Więzienie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-06-04, 20:14   #1
niezdecydowana93
Raczkowanie

Więzienie

Cześć!

Nie będę jakoś mocno rozwijać się na ten temat, ale zdecydowałam się być z facetem, który ma wyrok. Odsiedział już trochę, wyszedł, miał rozprawę i dali mu dalszą część wyroku.

Czy jest tutaj ktoś kogo partner był w więzieniu? Jak to wygląda? Jak wyglądają widzenia zwykle, jak intymne, paczki, wysyłanie listów...jest tyle pytań...

Wiem, że najlepiej porozmawiać z partnerem. I porozmawiam, ale chciałabym też wiedzieć jak to wygląda z pozycji osoby, która odwiedza...

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka
niezdecydowana93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-05, 08:01   #2
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Więzienie

Myślę, że powinnaś znaleźć forum stricte w tym temacie

Byłam kilka razy na widzeniach w więzieniu jako dziecko i pamiętam sprawdzanie na wejściu, później siedzenie na tej niby kantynie, ogólnie słabe to są wspomnienia i nie wyobrażam sobie siebie znowu w takiej sytuacji.
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-05, 15:03   #3
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezdecydowana93 Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie będę jakoś mocno rozwijać się na ten temat, ale zdecydowałam się być z facetem, który ma wyrok. Odsiedział już trochę, wyszedł, miał rozprawę i dali mu dalszą część wyroku.

Czy jest tutaj ktoś kogo partner był w więzieniu? Jak to wygląda? Jak wyglądają widzenia zwykle, jak intymne, paczki, wysyłanie listów...jest tyle pytań...

Wiem, że najlepiej porozmawiać z partnerem. I porozmawiam, ale chciałabym też wiedzieć jak to wygląda z pozycji osoby, która odwiedza...

dlaczego jestes taka zdesperowana?
bedziesz chodzic ,umilac mu chwile w mokrym pokoju,paczki nosic a jak wyjdzie to cie pusci kantem
strasznie niskie masz standardy przez te kompleksy
Stary 2024-06-05, 19:59   #4
niezdecydowana93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
dlaczego jestes taka zdesperowana?

bedziesz chodzic ,umilac mu chwile w mokrym pokoju,paczki nosic a jak wyjdzie to cie pusci kantem

strasznie niskie masz standardy przez te kompleksy
Z obecnym partnerem jestem w związku od jakiegoś czasu więc nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia.
Nie pytałam o opinie tylko o to jak to wygląda. Więc jak nie masz nic do powiedzenia to się po prostu nie wypowiadaj.

Stary 2024-06-11, 20:47   #5
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Przepraszam że się wtrącam w wątek, chociaż nie byłam nigdy osobą, która odwiedza. Ale samo to, co napisałaś o jego wyroku, odbyciu części kary, wyjściu z więzienia, ponownej rozprawie i zasądzeniu odbycia dalszej części kary... jest trochę uproszczeniem, prawda? Bo nikt, kto wychodzi z więzienia na wolność, nie ma ponownej rozprawy i nie wraca do odsiadki bez powodu. Musiał albo popełnić nowe przestępstwo, albo złamać jakieś warunki np. warunkowego zwolnienia... Generalnie to jest mega wyraźny znak, że się nie poprawił, tylko po wyjściu znowu zrobił coś złego.

I wreszcie pomijając wszystko inne, wbrew pozorom do więzienia naprawdę ciężko jest w Polsce trafić. Zanim ktoś dostanie taką karę, zwykle ma wcześniej łagodniejsze wyroki, na przykład na karę grzywny, ograniczenia wolności, warunkowe umorzenia... Nawet sprawcy wypadków, uporczywi alimenciarze rzadko tam trafiają. Gościu musiał zrobić naprawdę grube rzeczy, żeby iść do więzienia, i to dwa razy.

