma szumy i świsty w uszach od paru lat. Okazało się, że związane to jest z zatokami. Zapalenie zatoki jest o tyle poważne, że "wyszło" poza nią ( nie wiem, czy to dobrze wyjaśniłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życze powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
przegladalam sobie forum i wpadlam na ten temat
![]() Jesli chodzi o szumy uszne to moga byc one na prawde roznego pochodzenia, objawiem wielu chorob, zwiazanych nie tylko ze sluchem. Takze na poczatku trzeba wykonac kilka badan, by okreslic przyczyne szumu usznego, a nastepnie temu zaradzic.... Takie podstawowe badania sa robione bezplatnie w wiekszosci osrodkow protetycznych, jezeli w Twoim miescie znajduje sie np Audiofon, to warto sie tam udac. Szumy mozna leczyc m.in. farmakologicznie, operacyjnie, poprzez tzw maskownie, metoda TRT, zaleznie od przyczyne jego wystepowania. Przede wszystkim powinnas napisac jaka jest przyczyna utraty sluchu, jesli go nadal tracisz, to byc moze potrzebna jest pomoc lekarza, badz parametry aparatu sa zle dopasowane, gdyz jego zadaniem jest nie leczenie sluchu, ale ochrona przed pogorszeniem stanu i oczywiscie pomoc w odbiorze mowy, dzwiekow. Jesli masz jakies wyniki badan, mozesz mi podac parametry, to postaram sie okreslic ewentualne przyczyny szumow. @nika135 jesli szum/gwizd pojawia sie w ciagu kilku godzin od przebywania w halasie(dyskotece), to jest to normalne zjawisko, niezdrowe oczywiscie, dlatego lepiej unikac takich sytuacji, bo leczenie jest dlugotrwale i trudne ![]() jezeli szumy odczuwane sa przez Ciebie dosc czesto, to radze udac sie na badanie sluchu, jak wspomnialam wczesniej, jest ono bezplatne @lain czas nie pomaga, a wrecz przeciwnie, pokoncertowe dzwonienia nie maja nic wspolnego ze stale wystepujacymi szumami usznymi
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to nie grzeb, tylko idz na przeplukanie uszu
![]() apropos woskowiny, to jedna z najgorszych metod przemywania uszu sa patyczki, poniewaz wiekszosc ludzi zamiast oczyszczac, upycha woskowine jeszcze glebiej...
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.