Czy ja się nim bawię? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-03-05, 21:45   #1
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Czy ja się nim bawię?

W wątkach często krytykowałam kobiety, które kolegują się z zauroczonymi w nich facetami jako próżne, ale zastanawiam się, czy sama czegoś takiego nie robię.

Mam znajomego od pogaduszek telefonicznych. On niby nie jest we mnie zakochany (ciągle opowiada o jakiejś dziewczynie, na której punkcie ma obsesję), ale problem w tym, że non stop rzuca teksty w stylu:

- jesteś urocza,
- a jakbyś była moją żoną, to byś ze mną długo wytrzymała?
- myślałaś o mnie dzisiaj?
- a wolisz mnie czy Basię?
- a na ile mnie lubisz?

I ja często wyśmiewam takie rzeczy, albo nawet mu ostrzej dowalam ("znajdź se babę", "traktuję cię tylko jak kolegę"), to on nie przestaje. Bardzo dobrze mi się z nim rozmawia, ale musiałby przestać robić te wstawki.

Czasem rozmowa wygląda wręcz tak:

- Jesteś urocza
- Spadaj
- No wiem, że mnie bardzo lubisz.
- Aha
- Chciałabyś być moją żoną?
- Weź przestań bo się wyłączę.
- Lubię cię wkurzać.
- Super.
- No ale powiedz, że myślałaś o mnie.

I sęk w tym, że te jego teksty to niby są żarty, które zresztą są strasznie dziecinne, ale czuję, że to nie są żarty tak do końca. Zresztą w żartach zwykle jest troche powagi. Czy ja się nim bawię i powinnam po prostu go zablokować, skoro nie słucha, że ma nie bajerować, czy skoro mu wielokrotnie stawiałam sprawę jasno, to mogę bez wyrzutów z nim dalej rozmawiać?
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-03-06, 09:27   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Czy ja się nim bawię?

Nie chcesz takich uwag, sama masz jeszcze faceta (o którym niedawno pisałaś że jest zazdrosny o innego stalkera, z którym sobie gadałaś) więc stawiaj jasno granice i ogranicz kontakt, jak typ nie rozumie po polsku.
Albo nie kryguj się że tak Ci przeszkadzają jego teksty.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-03-06, 10:14   #3
Flashdance
Zadomowienie

Czyli masz faceta (który cię obraża i wyzywa), stalkera szantażyste zakochanego w tobie (z którym od roku podobno nie rozmawiasz, ale wcześniej przez dłuższy czas utrzymywałas z nim kontakt w tajemnicy przed facetem) plus chłopaka (którego podejrzewasz że coś do ciebie czuje) do pogaduszek przez telefon?
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-03-06, 11:45   #4
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Czyli masz faceta (który cię obraża i wyzywa), stalkera szantażyste zakochanego w tobie (z którym od roku podobno nie rozmawiasz, ale wcześniej przez dłuższy czas utrzymywałas z nim kontakt w tajemnicy przed facetem) plus chłopaka (którego podejrzewasz że coś do ciebie czuje) do pogaduszek przez telefon?
Tak. Chociaż wątpię, czy coś czuje, raczej chciałby po prostu mieć dziewczynę, a ja jestem jedyną osobą płci przeciwnej, z którą rozmawia.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Nie chcesz takich uwag, sama masz jeszcze faceta (o którym niedawno pisałaś że jest zazdrosny o innego stalkera, z którym sobie gadałaś) więc stawiaj jasno granice i ogranicz kontakt, jak typ nie rozumie po polsku.
Albo nie kryguj się że tak Ci przeszkadzają jego teksty.
Ograniczenie to dobra myśl. Nie kryguję się, nie znoszę tych jego tekstów.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości