![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy taką kobietę można nazwać lesbijką bądź bi?
Czy kobietę która podczas kontaktu seksualnego z inną kobietą odczuwa przyjemność zmysłową nie odczuwając jednocześnie napięcia seksualnego ani nie mając orgazmu można określić mianem lesbijki bądź osoby biseksualnej? No wiecie, chodzi mi o taki rodzaj rozkoszy jakiej doświadcza się np. głaszcząc kota, czy jeśli kobieta odczuje coś podobnego bez podniecenia i chce, dąży ponownie do takiego kontaktu to można tak ją nazwać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy taką kobietę można nazwać lesbijką bądź bi?
Cytat:
Według mnie jeśli odczuwana przyjemność będzie "instrumentalna", a nie w połączeniu z pożądaniem do danej osoby wtedy nie będziemy mówić o orientacji np bi Edytowane przez b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 Czas edycji: 2022-02-03 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89103808]Nie nazywać. Obecnie uważa się, że ludzka seksualność jest płynna, więc nie ma potrzeby kategoryzowania ludzi na bi/hetero/homo. Zwłaszcza innych osób, a nie siebie. Bo jeżeli jesteś ciekawa swojej seksualności to możesz się zgłosić do seksuologa i przeprowadzić badania.[/QUOTE]Ciekawy punkt widzenia, nie pomyślałam o tym odpowiadając na to pytanie
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie wśród kobiet nie ma tej bariery cielesnej, nie ma tej niecheci fizycznej. Żadko która kobieta hetero nie obejrzy sie za bardzo atrakcyjną dziewczyną, prawie każda miewa fantazje lesbijskie itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co utrwalac te stereotypy, ze na pewno kazda kobieta jest troche bi? To nieprawda.
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
To tez prawda, sama przyjemnosc nie oznacza orientacji, bo przyjemnosc mozna odczuwac z wibratorem czy z palcem jak zauwazylas.
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Slyszałam, że kazda kobieta jest takiej orientacji jakiej chce. Cos w tym jest. Moim zdaniem dla wiekszości pań sama płeć nie jest najwazniejsza przy wyborze partnera/ki - chodzi o konkretną osobę z ktorą zaiskrzy. Sama mam sporo koleżanek, ktore od zawsze hetero, teraz są w związku z dziewczyną, bo cos im nie wychodziło z facetami a spotkały odpowiednią kobietę i tak sie ułożyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Robienie takich założeń, bo ty akurat tak masz nie pomaga też osobom LGBT+, po przecież skoro orientacja jest płynna, to można je próbować "wyleczyć"... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-03 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą napisałas, że każda kobieta coś tam. No nie każda, bo ja nie ![]() Ty masz ciągotki w stronę kobiet i wydaje ci się, że każdy jest taki sam. Bardzo to zamknięte myślenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-04 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie.
Co najwyżej fantazje o trójkącie, gdzie facet zajmował się mną i inną kobietą. Ja + kobieta - nie, odrzuca mnie to. Zresztą nie wiem, co fantazje mają do życia. Dużo kobiet fantazjuje o gwałcie - to nie znaczy, że chciałyby być naprawdę zgwałcone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-09 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fantazje czasem się realizuje, akurat trójkąty, czy lez, to chyba najczęściej realizowane fantazje. Ale też co innego sex, a co innego bycie w związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się, żebym była w mniejszości. Ciekawe, czy lesbijce też byś powiedziała "No weź, nigdy nie fantazjowalas o facecie?" Albo mężczyźnie. Jakoś mężczyznom nigdy się takich rzeczy nie sugeruje, bo bycie gejem w kulturze jest postrzegane niestety jako "ble". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-09 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno tylko faceci cis hetero nie mają żadnych fantazji na temat homo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci cis hetero też mogą mieć czasem fantazje homo. Znam co najmniej jednego, który tak ma i nawet spróbował pieszczot z facetem. Więc widzisz, pudło. Po prostu ludzie są różni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-09 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126435 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już, to trzeba by było przeprowadzić rzetelne badania na dużej grupie osób. Są statystyki odnośnie tego, ile jest osób homo, bi... i rzeczywiście wśród bi jest trochę więcej kobiet niż mężczyzn, ale to wciąż mniejszość społeczeństwa. Natomiast statystyk odnośnie bycia "bi-curious" (bo o tym tu piszemy) nikt nie przeprowadził z tego co mi wiadomo. Jednak śmieszne są te argumenty "a bo moje znajome coś tam, a bo wątek na Wizażu" ![]() Na razie to wy tu uważacie, że skoro wy macie X, to każda kobieta musi tak mieć, dziwicie się, że jednak nie każda i generalizujecie, że "kobiety coś tam cos tam" - nie, nie kobiety, tylko wy. A faceci cos hetero to nigdy coś tam, bo wam się tak wydaje. Błagam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-10 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. https://www.medexpress.pl/nauka-medy...ksualne-62874/ 2. https://www.newsweek.pl/styl-zycia/k...sualne/qpygc4p Dlaczego wątki na forach czy znajomi mają byc złym źródlem wiedzy na taki temat? Mozna spojrzec chocby na ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620398. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak miała ochote na kobietę, to prawie zawsze wychodziła z jakąś laską, o orientacji jakiejkolwiek. Miała podobną skuteczność, co z facetami. A wtedy nie było klubów branżowych dla chętnych na nockę. Działała na kempingu, na plaży, w górach, czy na Mazurach Obstawiam, że wszelkie "badania naukowe", tylko potwierdzą, że u potężnej większości kobiet, połączenie fantazji, emocji, może ciekawości, jest takie, że jak je jakoś "zastymulować", to są gotowe na wejście w relacje homo, nawet zadeklarowane hetero. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Odczuwanie pociągu wyłącznie do osób odmiennej płci zadeklarowało 92,1 proc. panów oraz 81 proc. pań. Za osoby homoseksualne uważało się jedna tylko 1,9 proc. ankietowanych mężczyzn i 1,3 proc. kobiet, a za osoby biseksualne odpowiednio – 2,0 proc. mężczyzn i 5,5 proc. kobiet. około 12 proc. pań, które zadeklarowały się jako heteroseksualne przyznało, że odczuwa pociąg także do kobiet" - właśnie o tym piszę, że to mniejszość. Przecież to małe liczby. A w tym wątku pada narracja "kobieta (w domyśle kazda) może sobie być orientacji, jakiej chce" taaa na pewno ![]() Co do drugiego linku, cóż: "Wyniki wydają się mocno naciągane ze względu na małą grupę badawczą" ![]() ![]() Nigdzie nie napisałam, że wątki w internecie to złe źródło wiedzy, ja tutaj tylko piszę, że jak chcecie rzucać takimi śmiałymi tezami, że większość kobiet jest bi, to przydałoby się mieć lepsze dowody i argumenty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-09-13 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
https://www.youtube.com/watch?v=WC-uBM0isW4
Dobra dalej nie wchodzę w ten temat aż sie sama boję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Pierwsze zdanie zdanie z drugiego linku.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Czyli nie zgadzasz się z obserwacjami indywidaylnymi i badaniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.