Poszukuje: dobry psycholog w Krakowie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 09:50   #1
Makowka
Przyczajenie

Poszukuje: dobry psycholog w Krakowie!!!

Witam Poszukuje dobrego psychologa w Krakowie, ktory zajmuje sie powiedzmy lekami i zaburzeniami osobowosci i przyjmuje w przychodni (czyt. za darmo). Wiem duze wymagania Ale mozecie mi cos polecic?
Makowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 13:10   #2
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Poszukuje: dobry psycholog w Krakowie!!!

Makowka:
Dwa namiary:
1. Ul batorego 5, Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Dobrej Nadziei, terapia indywidualna, uzależnień.
tel 633 - 35 - 31
Tutaj polecam panią Joasię Frańczak, ale nie wiem czy tam pracuje jeszcze.
I Drugi
2. 633 - 51 70 (adresu nie pamiętam) również terapia indywidualna wszelkiej maści.

Oba NFZtowskie, dlatego może nie być gdzieś miejsca i kazą ci wtedy zadzwonić jeszcze raz np za tydzień.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 09:46   #3
Makowka
Przyczajenie

Dzieki Zadzwonie...Ktos jeszcze moze mi cos polecic?
Makowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 10:17   #4
allmode
Wtajemniczenie

http://www.ptp.org.pl/modules.php?na...article&sid=53 - sprawdź tutaj.
Stary 2010-11-05, 13:40   #5
lossol
BAN stały

temat nieco stary, może odgrzebię.

Chodzi nie do końca o psychologa ale o psychoterapię. Z tego co widać, po wpisaniu psychoterapia w Krakowie w wyszukiwarkę - wyskakuje bardzo dużo opcji. Można wybrać się nawet na psychoterapię w odpowiednim nurcie, jak na przykład Gestalt. Możecie mi to nieco przybliżyć?
lossol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 17:03   #6
sky_is_the_limit
Przyczajenie

Wszystko zależy od tego w czym jest problem, no i ile masz czasu i środków na terapię. Jak to wiesz to do wyboru do koloru napisz do czego ta psychoterapia to może coś podpowiem CI
sky_is_the_limit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 12:55   #7
afkilk
Przyczajenie

Ja chciałbym polecić panią mgr Beatę Biernacką. Mój pierwszy kontakt z psychologiem i jakże miłe zaskoczenie. Na prawdę nie ma się czego obawiać. Pani Psycholog bardzo miła i co najważniejsze naprawdę pomaga. Już po pierwszych wizytach odczuwam efekty. Do gabinetu trafiłem przez stronęwww.psychologkrk.hoseo.pl .Na prawdę bardzo polecam!
afkilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 06:45   #8
burki
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Witam
myślę, że sięgniecie po pomoc specjalisty rekomendowanego przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne to dobry pomysł.
Polecam w Krakowie np. Anne Bielańską lub Gabinet ARCHE, gdzie pracuje kilkoro psychoterapeutów, między innymi Dr Mateusz Borowiec, który bardzo szybko mi pomóg.
http://www.arche.krakow.pl/psychoterapia.html
burki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 19:58   #9
kwitnaca79
Przyczajenie

Ja mogę polecić panią Monikę Rogoż, odkąd uruchomiła swój gabinet przy ulicy: Na Ustroniu, wreszcie ma jakieś wolne terminy.
kwitnaca79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 01:53   #10
afkilk
Przyczajenie

Polecam Panią Beatę

Edytowane przez afkilk
Czas edycji: 2012-05-29 o 01:56
afkilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 02:02   #11
Milenka223
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez afkilk Pokaż wiadomość
Polecam Panią Beatę
Oj ja również! Pani Beata jest wspaniałą osobą - taką przed którą można się naprawdę otworzyć. Wybranie się na terapię stało się punktem zwrotnym mojego życia Na nowo odzyskałam nadzieję i nadszarpniętą wiarę zarówno w siebie jak i innych ludzi Jej strona xxxxxxx. Można sie nawet umówic na spotkanie na skype'ie

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-09-10 o 21:39 Powód: link
Milenka223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 21:35   #12
precelik
Przyczajenie

Witam,

A ja z kolei polecam moją znajomą mgr Agnieszkę Krupę, nie jestem co prawda jej pacjentem na terapi, ale dużo mi i innym znajomym pomogła, dając porady psychologiczne.

http://psychoterapia-krakow.lustro.org/

Aga pracuje wg zasad psychoterapii psychodynamicznej - bardzo ciekawe podejście, różni się stanowczo od podejścia Gestalt, behawiorystów i innych. No ale tutaj radze każdemu przed pójściem do jakiegokolwiek psychologa - psychoterapeuty, odrobinę poczytać o szkołach i podejściu wg jakiego dany psycholog pracuje, to wbrew pozorom dosyć czasem ważne.

A tak wogóle to radze przynajmniej pójść do 2-3 psychoterapeutów na konsultacje wstępną lub po poradę psychologiczną, i sprawdzić na ile dana osoba nam odpowiada. Decydując się na jakąkolwiek terapię, decydujemy się na dłuższa relację terapeutyczną, więc lepiej nie robić tego pochopnie.

Sama przeczytana opinia o jakimś psychologu - psychotearpeucie to de facto tylko opis relacji jakiegoś pacjenta z terapeutą, która zawsze może być inna i nigdy nie jest obiektywna, gdyż taką z założenia być nie może.

Edytowane przez precelik
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:44
precelik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 23:35   #13
Magdutka
Zadomowienie

Odświeżam.

Potrzebuję namiary na psychologa, który pomoże uporać się z niepowodzeniami w szkole, przezwyciężyć blokadę przy nauce i związaną z tym złą samoocenę...

Bardzo potrzebuję dobrego namiaru - chcę pomóc bliskiej osobie..
Magdutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 11:59   #14
cooper007
Przyczajenie

Przeglądałem Sieć i natrafiłem na ten POST. Jestem Psychologiem ale nie zajmuję się tego rodzaju sprawami jak problemy w nauce u dzieci i młodzieży. Wiem jednak, że może to być spowodowane problemami na tle emocjonalnym lub też relacją z rodzicami. Mogę jedynie polecić znajomego psychologa z Krakowa. Zajmował się już podobnymi sprawami i nie tylko. Proszę oto strona internetowa. Są tam wszystkie informacje ale radzę i zadzwonić.
www.terapiadynamicznakrakow.pl
cooper007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 12:54   #15
kennedy
Zakorzenienie

polecam przychodnie na miasteczku AGH. wizyty na NFZ. sa psycholodzy i psychiatrzy.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 18:36   #16
ingemona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
polecam przychodnie na miasteczku AGH. wizyty na NFZ. sa psycholodzy i psychiatrzy.
A mozesz polecic, z tej placowki konkretna osobe? Czy ogolnie wszyscy sa ok.
ingemona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 10:15   #17
kahoko hino
Zakorzenienie

polecam zwracać uwagę na to, kim jest osoba, z którą chcemy się spotkać. Najlepiej, żeby był to psychoterapeuta - sam psycholog to za mało, nie ma on narzędzi, by poprowadzić terapię. Psychiatra też patrzy na problemy z innego punktu widzenia.

Polecam też terapię gestalt - oczywiście najlepiej jest, gdy nie jest to jedyna specjalizacja terapeuty, ale moim zdaniem lepiej pójść do gestaltowca niż na terapię behawioralną czy poznawczą. Jest to chyba najtrudniejsza terapia z punktu widzenia klienta / pacjenta (jak kto woli nazywać), bo odwołuje się do emocji, co wiąże się m.in. ze zmierzeniem się z lękami, strachem, ukrywanymi emocjami itp. Trudna, ale "jedyna skuteczna" - tylko terapia, na której bada się ciało i emocje (nie koniecznie w nurcie gestaltu, ale ten jest u nas najbardziej rozpowszechniony) może rzeczywiście pomóc, a nie pozamiatać pod dywan
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 20:40   #18
cooper007
Przyczajenie

Wybacz ale pomijasz jeszcze psychodynamikę To jest psychoterapia która nie zamiata pod dywan Zgadzam się jednak z Twoim zdaniem, że im trudniejsza dla klienta tym lepsza dla zdrowia i skuteczniejsza..
Pozdrawiam
cooper007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 10:41   #19
vicky019
BAN stały

Droga Makowko, ja korzystam z usług pani Anny Rekel http://www.annarekel.pl/ i z ręką na sercu mogę ją polecić. Zawsze miła, uśmiechnięta i oczywiście pomocna.
vicky019 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 13:07   #20
coolme
Przyczajenie

Hej, ja również poszukuję dobrego psychologa/psychoterapeuty w Krakowie. Zależy mi na możliwości korzystania z jego usług na NFZ ze względu na to iż biorę pod uwagę psychoterapię długoterminową a koszt 400 zł miesięcznie na psychoterapię u prywatnego psychoterapeuty nieco mnie przerasta...
Bardzo proszę o pomoc. Byłam już u kilku psychoterapeutów ale niestety ciężko jest znaleźć kogoś godnego polecenia.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
coolme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 11:35   #21
precelik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez coolme Pokaż wiadomość
Hej, ja również poszukuję dobrego psychologa/psychoterapeuty w Krakowie. Zależy mi na możliwości korzystania z jego usług na NFZ ze względu na to iż biorę pod uwagę psychoterapię długoterminową a koszt 400 zł miesięcznie na ...
Z psychologami na NFZ niestety mam kiepskie obserwacje, może ktoś ma lepsze? Żeby trafić na stałe do psychoterapię fundowanego z Funduszu Zdrowia trzeba mieć trochę szczęścia - najprościej trafić tu na kogoś praktykującego i liczyć na to ze praktyka dotrwa do końca terapii, a nie zostanie przerwana w połowie (tylko to nie praktykantów wina rzecz jasna tylko układów jakie są w ośrodkach, gdzie praktykant nieraz musi po prostu dokłądac do praktyki bo ośrodek nie zapewnia mu np. koniecznej superwizji). Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia.

Ja ze swojej strony moge polecić Tanią Panią psycholog w Krakowie mgr Magdalenę Kubica, wychodzi trochę taniej niż 400zł/mc, pani Magda pracuje nurcie psychologii psychodynamicznej.

http://psycholog-krakow.lustro.org/p...g-krakow-ceny/
precelik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 15:56   #22
Kinga Aniela
Przyczajenie

Witam, w Krakowie polecam psychoterapeutkę, psycholog
Barbarę Urbanik
, przyjmuje prywatnie, www.terapia-krakow.pl, pracuje w nurcie psychodynamicznym z elementami psychoanalitycznego.

Edytowane przez Kinga Aniela
Czas edycji: 2013-06-02 o 14:29
Kinga Aniela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 14:16   #23
jakubek27
Przyczajenie

Polecam psychoterapeutę pana Pawła Zaporowskiego
przyjmuje na ul. Widok 22
tu jego strona:
http://terapeuta-krakow.pl
Pozdrawiam!
jakubek27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 12:26   #24
backstage1
Przyczajenie

Polecam panią Barbarę Michno-Wiecheć, pracuje psychodynamicznie, leczę u niej nerwicę i jestem bardzo zadowolony. Przyjmuje w samym centrum Krakowa, na Studenckiej. Jej strona www.psychologiczny.com.pl
backstage1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 14:06   #25
ikea86
Przyczajenie

Przejrzałam wszystkie adresy, zdaję sobie sprawę, że psycholodzy na prywatnej praktyce są lepsi dla pacjentów niż gorzej opłacani psycholodzy nfz, ale poszukuję jednak dobrego psychologa, który z potrzeby serca pomaga, byłam już na terapii indywidualnej, ale czułam się jak szczur w laboratorium. Nie jak pacjent, któremu trzeba pomóc. Mam poważne problemy finansowe i z relacjami damsko- męskimi. Bardo proszę jeśli znacie dobrego specjalistę, który przynajmniej na początku nie będzie chciał pieniędzy napiszcie.
ikea86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 13:38   #26
backstage1
Przyczajenie

Ikea, zgłoś się do Pani Barbary Michno-Wiecheć, naprawdę polecam, bo jest świetną specjalistką, poza tym nie chcę tutaj opisywać szczegółów mojej terapii, ale byłem też przez kilka tygodni w dołku finansowym i to nie stanowiło przeszkody, pani psycholog nie przerwała mi terapii. Musiałabyś z nią porozmawiać i ustalić płatności, bo to jednak prywatny gabinet. Z potrzeby serca czyli za darmo raczej nikt Cię nie przyjmie, ale możesz spróbować, powodzenia!!! http://www.psychologiczny.com.pl/
backstage1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 12:32   #27
madziaaa25
Przyczajenie

Stowarzyszenie Psychologów i Psychoterapeutów Rodzinnych

Co warto wiedzieć wybierając sobie Psychoterapeutę i Psychologa ? Jak wybrać dobrego psychologa, psychoterapeutę ?

20 rzeczy, które warto zapamiętać (!!!):

1. Znajdź sobie dobrego specjalistę.
2. Nie każdy psychoterapeuta jest psychologiem. Przekonaj się, że twój psychoterapeuta jest psychologiem, a nie filozofem, teologiem czy pedagogiem etc. W najbliższym czasie po nowelizacji ustawy o zawodach medycznych osoby z wykształceniem np. filozoficznym i teologicznym stracą prawo do wykonywania zawodu.
3. Wybierz psychoterapeutę, który jest psychologiem. Potwierdzeniem wykształcenia psychologicznego jest dyplom uzyskany na studiach psychologicznych.
4. Według prawa tylko Psycholog posiada właściwe kwalifikacje do udzielania świadczeń psychologicznych polegających w szczególności na: diagnozie psychologicznej, opiniowaniu, orzekaniu, psychoterapii (po ukończeniu studiów podyplomowych w tym zakresie) oraz na udzielaniu pomocy psychologicznej.
5. Psycholog-psychoterapeuta powinien mieć zawodowe ubezpieczenie OC. Sprawdź czy psycholog-psychoterapeuta jest ubezpieczony. Sprawdź aktualność jego polisy.
6. Wybierając psychologa-psychoterapeutę sprawdź jego wykształcenie, opinie u jego pacjentów, opinie w internecie, na forach, u znajomych oraz wszędzie gdzie tylko się da etc.
7. Sprawdź co o psychologu-psychoterapeucie piszą w mediach.
8. Sprawdź co psycholog-psychoterapeuta pisze w mediach, czy pisze artykuły na tematy psychologiczne, czy udziela wywiadów czy ma stronę internetową.
9. Sprawdź czy psycholog-psychoterapeuta zrzesza się w organizacjach lub stowarzyszeniach psychologicznych i/lub psychoterapeutycznych bądź innych tego typu organizacjach. Jeżeli psycholog-psychoterapeuta jest członkiem stowarzyszenia lub organizacji o profilu psychologicznym zwykle to oznacza, że jest zawodowo aktywną osobą i dba o swój warsztat zawodowy – raczej jest dobrym specjalistą.
10. Sprawdź gdzie pracuje i na jakim stanowisku.
11. Wykształcenie psychologa trwa 5 lat, psychoterapeuty – około 10 lat. Psychologiem staje się już po studiach magisterskich, a psychoterapeutą po studiach magisterskich i 5-letnich studiach podyplomowych oraz wieloletnim stażu pracy pod opieką uprawnionego psychoterapeuty bądź jeżeli osoba jest w trakcie takich studiów.
12. Psycholog-Psychoterapeuta ma obowiązek wydać paragon. Zawsze żądaj paragonu. Jest to dowód na to, że usługa została wykonana. Paragon może przydać się w pracy, szkole, uczelni, sądzie etc.
13. Sprawdź czy w gabinecie psychologa-psychoterapeuty można płacić kartą płatniczą. Płacąc kartą masz dodatkowe potwierdzenie, że odbyłeś terapię, może to się przydać, np. w sądzie w sprawach rozwodowych, rodzicielskich, innych sprawach gdzie dowodem może być odbyta terapia. etc.
14. Będąc już w kontakcie psychoterapeutycznym zwróć uwagę na wystrój gabinetu, czy czujesz się w nim dobrze i komfortowo. Jeżeli coś ci przeszkadza lub zaburza przebieg terapii daj o tym znać dla psychologa-psychoterapeuty, być może on postara się to zmienić, tak aby tobie było wygodniej. Jednak pamiętaj, że twoje oczekiwania mają być realne i uzasadnione.
15. Na pierwszym spotkaniu z psychologiem-psychoterapeutą odrzuć wszelkie uprzedzenia z powodu wieku, płci etc. Pozwól mu zawalczyć o swój autorytet i pokazać swoje kompetencje.
16. Jeżeli czujesz, że na kolejnych spotkaniach nic ciekawego nie dzieje się, terapeuta raczej zanudza, powiedz mu o tym, a w razie konieczności poszukaj innego.
17. W psychoterapii ogromne znaczenie ma osobowość terapeuty.
18. Płacisz za psychoterapię, masz prawo wymagać od psychologa-psychoterapeuty odpowiedniego indywidualnego podejścia do siebie. Jednak pamiętaj, że terapeuta to nie wróżka - za ciebie wszystkiego nie zmieni, ale pomoże tobie zmienić.
19. Sprawdź czy w miejscu pracy terapeuty przyjmują również inni specjaliści i lekarze, np. psychiatra, seksuolog, logopeda, dietetyk, terapeuta uzależnień, coach, doradca zawodowy etc. W razie potrzeby terapeuta może skierować do innego specjalisty gdy sytuacja tego wymaga. Psychiatra przepisze odpowiednie leki, dietetyk dostosuje dietę do stanu zdrowia, logopeda pomoże w kształtowania mowy i głosu etc.
20. Pamiętaj, że masz prawo do dyskrecji. Działalność zawodowa psychologa-psychoterapeuty oraz innych zawodów medycznych jest prawnie objęta tajemnicą zawodową. Psycholog i psychoterapeuta ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z klientem, uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu.

https://www.facebook.com/psychologiarodzinna
madziaaa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 21:48   #28
Zeus43
Przyczajenie

droga Madziu a wierz co to jest wolny rynek? ten kto jest nieskuteczny to i tak zniknie z runku, trzeba było zakazać Edisonowi produkowanie żarówki bo nie miał nawet liceum
Zeus43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 16:38   #29
bulka114
Wtajemniczenie

Chyba i ja się przejdę:|

"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale."
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 08:35   #30
coolme
Przyczajenie

Ja z całego serca polecam Pana Marcina Jabłońskiego. Pomógł mi w najgorszym momencie. To był okres świąteczny, wszyscy odsyłali mnie z kwitkiem bo nie było wolnych terminów, a on słysząc że potrzebuję pomocy, dał bardzo szybki termin przychodząc specjalnie do pracy. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo czegoś takiego się w tych czasach nie spotyka. Będę mu wdzięczna do końca życia...

Jest psychiatrą i psychoterapeutą, 2 w 1
Jest bardzo sympatyczny, zaangażowany w swoją pracę i wzbudza ogromne zaufanie. Przekonał mnie do leczenia farmakologicznego, przed którym broniłam się 7 lat. Wszystko wytłumaczył, wyjaśnił i służył pomocą w każdej chwili. Dodatkowo chodzę do niego oczywiście na psychoterpię i bardzo ją sobie chwalę. Wyciągnął mnie z takiego stanu że nawet samej ciężko mi w to uwierzyć... Nerwica zamknęła mnie w domu. Po dwóch miesiącach leczenia pojechałam na wakacje do Grecji więc to mówi samo przez się Polecam!

Link do strony: http://www.psychiatrakrakow.org
coolme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości