|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zachowanie siostry, zerwać kontakt, czy może ze mną jest coś nie tak?
Hej dziewczyny. Pisze do was bo mam problem który można powiedzieć mnie denerwuje. Ale zacznijmy od początku. Od dzieciństwa trzymam się z siostrą cioteczną i nasze relacje bywają różne, ale w ostatnim czasie zachowuje się jakby miała by mnie gdzieś i odzywa się w późniejszym czasie jak gdyby nigdy nic i taka ona jest. Zaczęło się kiedy jej koleżanka przyprowadziła się do niej chwilowo, bo ojciec ją wyrzucił z domu, ale do dzisiaj jej koleżanka siedzi u niej i kontakt się urywa. Moja siostra jest taka, że jak nie ma z kim iść na imprezę, to pisze do mnie, jak ma z kim iść to nie odzywa się i kontakt się urywa. Jeśli chodzi o moją siostrę, to ma dziecko, co tydzień chodzi na imprezy, z kolegów, kandydatów na chłopaka ma z 20, libacja od piątku do niedzieli i kolega jej nowy ,dzieciaka zostawia z matką alkocholiczką. Jak miałam niedawno urodziny, to pytała się co chce dostać na urodziny, to zaproponowała że może koszulkę. Są moje urodziny, które miałem miesiąc temu,jadę do mojej siostry, dzwonię do niej, ona mi mówi "Wszystkiego najlepszego, ale to jak będziesz w domu, to ci złoże" I nie złożyła. W domu mi powiedziała, że prezent jest w drodze, ale prezentu tak naprawdę nie dostałem i miło nie wspominam moich urodzin, w tam tym roku było podobnie. Jak zapytałem czy mnie obetnie w dniu urodzin to powiedziała że oczywiście, ale nie obcieła. Teraz nie mam z nią kontaktu, ale też się odzywam, ona zajęta i nie raz tak było że kontakt się urywał i wiadomo z jakiego powodu.Co byście zrobiły na moim jak skończyć relacje z siostrą, czy może ze mną jest coś nie tak? Zresztą to moja wina, bo pozwalam sobie na takie traktowanie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zachowanie siostry, zerwać kontakt, czy może ze mną jest coś nie tak?
Nie inicjuj kontaktu, nie proś jej o przysługi, niczego od niej nie oczekuj. Obstawiam, że jak będzie czegoś chciała, to się odezwie. Szanuj się i bądź wtedy bardzo zajęta, nie miej dla niej czasu. Tylko licz się z tym, że jak się kobieta przekona, że od Ciebie nie dostanie już więcej przysług, kontakt się zerwie, bo w jakim innym celu miałaby go podtrzymywać?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Traktuj ją jak znajomą, na której nie bardzo można polegać. Jak czasami będzie wam po drodze to można się spotkać, ale absolutnie niech ona nie będzie twoim priorytetem, tak jak ty nie jesteś jej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi o to że nie chce mieć kontaktu z siostrą, a to że się odezwie to jestem pewny, zawsze tak jest i się odzywa jak gdyby nigdy nic. Tylko coś czuję że będzie mi dupę cały czas truć.
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Jestem pewna* |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No skoro nie chcesz kontaktu to znaczy, że decyzję już podjęłaś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Można tak powiedzieć, że podjełam decyzję. Wstydzę się, że daje się jak gówniara i daje się tak traktować.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Jak się odezwie do mnie to mam napisać że nie mam czasu? Pewnie napisze czy pójdę z nią na impreze, czy powiedzieć co myślę? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.