I co z tym zrobić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-09-24, 17:07   #1
Agata89812
Przyczajenie

I co z tym zrobić

Moze Wy cos doradzicie, bo już sama nie wiem. Otoz jakies 3 lata temu przez kolezanke z bylej pracy poznałam fajnego faceta. On miał wtedy dlugoletnia dziewczyne, tylko się sobie przedstawiliśmy i tyle. Wpadl mi w oko.

Pare miesięcy pozniej poszlam do wrozki (prezent na urodziny, pierwszy raz w zyciu poszlam na wrozenie). I przewidziała, ze stworze w najbliższych latach związek z facetem, którego już znam, który nie mieszka w moim miescie, jest wspólnym znajomym, droga do wspólnego zycia nie będzie latwa. Minely kolejne miesiące. Na koncercie znowu spotkałam tego kolesia, który był z moimi przyjaciolmi. Po koncercie poszliśmy wszyscy na piwo do klubu. I on mnie tam podrywal, zagadywal, a to dotknal za reke itd. Myslalam, ze jest nadal z ta dziewczyna, wiec olalam go zupełnie. Od wspólnej koleżanki dowiedziałam się, ze ja mu się podobam i ze on nie jest z ta swoja dziewczyna, ale ma jakas znajomość z tindera. Wiec zostawiłam ten temat, później zaprosiłam go do znajomych na fejsie, bo wyskoczyl mi w proponowanych. Ja do niego nic nie napisałam, on tez nie.

W sumie zapomniałam o sprawie, ale 2 miesiace temu byliśmy razem na dwóch koncertach. Po pierwszym dowiedziałam się od jego najbliższego przyjaciela, ze jest sam od jakiegoś czasu. Pomyslalam sobie, ze może cos z tego będzie. No ale on zadnego kroku nie zrobil. Po tym drugim koncercie napisałam do niego ws. doradzenia się o parking przy dużej hali (koncert na którym bylam był w jego miescie). Odpowiedzial bardzo rzetelnie, posprawdzal mi możliwości dojazdu itd. Dzien po koncercie zapytal jak było. Wyslalam mu pare filmikow, cos tam popisaliśmy o muzyce, której słuchamy. No i tyle. Milczy.

Zastanawiam się czy nie powinnam zrobić jakiegoś kroku. On mi się naprawdę podoba. Siedzi mi w glowie od kiedy go zobaczyłam, każdego faceta z nim porownuje i każdy wypada przy nim blado. Pewnie to jakies zauroczenie. Wydaje mi się, ze byśmy byli na pewno dobrymi przyjaciolmi a może cos więcej. Mamy podobne zainteresowania, poglądy, wyksztalcenie, znajomych. Jestesmy bez dzieci i byłych malzenstw. Zastanawiam się o co mu chodzilo: kiedy był z kims, to mnie podrywal, choć pewnie wiedział od wspólnej koleżanki, ze nigdy bym nie weszla w jakas relacje z zajętym, wiec może po prostu to była dla niego zabawa. Z drugiej strony jak się gdzies spotykamy, to traktuje mnie inaczej niż inne koleżanki. Ale tez nie odzywa się. Pierwszy raz mam taka sytuacje, ze facet jest niezdecydowany i zachowuje się trochę dziwnie, jakby chciał, ale nie chciał.

W tym roku na urlopie poznałam dziewczyne, która wrozyla. Postawila mi tarota i powiedziała praktycznie to samo co poprzednia wrozka. Ja jestem bardzo racjonalna, ale jednak trochę wierze w takie nadprzyrodzone sprawy. Fakt, ze jedna i druga powiedziały to samo, choć zupełnie mnie nie znaly, trochę wprowadza metlik w glowie 😊
Agata89812 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-25, 08:54   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: I co z tym zrobić

To co opisujesz to typowy efekt horoskopowy: https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_horoskopowy, czyli ocenianie jako precyzyjne opisów zdarzenia, które w rzeczywistości są wystarczająco ogólne, żeby odnosić się do wielu różnych osób/zdarzeń. Obie wróżki użyły na tyle ogólnikowych określeń, że zawsze coś się spełni na zasadzie prawdopodobieństwa. Jeśli jesteś z natury racjonalna, popatrz na to od tej strony i nie przejmuj się takim gadaniem.
Co do faceta, to jemu najwyraźniej wystarcza taki sporadyczny kontakt w gronie znajomych i nie chce nic więcej. Może lubi atencję i widzi że Ci się podoba, może jest z natury otwarty i przyjacielski, w każdym razie mając otwarte drzwi (wspólni znajomi, hobby, Twoje zainteresowanie itd.) woli bujać się z pannami z Tindera niż zagadać do Ciebie, szkoda na niego czasu.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości