|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy ja się nim bawię?
W wątkach często krytykowałam kobiety, które kolegują się z zauroczonymi w nich facetami jako próżne, ale zastanawiam się, czy sama czegoś takiego nie robię.
Mam znajomego od pogaduszek telefonicznych. On niby nie jest we mnie zakochany (ciągle opowiada o jakiejś dziewczynie, na której punkcie ma obsesję), ale problem w tym, że non stop rzuca teksty w stylu: - jesteś urocza, - a jakbyś była moją żoną, to byś ze mną długo wytrzymała? - myślałaś o mnie dzisiaj? - a wolisz mnie czy Basię? - a na ile mnie lubisz? I ja często wyśmiewam takie rzeczy, albo nawet mu ostrzej dowalam ("znajdź se babę", "traktuję cię tylko jak kolegę"), to on nie przestaje. Bardzo dobrze mi się z nim rozmawia, ale musiałby przestać robić te wstawki. Czasem rozmowa wygląda wręcz tak: - Jesteś urocza - Spadaj - No wiem, że mnie bardzo lubisz. - Aha - Chciałabyś być moją żoną? - Weź przestań bo się wyłączę. - Lubię cię wkurzać. - Super. - No ale powiedz, że myślałaś o mnie. I sęk w tym, że te jego teksty to niby są żarty, które zresztą są strasznie dziecinne, ale czuję, że to nie są żarty tak do końca. Zresztą w żartach zwykle jest troche powagi. Czy ja się nim bawię i powinnam po prostu go zablokować, skoro nie słucha, że ma nie bajerować, czy skoro mu wielokrotnie stawiałam sprawę jasno, to mogę bez wyrzutów z nim dalej rozmawiać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy ja się nim bawię?
Nie chcesz takich uwag, sama masz jeszcze faceta (o którym niedawno pisałaś że jest zazdrosny o innego stalkera, z którym sobie gadałaś) więc stawiaj jasno granice i ogranicz kontakt, jak typ nie rozumie po polsku.
Albo nie kryguj się że tak Ci przeszkadzają jego teksty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Czyli masz faceta (który cię obraża i wyzywa), stalkera szantażyste zakochanego w tobie (z którym od roku podobno nie rozmawiasz, ale wcześniej przez dłuższy czas utrzymywałas z nim kontakt w tajemnicy przed facetem) plus chłopaka (którego podejrzewasz że coś do ciebie czuje) do pogaduszek przez telefon?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.