Tak tylko piszę, bo nie wiem, na ile jesteś tak naprawdę świadoma tego, z kim masz do czynienia. Naprawdę chcesz w to iść?
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-12, 11:12   #6
miami_drink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Przepraszam że się wtrącam w wątek, chociaż nie byłam nigdy osobą, która odwiedza. Ale samo to, co napisałaś o jego wyroku, odbyciu części kary, wyjściu z więzienia, ponownej rozprawie i zasądzeniu odbycia dalszej części kary... jest trochę uproszczeniem, prawda? Bo nikt, kto wychodzi z więzienia na wolność, nie ma ponownej rozprawy i nie wraca do odsiadki bez powodu. Musiał albo popełnić nowe przestępstwo, albo złamać jakieś warunki np. warunkowego zwolnienia... Generalnie to jest mega wyraźny znak, że się nie poprawił, tylko po wyjściu znowu zrobił coś złego.

I wreszcie pomijając wszystko inne, wbrew pozorom do więzienia naprawdę ciężko jest w Polsce trafić. Zanim ktoś dostanie taką karę, zwykle ma wcześniej łagodniejsze wyroki, na przykład na karę grzywny, ograniczenia wolności, warunkowe umorzenia... Nawet sprawcy wypadków, uporczywi alimenciarze rzadko tam trafiają. Gościu musiał zrobić naprawdę grube rzeczy, żeby iść do więzienia, i to dwa razy.

Tak tylko piszę, bo nie wiem, na ile jesteś tak naprawdę świadoma tego, z kim masz do czynienia. Naprawdę chcesz w to iść?
To samo pomyślałam, w Polsce nie wypuszcza się kogoś żeby ot tak zarządzić mu dalszą odsiadkę, no chyba, że miał dwie oddzielne sprawy i dopiero teraz zapadł wyrok w drugiej.
miami_drink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-12, 12:57   #7
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Z obecnym partnerem jestem w związku od jakiegoś czasu więc nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia.
Nie pytałam o opinie tylko o to jak to wygląda. Więc jak nie masz nic do powiedzenia to się po prostu nie wypowiadaj.

O ile sie orientuje to jest to forum publiczne i ty na nim zakladajac watek dajesz pozwolenie na ocene tego co tu piszesz.
Dla mnie gosciu ktory siedzi w wiezeniu (i to jak widac nie pierwszy raz skoro zostal do niego spowrotem wsadzony) jest malo ciekawym materialem na partnera
Nie wiem jak mozna sie w cos takiego pakowac kiedy na swiecie jest pelno facetow z kregosupem moralnym bez wyrokow ,wolnych i gotowych na relacje w ktorej chca takze dawac a nie tylko brac
Domyslam sie ze dla niego lepszy taki uklad niz brak
paczek i seksu ale dziwie sie kobiecie wolnej ze na cos takiego sie pisze.na taki uklad moze sie zgodzic tylko ktos z malym poczuciem wlasnej wartosci .lepiej nad tym popracuj zamiast marnowac czas na czekanie az twoj ksiaze odsiedzi swoj kolejny wyrok (nie wiadomo czy ostatni).
Jeszcze wspomnisz ten watek jak cie pusci kantem po wyjsciu na wolnosc

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2024-06-12 o 15:21
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-12, 14:12   #8
CiemnookaTajemnica1
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!

Z doświadczenia .. uciekaj marnie skończysz
CiemnookaTajemnica1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-18, 15:57   #9
tadko
Raczkowanie

Autorka was nie prosi o rady dotyczące związku. Tylko pyta o to jak wyglądają widzenia. Skupcie się.
tadko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-06-19, 05:44   #10
niezdecydowana93
Raczkowanie

Drodzy czytający,

Nie chcę być nie miła, ale naprawdę, wiem co robię, wiem z kim jestem i dlaczego z nim jestem.
Czy ma wady? Oczywiście. Jak każdy. Ja na czele. Ale nie patrzę na ludzi przez pryzmat tego co się wydarzyło w przeszłości. Wiem za co miał wyroki i za co ma teraz.
I chcę w tym trwać.

Chciałam po prostu podpytać kogoś kto miał podobne przeżycia o to jak to wszystko wygląda.

Nie prosiłam o ocenianie mojego związku, o radzenie mi bym to zakończyła...

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez CiemnookaTajemnica1 Pokaż wiadomość
Z doświadczenia .. uciekaj marnie skończysz
Skoro masz doświadczenie to mi powiedz jak to wygląda, na co się przygotować...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości