Nie wiem co robić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-12-15, 16:11   #1
MatiCwiek
Przyczajenie

Nie wiem co robić

Cześć

Od ponad roku jestem w związku z bardzo uroczą, cudowną z charakteru dziewczyną, która ma jedną sporą wadę. Poznaliśmy się w pierwszej klasie (aktualnie jesteśmy w trzeciej) i odkąd pamietam załapaliśmy dobry kontakt. Problemem jest to, że ona regularnie pali od bodajże 5 lat, a odkąd pamietam to 2 paczki Marlboro złotych w dzień szkolny, a 3 w weekend czy na jakiejś wycieczce na spokojnie. Cały wczorajszy dzień spędziliśmy razem, bo jej rodzice pojechali na weekend i wypaliła 3 i pół paczki. Mi nigdy palenie nie przeszkadzało, na początku związku przez to, że dużo czasu razem spędzaliśmy sam mimowolnie zacząłem palić dość regularnie, ale ja w przeciwieństwie do mojej lubej nie musiałem co przerwę wychodzić ze szkoły, nawet na mrozie, na papierosa. Nie jesteśmy nawet w stanie teraz wejść do knajpy, bo ona co chwilę wychodzi zapalić. Już nawet dla wygody pozwoliłem jej palić w środku u mnie w domu (mieszkam tylko z mamą, która bywa w domu średnio raz w tygodniu z powodów służbowych), czego nigdy wcześniej nie robiłem. Rozmawiałem z nią o tym i jak twierdzi bardzo to lubi i nie chce nawet ograniczyć mimo, że po wejściu schodami na drugie piętro musi dosłownie usiąść na chwilę i odpocząć. Jej rodzice nie widzą w tym problemu, bo jak twierdzą „oni palą od 30 lat i są zdrowi”.

Wiecie może jak na nią wpłynąć
MatiCwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-12-16, 12:34   #2
xfrida
Zadomowienie

Dot.: Nie wiem co robić

Cytat:
Napisane przez MatiCwiek Pokaż wiadomość
Cześć

Od ponad roku jestem w związku z bardzo uroczą, cudowną z charakteru dziewczyną, która ma jedną sporą wadę. Poznaliśmy się w pierwszej klasie (aktualnie jesteśmy w trzeciej) i odkąd pamietam załapaliśmy dobry kontakt. Problemem jest to, że ona regularnie pali od bodajże 5 lat, a odkąd pamietam to 2 paczki Marlboro złotych w dzień szkolny, a 3 w weekend czy na jakiejś wycieczce na spokojnie. Cały wczorajszy dzień spędziliśmy razem, bo jej rodzice pojechali na weekend i wypaliła 3 i pół paczki. Mi nigdy palenie nie przeszkadzało, na początku związku przez to, że dużo czasu razem spędzaliśmy sam mimowolnie zacząłem palić dość regularnie, ale ja w przeciwieństwie do mojej lubej nie musiałem co przerwę wychodzić ze szkoły, nawet na mrozie, na papierosa. Nie jesteśmy nawet w stanie teraz wejść do knajpy, bo ona co chwilę wychodzi zapalić. Już nawet dla wygody pozwoliłem jej palić w środku u mnie w domu (mieszkam tylko z mamą, która bywa w domu średnio raz w tygodniu z powodów służbowych), czego nigdy wcześniej nie robiłem. Rozmawiałem z nią o tym i jak twierdzi bardzo to lubi i nie chce nawet ograniczyć mimo, że po wejściu schodami na drugie piętro musi dosłownie usiąść na chwilę i odpocząć. Jej rodzice nie widzą w tym problemu, bo jak twierdzą „oni palą od 30 lat i są zdrowi”.

Wiecie może jak na nią wpłynąć
Chec porzucenia nałogu musi wychodzic od uzaleznionego nie ma takich sposobow aby to sie zmienilo jesli ona nie chce tego zmienic
Co ty mozesz zrobić?
Przestac pozwalac jej palic u siebie w domu (to bardzo nie fair wobec twojej matki).mozesz tez poszukac innej dziewczyny bez nalogow ;-)
A tak swoja droga kto to sponsoruje?
Stary 2024-12-16, 15:15   #3
Aelora
Wtajemniczenie

2 paczki Marlboro dziennie i tak dzień w dzień, fiu fiu zamożna panna. A ja się ostatnio cieszyłam gdy udało mi się kupić masło w promocji.

Dobry bait, taki nie za śmieszny.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-12-17, 16:30   #4
Akita_Sanse
Przyczajenie

Nie wiem, czy to bait czy nie bait, ale powiem Ci tak: ja bym się nie związała z taką osobą. Smród fajek, potencjalne choroby, ogólny wpływ nałogu na życie - fuj.
Akita_Sanse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości