Co o tym myśleć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-02-08, 15:26   #1
JanekJanek6
Przyczajenie

Co o tym myśleć?

Dzień dobry,

Potrzebuje rady . Otóż jestem ze swoją dziewczyną 2 lata. Pół roku temu miała konto na sympatii. Porozmawialiśmy. Myślałam, że sobie wszystko wyjaśniliśmy a tu zonk.

W tym tygodniu poprosiła mnie, żebym zainstalował jej jakaś aplikacje do nauki angielskiego.

Wchodzę na jej telefonie na google Play. A tam:

aplikacje randkowe i strzałka

potem reklamy polecane i proponowane i znowu

Komunikacja i strzałka.

W tych proponowanych na 11 pozycji było Badoo.

No nie wiem co myśleć? Wychodzi,że moja dziewczyna znowu wchodzi na takie strony.
JanekJanek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-10, 10:49   #2
LoveBuyLowBuy
Raczkowanie

Dot.: Co o tym myśleć?

Aż weszłam na Google Play i mam dokładnie to samo. Polecane aplikacje pogrupowane na działy. Jest tam również dział "aplikacje randkowe", mimo że w życiu nie korzystałam z żadnej takiej aplikacji. To są zwykłe propozycje, które nie świadczą o niczym, a już na pewno nie o wchodzeniu na te strony.

Ciekawi mnie tylko, czemu Twoja dziewczyna miała konto na Sympatii pół roku temu, skoro jesteście razem dwa lata. Założyła w trakcie związku czy wcześniej, ale jej nie skasowała?
LoveBuyLowBuy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-10, 11:01   #3
Hiromi_Ise
Raczkowanie

Też sprawdziłam u siebie i mam dokładnie to samo, prawie na samej górze apki randkowe. A jestem chyba ostatnia osoba, która można posądzić o używanie ich.
Hiromi_Ise jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-10, 18:34   #4
PaulinaKra
Przyczajenie

Ja nie sprawdzałam, czy ta kategoria,, Aplikacje randkowe,, u mnie w google Play jest tak wysoko. Jak jest u innych?

Po drugie rozumiem, że dziewczyna założyła konto na sympatii będąc już w związku. Wygląda na to, że chce wymiksowac się z tej relacji.
PaulinaKra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-11, 10:45   #5
Minoko
Raczkowanie

Ale ona ma te apki zainstalowane czy po prostu wyświetlaja sie jej reklamy? Bo w tym drugim przypadku to może miec te reklamy nawet z tak głupich powodów jak to, że smartfon podłapał jej nawet jakieś niewinne wyszukiwania czy rozmowy zawierajace odpowiednie słowo. Rozumiem, że nadszarpnęła wczesniej twoje zaufanie, ale to moim zdaniem za mały dowód na cokolwiek.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-11, 10:58   #6
PaulinaKra
Przyczajenie

Ale przecież on nie będzie wiedział, czy miała jakieś np. Badoo zainstalowane. Przecież mogła odinstalować i usunąć z historii google Play.

Po drugie z postu autora wynika, że kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest na samej górze, jako pierwsza kategoria.
Stary 2025-02-11, 11:06   #7
Aelora
Wtajemniczenie

Tam wyświetlają się po prostu najpopularniejsze w danym momencie aplikacje. Skoro Badoo jest w propozycjach to przynajmniej tego jeszcze nie zainstalowała.
Za mały dowód żeby nabrać pewności, musiałbyś sprawdzić jej telefon ale po co? Już raz Cię zawiodła, nie ufasz jej skoro widok głupiej ikonki powoduje podejrzenia, nigdy nie zrozumiem po co dorośli ludzie bawią się tak w kotka i myszkę.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-11, 11:11   #8
PaulinaKra
Przyczajenie

W polecanych będą wyświetlać się różne aplikacje i randkowe także.

Ale czemu ta kategoria " aplikacje randkowe" i strzałka pojawia się u niej na samej górze.

Strzałka to wejście do tej kategorii. U mnie nie ma takiej kategorii.
Stary 2025-02-11, 11:22   #9
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaulinaKra Pokaż wiadomość
W polecanych będą wyświetlać się różne aplikacje i randkowe także.

Ale czemu ta kategoria " aplikacje randkowe" i strzałka pojawia się u niej na samej górze.

Strzałka to wejście do tej kategorii. U mnie nie ma takiej kategorii.
Strzałka po prostu rozwija listę apek z tej kategorii, o czym strasznym miałoby to świadczyć? Raczej każdy z nas od dawna ma do czynienia z elektroniką i smartfonami, fajnie byłoby wiedzieć chociaż podstawy w jaki sposób wyświetlane są reklamy. Budowanie na czymś takim podejrzeń co do drugiej osoby jest dziwne.
Stary 2025-02-11, 11:26   #10
PaulinaKra
Przyczajenie

Autorowi tak myślę chodzi o to czemu ta kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest wyświetlana jako pierwsza, najwyżej.

Zależy to od wielu czynników, w tym aktywności google.
Stary 2025-02-11, 11:36   #11
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Autorowi tak myślę chodzi o to czemu ta kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest wyświetlana jako pierwsza, najwyżej.

Zależy to od wielu czynników, w tym aktywności google.
Zwyczajnie ta kategoria jest popularna, jest pobieranych dużo tego typu aplikacji, więc wyświetla się wysoko. Tak samo jak Vinted, Glovo, Temu i dziesiątki innych.
U niego wzbudza to takie emocje i podejrzenia, bo dziewczyna już raz go okłamała, niby porozmawiali i wybaczył jej, ale nie przepracował tego, więc od razu widzi zagrożenie w ikonce apki. Taka relacja i życie w ciągłej niepewności nie ma żadnego sensu.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-02-11 o 11:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-02-11, 11:43   #12
PaulinaKra
Przyczajenie

Tu nie chodzi o ikonkę jednej aplikacji.

Ja myślę tak:

U mnie jest

1 kategoria Produktywność i strzałka

2 kategoria Komunikacja i strzałka

3 kategoria zakupy i strzałka

Pomiędzy kategoriami są polecane i proponowane.

No przepraszam jak ostatnio wyszukiwałem połączenie w Krakowie to się pojawila kategoria,, Komunikacja,,

Autor uważa , że skoro kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest na pierwszym miejscu to dziewczyna działa w tym temacie.

Tak czy inaczej. Brak zaufania brak związku.
Stary 2025-02-11, 11:53   #13
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest

1 kategoria Produktywność i strzałka

2 kategoria Komunikacja i strzałka

3 kategoria zakupy i strzałka

Pomiędzy kategoriami są polecane i proponowane.
Mam te same kategorie ale w polu "Co cię interesuje?" i plusik przy nazwie, a nie strzałka. A między nimi polecane oraz proponowane, wszystkie popularne typu Pyszne.pl, Vinted, Uber Drive (dla kierowców, czyżbym według tej logiki szukała pracy jako kierowca Ubera?). Zwyczajnie to tylko propozycje, popularne/promowane produkty w sklepie Google'a, jeśli znalazłby zainstalowaną apkę to już konkretny dowód a nie jakieś propozycje reklam których pełno w sieci. Jesteśmy nimi bombardowani na każdym kroku.

Cytat:
No przepraszam jak ostatnio wyszukiwałem połączenie w Krakowie to się pojawila kategoria,, Komunikacja,,.
Paulino, czy tam chyba raczej Pawle, nie idź tą drogą. Jak sam masz dziewczynę to serio nie podejrzewaj ją od razu o najgorsze bo apka wyświetla się jej wysoko w sklepie Google'a.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-02-11 o 11:56
Stary 2025-02-11, 12:30   #14
PaulinaKra
Przyczajenie

Ja mam wrażenie, że my się nie możemy zrozumieć.

Autorowi ( moim zdaniem) nie chodzi o ikonkę jednej aplikacji w polecanych lub proponowanych.

Jemu chodzi dlaczego kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest na górze
Stary 2025-02-11, 12:30   #15
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Ale przecież on nie będzie wiedział, czy miała jakieś np. Badoo zainstalowane. Przecież mogła odinstalować i usunąć z historii google Play.

Po drugie z postu autora wynika, że kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest na samej górze, jako pierwsza kategoria.
Tylko po co miałaby to robić jeżeli wg podejrzeń miałaby z tego korzystać aktywnie? Fakt, że taka apka wyświetla się jej w pierwszej kolejności jako propozycja może równie dobrze oznaczać własnie to, że jeszcze jej nie zainstalowała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-02-11, 13:07   #16
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wrażenie, że my się nie możemy zrozumieć.

Autorowi ( moim zdaniem) nie chodzi o ikonkę jednej aplikacji w polecanych lub proponowanych.

Jemu chodzi dlaczego kategoria,, Aplikacje randkowe,, jest na górze
No nie rozumiemy się, skoro piszę Ci że to po prostu popularna, wysoko pozycjonowana kategoria w google play, widocznie dużo apek z tej grupy jest ogólnie pobieranych przez użytkowników. Masz tam też inne kategorie jak "aplikacje edukacyjne", "zakupy", "komunikacja" itd.
Stary 2025-02-11, 13:14   #17
PaulinaKra
Przyczajenie

Aż weszłam w swoje google Play, w tzw. pomoc google. Dlaczego się wyświetlają te reklamy:

1. Aktywności google

2. Popularne aplikacje

3. Wiek, region

No ja nie mam wogole takiej kategorii, nie używał aplikacji randkowych.
Stary 2025-02-11, 13:19   #18
Aelora
Wtajemniczenie

Sprawdzałam sklep Google Play na telefonie tak jak autor posta. Masz napisane, że to wynik popularności aplikacji oraz ich dopasowania pod kątem wieku/regionu. Pewnie będą się wysoko wyświetlać, ale czy dziewczyna autora je pobrała to inna sprawa.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-02-11 o 13:22
Stary 2025-02-11, 13:29   #19
PaulinaKra
Przyczajenie

Mogła pobierać, wyszukiwać itd.

Mogła i dlatego się jej wyświetlają tak wysoko.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Mogła pobierać, wyszukiwać, wpisywać i dlatego są wysoko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-02-11, 13:49   #20
Aelora
Wtajemniczenie

Miała konto na Sympatii więc na pewno kiedyś pobierała, nie oznacza to że robi tak dalej. Snucie podejrzeń, że pewnie dalej tam wchodzi bo wyświetlają się jej wysoko reklamy popularnych aplikacji (jak wielu innym osobom, które nigdy tego nie miały/odinstalowały) jest dziwne.
Ale Ty najwyraźniej bardzo chcesz podkręcić podejrzliwość autora i wszcząć burzę. Ja nie będę w tym uczestniczyć.
Stary 2025-02-12, 08:27   #21
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Miała konto na Sympatii więc na pewno kiedyś pobierała, nie oznacza to że robi tak dalej. Snucie podejrzeń, że pewnie dalej tam wchodzi bo wyświetlają się jej wysoko reklamy popularnych aplikacji (jak wielu innym osobom, które nigdy tego nie miały/odinstalowały) jest dziwne.
Ale Ty najwyraźniej bardzo chcesz podkręcić podejrzliwość autora i wszcząć burzę. Ja nie będę w tym uczestniczyć.
Dokładnie, to są tezy wyssane z palca. U mnie wystarczyło ostatnio, że telefon ewidentnie "podpatrzył" że śmiałam się z mema o wibratorze wyglądającym jak pingwin i nagle nachalnie podsuwa mi reklamy gadżetów erotycznych na social mediach. Jak rozumiem, to twardy dowód na to, że spędzam wolny czas bardzo wyuzdanie?
Stary 2025-02-12, 08:51   #22
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Minoko Pokaż wiadomość
Dokładnie, to są tezy wyssane z palca. U mnie wystarczyło ostatnio, że telefon ewidentnie "podpatrzył" że śmiałam się z mema o wibratorze wyglądającym jak pingwin i nagle nachalnie podsuwa mi reklamy gadżetów erotycznych na social mediach. Jak rozumiem, to twardy dowód na to, że spędzam wolny czas bardzo wyuzdanie?
Możliwe, że widziałyśmy tego samego mema (z JKM?) Algorytmy są bardzo nachalne i co istotne często wysyłają kolejne propozycje już po fakcie. Kupiłam sofę, jeszcze długo wyświetlały mi się reklamy sof i innych mebli. Wyjechałam na weekend, dalej dostaję propozycje tanich lotów chociaż wyczerpałam na razie budżet na podróże.
Stary 2025-02-12, 08:55   #23
PaulinaKra
Przyczajenie

A nie wyszukiwała Pani w przeglądarce połączeń lub modeli różnych sof?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-02-12, 09:47   #24
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie wyszukiwała Pani w przeglądarce połączeń lub modeli różnych sof?
Nie, to co szukałam nie wpłynęło na proponowane aplikacje w Google Play.
Stary 2025-02-12, 10:08   #25
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Możliwe, że widziałyśmy tego samego mema (z JKM?)
Tak, tego z JKM
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości