|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wykańczające kłótnie z facetem
Hej
Chciałbym się wam wygadać i poznać waszą opinię na temat mojej sytuacji.Otoz jestem z facetem półtorej roku.Mieszkamy razem juz prawie rok.Ogolnie układa nam sie bardzo dobrze, kochamy się i bardzo rzadko kłócimy.Jednak jak już przyjdzie ta kłótnia to jest to dla mnie tak wykańczające psychicznie ze sobie nie radzę z tym.W sensie mój facet ma tendencję do obrażania się i to takiego że dosłownie potrafi siedzieć w ciszy parę godzin po czym jak się go o coś zapytam to odpowie zdawkowo i dalej siedzi obrażony.Przykladowo wczoraj była sytuacja gdzie miał problemy w pracy a ja widziałam się z koleżanką, i on powiedział mi coś w stylu „ty się baw a ja będę sie wkurzał” gdzie dla mnie to brzmiało jak pretensje i wcześniej też dziwnie pisał.Powiedzialam mu o tym jak się poczułam a ten odrazu złapał focha ze wcale tak nie jest i wymyślam.Jakby Wogole nie liczy się ze mną i z tym co ja czuję.Tak samo jest z każdą inną kłótnią i zawsze tłumaczy to tak ze jemu musi przejść.Ale to ja mam w tym czasie siedzieć i czekać aż mu przejdzie żebym mogła normalnie z nim pogadać? Nawet jak go przepraszam pierwsza to nic to nie daje bo on i tak potrzebuje tego czasu.A mnie to strasznie męczy bo on w tym czasie albo gra albo siedzi na telefonie i nie wygląda jakby się przejmował ani myślał o tym co się stało mimo ze mówi ze jest inaczej.A ja źle znoszę taką ciszę bo jest mi odrazu przykro.Problem w tym że on ma to gdzieś i nie potrafię do niego dotrzeć.Tak samo jak z tym że mówiłam ze nie chce chodzić spać pokłócona bo najzwyczajniej nie mogę wtedy spać a on ze to nie od niego zależy.Bo przecież on Nie ma problemu żeby spać po kłótni i nie przejmuje się niczym.Nie wiem już co mam zrobić i jak podchodzić do niego w momencie tej kłótni.Doradzcie coś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wykańczające kłótnie z facetem
Może pomóc szczera rozmowa, ale na neutralnym gruncie, gdy wszystko jest między Wami ok. Gdy gość ma gorszy dzień, będzie szukał powodu, by Cię (nawet nieświadomie) zaatakować. Wybierz się z nim na romantyczną kolację; powiedz, że bardzo Ci na nim zależy, że też przeżywasz jego rozterki w pracy itp, ale że gdy dochodzi przez to do spięć między Wami, to że nie rozumiesz jego reakcji i jego ataków.
Inna kwestia taka, że będąc w związku, człowieka nie zmienisz. Z wiekiem wady zaczynają się pogłębiać. Jeśli teraz nie znajdziesz sposobu na dotarcie do niego, żeby nie tkwił kilka godzin obrażony, to z czasem będzie tylko gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wykańczające kłótnie z facetem
A po czasie mu rzeczywiście przechodzi i jest okej?
Bo wiesz, kobiety ogólnie wolą przegadać problem, faceci zwykle wolą sobie poukładać w głowie, przemyśleć, pobyć sami itd. Ja też wolę rozmowę od razu, a mój facet musi ochłonąć i sobie przemyśleć. Może tak być , że nie umiecie wyrażać swoich uczuć i może tu jest problem że się wzajemnie oskarżacie, obwiniacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.